0 oy
521 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,080 puan) tarafından
Cidden insanlar şaka gibi bazen anlamakta güçlük cekiyorum. Ilk çocuğum eve geldiği gibi Görümcem kaynanam mama verelim toparlanana kadar emzirme ile beraber yoksa hastalanır dediler korkudan kabul ettim hemen bir iki sonra bıraktı meme istemedi mama ile büyüttüm yıllardır bunun vicdan azabını cekiyorum nasıl böyle bisey yaptım sütüm olmasına rağmen diye. Şimdi 1 haftalık bebeğim var şükür sadece anne sütü veriyorum ama Görümcem gidip gelip resmen bebeği eliyle tartar gibi sallıyor yetiyor mu buna sütün diyor açık açık imalarda bulunuyor emzirip bırakıyorum aranıyor bu bebek diyor banyo ederken ağlıyor açlıktan ağlıyor sürekli aile büyüklerinin yanında bu baskıyı yapıyor takmasam bile etkilendigimi fark ettim sinirleniyorum ister istemez 

21 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Anne sütü önemli sütun yetiyorsa niye mama da ısrar Etiler ki  keşke sen onlara uymasaydin neyse olan oldu artık takma kafana okadar 
(2,080 puan) tarafından
Çünkü Görümcem çocuğunu emzirirken fenalaşmış bebeği yoğun bakımda yatmış doktor emiyor gibi yapıyor bebek ama emmemiş hiç seni açlıktan demiş. Aynı psikolojiyi bana uyguladilar
tarafından
Allah akıl fikir versin onlara ona öle olmuş diye herkes bir mi ya  boşver eski de kaldı olay
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Öylelerinden birsure uzak kalicaksin. Yoksa olan sütünde gider
(2,080 puan) tarafından
Çok haklısınız
+1 oy
tarafından
Ağzının ortasına kürekle vur bak sesi çıkmaz bi daha. Nefret ediyorum bu tiplerden ya.
tarafından
Samsun. Sen bafralıydın dimi :)
(1,468 puan) tarafından
Evet sen :)
tarafından
düzenlendi
Kavaklıyım canım. :) eski hesabımdan Konuşmuştuk.
(1,468 puan) tarafından
Benim esimin kuzeninin  hanımı var oda  carsafli  be bebislerinin  adi hafza  zeynep  ondan sordum nasıl da denk gelmiş:)
tarafından
Aaa bak sen ya   :) iyiymiş
+1 oy
(848 puan) tarafından
Annesi ilk bebekte evet malesef hata yapmışsınız  ama bunda dik durun, emiyor bak ne güzel, evet sinir bozucu olmuşlar ama sinir size iyi gelmez. Sütüniz yetmiyorsa zaten bebiş durmaz kontrol zamanı da doktorunuz ek mama tavsiye eder. Sakin olun ayrıca görümceniz anne sütü almamış sanırım :) 
(2,080 puan) tarafından
:))) Inanın ilk çocuk bu şekilde bırakınca da annesi emzirmedi oldu adım heryerde. Bunda öyle psikolojik baskı uyguluyor ki donup kalıyorum şakamı gerçekmi şaka olsa çok ayıp denmez ha gerçekse aklından şüphe ederim takmıyorum ama ister istemez etkileniyor insan işte
(848 puan) tarafından
O çocuğu sizden iyi kimse bilemez, emziraeydiniz de belki başka bir şey derlerdi belli ki çeneleri durmuyor, herkes kendi çocuğuna annelik etsin, yalnız siz biraz etkileniyorsunuz annelik içgüdüsüyle, emin olun hisseder çocuklarınız, zor ama umursamayın. Sizin canınız o.
+1 oy
(754 puan) tarafından
Sen o görümcen bir daha gelip böyle ima ettiginde senin sütün yoksa benim var ben çocuğuma boş meme vermiyorum de kapat ağzını sinir oldum
0 oy
tarafından
Sende gorumceni şöyle bi salla kendine gel diye allah akıl fikir versin 
0 oy
(1,043 puan) tarafından
Bir haftalik bebegin midesi ne kadar ki doymayacak ya. Ona mi kalmış hem. Bir daha dediğinde annesi olarakbenbilirim doyup doğmadığını de konuşturma bir daha
(2,080 puan) tarafından
Doktorum bebeğin çok kilo almış sütün çok güzel yarıyor dedi kaynanamda yanimda duydu. Ama o bile etkisi altında kalıyor gorumcemin sana dereotu alayım süt yapar dedi kaynanam Görümcem gidince. Ee varki sütüm olmasa ağlar bu çocuk
(1,043 puan) tarafından
Ne gereksiz insan ya görümcen. Kaynanana birşey diyemem ama görümcene fırsat verme hic. Her söylediğinde sende inceden cevabını ver.
0 oy
(516 puan) tarafından

Allah im:pinch:  agzinik payini vermedikçe vazgecmezler onuncu coxugunu da doğursan aynısını yaparlar

(2,080 puan) tarafından
Kaynanam benimle geldi doktora hemşire maşallah çok kilo almış sütün güzel yaramış aferin falan dedi bunu duymasına rağmen kaynanam bile onun etkisi altında kalıyor o gidince sana dereotu alayım süt yapar dedi
(516 puan) tarafından
Tamam sutunun devam etmesi icin beslenmene dikkat etmen gerekiyor da,oyle diyince sanki sutun yokta alalim süt olsun gibi oluyor,benim kaynanam yurtdisinda goruntulu goruyor bebegi maşallah annesinin sutu yaramis,guzel buyutmus diyor,sunu yap bunu ye felan hic demez,goruyor sonuçta bebek gayet yeterli kiloda,anne ne yapması gerektiğini biliyor, illa darlamanin manasi yok yani
(2,080 puan) tarafından
Direk kızı öyle diyince söylemesi onu ima ediyor .masaj yapıyorum mesela kızı öyle yapılmaz sert yapıyorsun zarar veriyorsun bebeğe dedi ki daha önce bir bebeğim vefat etti (genetik rahatsızlik) ben buna dokunmaya hiç kıyamıyorum nasıl sert vurup masaj yapacam inan gece sabaha kadar nöbet tutuyorum bebek uyusa bile o öyle diyince her masaj yaptığımda kaynanam aynı cümleleri kuruyor demezdi daha önce kızı diyince aklına yer ediyor
(516 puan) tarafından
Eger ayri eve cikma gibi bi durumun varsa gorumcenden uzak bi yere cik,o ne yaa,kaynana gibi her seye karışıyor kendi cocuklarina baksın ,sende ona karis eger bebegi varsa,oyle olmaz boyle olur de bakalım nasil oluyormuş
0 oy
(2,267 puan) tarafından
Yapabiliyorsan uzaklaştır. Bu annlerin sütünden ne istiyorlar anlamıyorum benim sutum azalmistı can sıkıntısi sinirden 
(2,080 puan) tarafından
Altlı üstlüyuz  kaçma şansım yok ama o gelince odama geçiyorum emzirmeye diye veya odamdaysam uyumâ numarası yapıyorum allah affetsin
0 oy
tarafından
Kaynanam az önce 17gunluk bebeğimi sımsıkı kundak yaptı hediye paketi gibi oldu yavrum bı de filkete ile ilikledi önden açmasın diye odadan çıktığı anda açtım kundağı :)
(2,080 puan) tarafından
:))) hahah töbe yarabbi ya. Içimden diyorum herkes bebeğini büyütmüş tamam eyvallah da bırakın sıra bende ben büyüteyim yavrumu
tarafından
Aynen oyle ya artık az çok arastirabiliuoruz neyin doğru yanlış olduğunu bize guvenseler sorun olmycak
0 oy
tarafından
Allahm gercekten bu eltilerden goruncelerden kaynanalarda üstümüze baski yapmalarindan cok sıkıldm. Dönüceksij diceksinki aslında kzuum SANANE o sana resmen saygisizlik yapiyo can sıkıyo.imalarda bulunuyor . Ayni seyleri b3nde yaşadm ama benimkiler bana telefonda yettiler evime hic kimseyi almadm allah yardimvin olsn canm .uzak dur onlardan 
(2,080 puan) tarafından
Inan kaçtıkça yapışıyorlar neler neler daha allahtan eşimden korkuyor ki bu korkmuş hali diğer eltilerime daha beterini yapıyor rabbim hakkımı bırakmasın yanına. Bi çocuğum vefat etmişti vefatının ilk günü ailenle daha çok ilgileniyorsun diye kavga etmiş bi tıp ne beklersin muhattap olunmayacak tipler
tarafından
Allah akıl fikir versin canım sana da dayanma gücü versin inşallah Allah'a havale et muhattap olmamaya çalış vefat eden bebeğin içinde çok üzüldüm Başın sağ olsun canım seni diğer dünyada bekliyor annesi merak etme Ben de bir çocuğumu kaybettim karnımda 6 aylıktı
(2,080 puan) tarafından
Allah razı olsun kuzum benim sana da aynı sekilde
0 oy
tarafından
Azarla canım bunlar laf anlamazlar
(2,080 puan) tarafından
Aynen öyle çoğu kez azarliyorum alay ediyorum ama yok anlamaz bu tarz kafalar sadece kendi bildikleri doğru
0 oy
(2,126 puan) tarafından
İnsanı cildirtirlar ya valla dur bakim bizim ilk gebelik ilk torun neler cekecem şimdiden bir ton ima kız sende sütun varken neden mama verdin canm ya olmasa neyse anam olmasa da sütü yok diye laf ederler
(2,080 puan) tarafından
Inan bebek bıraktıktan aylar sonra kesildi sütüm ama biberona alıştırdılar gece ben uyanmadan uyanıp mama verdiler sonra al emzir biberini bitiren bebek emer mi daha. Kendi çocukları hastalanmış emiyor gibi yapmış bebek emmemiş annesini senin çocukta öyle olmasın toparlasın dediler ne bilim acemi cahil kafa toparlayınca emecek diye bekledim bende :((
(2,126 puan) tarafından
Canın sağolsun kız bunda dikkat et sende
0 oy
(1,676 puan) tarafından
Gonder gitsin valla lohusa lohusa kimse cekilmez ya yardm etsin laf edecegine yada gitsin
(2,080 puan) tarafından
Bu tarz tipler yardım etmeyi bırak hizmet bekler cevabını veriyorum çok muhattap olmuyorum aksine beni giciklandirmak için bu çabası
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Çarp ağzına lafı kardeşim
0 oy
(534 puan) tarafından

Su lohusalara yapılanlari okudugumda o kadar sinir oluyorum ki kendi lohusaligim geliyor aklıma :angry:

0 oy
(141 puan) tarafından
Gorumcen yasadi diye sen yasicaksin diye birsey yok canım gorumcene böyle aktar bunu ablam yeni dogum yapti ve süt veriyor sadece gayette yetiyor kiloda aliyor bebek anne sütü kadar iyi birsey varmi nasil cahil insanlar ya kendine karıştırma herkesin anneligi kendine sen onun doyup doymadigini farkedersin kafanı rajat birakirlarsa ne yapacagini bilirsin insanin bu kadar ustune gidilmezki bebek açlıktan degilde senin stresinden etkilenebilir onlarin yuzunden.
0 oy
(2,247 puan) tarafından
Banada sezeryan oldum ilk çocuğum sütüm inmedi ben kendimi motive ediyorum gelecek sütüm diye kaynanam imalı imalı inşallah diyo görümcem sarılık olur mama verilsin dedi mama verdim hiç bişe bilmiyorum meğer emdikçe süt gelirmiş ben süt sağıyorum az çıkıyo görümce benim poşet poşet çıkardı falan diyo piskolojik baskıyı bende yaşadım bide görümcem ebe bana yardımcı olacağına benim moralimi düşürdüler. 2. bebeğinmiş tecrübende var hiç kimseyi dinleme herşey beyinde bitiyo bol su iç kimseyi takma kafana 
(2,080 puan) tarafından
Kesinlikle insanin cani burnunda bi adaptasyon  süreci uykusuzluk sezaryan ağrıları istiyor ki biri moral versin ama bunlar beni güçlü gördükçe napsakta moralini bozsak  modundalar.  Anlamıyorum ben mutsuz olsam kardeşleri mutsuz olacak
(2,247 puan) tarafından
Aynen öyle hiç umursama onları sen güçlü bir annesin. Bide benden o adaptasyon sürecinde uykusuzluk ağrı süt sarılık bi yandan güler yüz beklediler ah ahhh her kaynana görümce birbirinden beter
0 oy
tarafından
Kuru fasulye pilav verelim abla bu böyle gitmez mama da yetmez bu çocuğa kilo aldırmaya allahım ne yapsak ne etsekde bu çocuk boş yere şişirsek de 
0 oy
(3,212 puan) tarafından
Ben aç bebek severim de geç git ya lohusa kanı emici pislikler

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 85 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,468 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 361 göst.
30 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nur03300 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 537 göst.
26 Temmuz 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde meraklı taze:) (821 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 232 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Anneymben (924 puan) tarafından soruldu

411,511 soru

12,388,048 cevap

43,623 kullanıcı

Kategoriler

...