0 oy
159 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (119 puan) tarafından
Kizlar kayseri mantısı yapıp buzluğa atanızınız oldumu acaba bu günlerde canim istiyor ama yapsam çok geliyor bize yapıp buzluğa atsam çıkarıp yapsam arada nasil koyabilirim buzluğa firinliyimmi yoksa direk mi atim 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Valla komşularım hep yapıyordu ama ben sevemedim Çok küçük ve içinde kıyma çok az, ben sana tarif verebilirim adana usulü
(119 puan) tarafından
Çok mutlu olurum canim
tarafından
İçi için, yarım kilo kıyma isteğe bağlı ne kadar koyarsan, 1 tane soğan doğra ince ince çok ince olsun, Pulbiber, Kimyon, Karabiber, Tuz, Biber salçası koy avcarla, hamuru da Un, su ve tuzla iyice yoğur İçine kıymayı bol kat daha güzel oluyor, üstünede Sarımsaklı yoğurt müthiş oluyor
(1,493 puan) tarafından
Bi adanalı mı var ne burada
tarafından
Eveett :)
(1,493 puan) tarafından
Neresindensin kız
-Reklam-
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Buzluga tepsiye ser koy dondur sonra posetle at buzluga pisirmedende  buzu cozulmeden sepete koy uzerine bi su tut kaynar suya at canm 
(119 puan) tarafından
Sağolasin canim
0 oy
(4,851 puan) tarafından
Çok basit :) mantı hamuru içinde baharat dahi olmayan kıyma sadece kıyma bu kadarcik
(119 puan) tarafından
Tesekkur ederim
tarafından
Öyle tadı hiç çıkmıyor canım biz sade kıyma ile yapmayız Avcarını yaparız sade kıyma salçasız falan koysalar yemiyoruz
(4,851 puan) tarafından
Ben zaten Kayseri değilim eltim kayserili hazır alıp getirmişler ne maydanoz var ne doğan icindede bir cimcik et yaptı sulu yemek gibiicine yoğurt koyup yedik salçalı çorbaya yanlışlıkla yoğurt dökülmüş gibi birşey oldu hiç beğenmedim kendi mantimizi tercih ederim
tarafından
Aynen öyle Kıymaya bizde Salça, pulbiber,tuz, karabiber, kimyon, Soğan, Maydonoz koyar avcar yaparız mantıda çok küçük yapmayız tadı mis gibi olur
(4,851 puan) tarafından
Kiymada salça yoktu kız hazır elde yapılmış mantı almışlar bunlar Kayseri'den gelirken eltimde yapayım yeyin dedi neyse yapiyor bı baktım salça su koyup mantıyla birlikte pişirdi sulu yemek yaptı resmen ustunede yoğurt koyduk o kadar ne tad vardı ne birşey tabi zevk meselesi ama alipta kesinlikle öyle yapmam bazen aliirim hazır marketten normal başlar yoğurt dökerim o kadar daha güzel oluyor oyle
0 oy
(20,701 puan) tarafından
Hamuru için ılık su un tuz bir yumurta ne çok sert olcak ne yumuşak olcak beze yap aç onu yufkadan biraz kalın şekilde sonra kare kare kes içine kıyma soğan yoğur biraz küçük küçük koy at suya haşla ister yoğurtlu ister sulu ye :) 
(119 puan) tarafından
Tesekkur ederim yorumun icin canim denicem Allah razi olsun
0 oy
tarafından
Ben doşarıda bir kaç saat kurutup atıyorum buzluğa sonra çılarıp haşlıyorum çok güzel oluyor

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 49 göst.
6 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Yasem1234 (152 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 78 göst.
20 Şubat 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Kelebek99 (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 235 göst.

414,167 soru

12,464,436 cevap

46,848 kullanıcı

Kategoriler

...