Önce fırını 150-160 dereceye ayarla ısınsın..
3 tane yumurtayı 1 buçuk su bardağı şekerle 10 dakika boyunca yüksek devirde çırp, sonra 1 su bardağı süt ekle 2 dakika orta devirde çırp (sıçramaması için orta devirde çırpıyoruz) , sonra 1 su bardağı sıvıyağ ekle 2 dakika daha orta devirde çırp.. Sonra 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekle mikserin en düşük ayarında un hamura karışana dek çırp..
Granit kek kalıbını ortalama 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile her yerini yağla.. Hamurunu kalıba dök.. 3 kere sert bir şekilde kek kalıbını tezgaha vur ama dikkat et tezgah kırılmasın :) :) :)
İlk 25 dakika fırın kapağını hiç açma.. Sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol et..