0 oy
386 göst.
Aile kategorisinde tarafından

Hanımlar aklınıza gelebilecek tüm hamurları yoguruyorum çok güzel tutuyor kabarıyor.   Yufka hamurunu bile yapiyorum. Ama ekmek hamuru nu düşünemiyorum.   Evlendim evleneli olmuyor deniyorum ara ara ama yok mümkün değil tutmuyor kabarmiyor yada kabarıyor tepsiye alınca sönüyor.    Çöpe atmamak için pişirip hay.vanlara götürüyorum. Boşa fırın yanıyor neden olabilir 

6 Cevaplar

0 oy
(4,857 puan) tarafından
Fırıni düşün ayarda dene birde fırına atmadan önce tepside de beklesin biraz
tarafından
Bekletiyorum mutlaka cnm ama banamisin demedi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Fırına kasede su koyup öyle pişir 
tarafından
Deneyim cnm teşekkür ederim.  Geçen ki olay için kusura bakma lütfen
tarafından
Rica ederim. Yok sadece şaşırdım biraz açıkçası
tarafından
Olay çok farklı cnm ben Rabbime havale ettim.   Koşemdeyim
tarafından
Yazdım ama görmedin sanırsam
tarafından
Dur bakayım gormedim
0 oy
tarafından
Fırının alt katına fırına dayanıklı bi kaba su  köy ve fırının kapağını ekmeğinin üstü kızarıncaya kadar açma ve hamurun  yumuşak kivamda  olsun
0 oy
tarafından
Bende çok fazla keki düşürmek herşeyi yaparım o düşmüyor ve kız kardeşim tatlı üzerine aşçılık okudu ondan tüyolar almama rağmen yok bacım tutmuyor yıllardır
(1,690 puan) tarafından
Önce fırını 150-160 dereceye ayarla ısınsın..
3 tane yumurtayı 1 buçuk su bardağı şekerle 10 dakika boyunca yüksek devirde çırp, sonra 1 su bardağı süt ekle 2 dakika orta devirde çırp (sıçramaması için orta devirde çırpıyoruz) , sonra 1 su bardağı sıvıyağ ekle 2 dakika daha orta devirde çırp.. Sonra 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekle mikserin en düşük ayarında un hamura karışana dek çırp..
Granit kek kalıbını ortalama 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile her yerini yağla.. Hamurunu kalıba dök.. 3 kere sert bir şekilde kek kalıbını tezgaha vur ama dikkat et tezgah kırılmasın :) :) :)
İlk 25 dakika fırın kapağını hiç açma.. Sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol et..
(1,690 puan) tarafından
Söylemeyi unuttum.. Piştiği zaman fırınını kapat kek fırında kalsın.. 15 dakika sonra fırından çıkar.. Tezgahın üzerine koy kalıbını üstüne de bir havlu ya da bir bez ser ki kurumasın.. Ara ara kontrol et kalıp soğumuş mı diye.. Kalıba 10 saniye dokunduğunda 10 saniyenin sonunda elin yanacak gibi oluyorsa eğer o zaman keki çıkarmayı dene kuzum
tarafından
Teşekkürler bacimmmm deneyecemmmmm❤️❤️❤️❤️♥️❤️♥️❤️❤️
(1,690 puan) tarafından
Rica ederim canım inşallah sonuç mükemmel olur bana haber ver deneyince :) ❤️❤️
tarafından
Tamm askm ❤️❤️❤️
0 oy
tarafından
Tuzu hamur olduktan sonra üstüne ekle 

Mayaladığın Oda normal sıcaklıkta olsun çok sıcak olmasın 
tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
(53 puan) tarafından
Canım içine süt koyularak yapılan ekmek tarifi var nefis yemek tariflerinde onu denedin mi harika oluyor 
tarafından
Ona hiç denk gelemedim bı bakarım

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 262 göst.
30 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Mathselin (461 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 121 göst.
0 oy
6 cevap 156 göst.
1 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Bsranaz (609 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 47 göst.

407,361 soru

12,227,528 cevap

36,835 kullanıcı

...