+1 oy
349 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Genel olarak kagida birsey yazip gercek olmasini beklemek. Mantıksiz geliyor banada. Bunu dini yonden birseyi varmi nedir bu hıdırellez bilen yazsin.googledende bakabilirim tabi ama. Kesin cevaplar ordakiler

12 Cevaplar

0 oy
(134,480 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
bahar seysi kiz bahar bayrami
tarafından
Sagol kiz yelloz
-Reklam-
0 oy
tarafından
batıl inanç 
tarafından
Bahar bayramiymis
tarafından
batıl yani çiziyormuşsun da o kabul oluyormuş falan
0 oy
tarafından
Batıl inanç kuşum insanların kendini iyi hissetmek için inandığı bişey nazar boncuğu gibi düşün :) 
tarafından
İyi hissediyorlar anladıim ama ciddi ciddi oldu diyenler var :)
tarafından
Oda hurafelere inanan tayfadan ama gerçek değil kuzu :)
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Bence batıl bi inanç bizim dinimizde böyle birşey yok heralde aleviler kutluyor tam olarak bilmiyorum ama
tarafından
Yok canim. Aslinda alevilere ozgu degil ama onlar daha cok kutladiklari icin oyle geliyor
(1,929 puan) tarafından
Olabilir kuzum saçmalık işte başka bişey değil
tarafından
Aynen canim banada oyle geliyor.
(1,851 puan) tarafından
Senin dinin ne acaba ?
(1,929 puan) tarafından
Kim.benmi??
0 oy
tarafından

Bizim burda da dilekler dualar yazılır annem hep derdi Hızır aleyhisselam elini değerse dileğine gerçek olur diye ben buna şahit de oldum inandım da bizim dükkanımiz küçüktu mahalle bakkaliydi bı turlu para denklestirirp yapamiyoduk büyük bi dükkan annem abim ben hıdırellez gecesi kağıda dükkan resmi çizdik ama dükkanı nedense catisiz yapmışız o gece dışarı koyduk kağıdı o bir sene içinde annemgil o dükkanı yaptı ama çok uzun süre catisiz kaldı :D ama çok şükür oldu yani ablamda kayınvalidesiyle yasiyodu oda ev resmi yaptı dualarını isteklerini yazdı kağıda dışarıya koyduk ablamgol kocaman bir ev yaptılar asgari ücretle çalışan eniştem 4 odalı koca bir mutfaklı teraslı ev yaptırdı sen düşün 

(899 puan) tarafından
Atanmak isteyen ne çizecek :)
tarafından
Biryerden atliyor gibi cizebilirsin sjsjsjse
(1,929 puan) tarafından
Atanmak isteyen de herhalde gitmek istediği şehrin resmini çizsin yada oraya özgü bi resim :)))))))
(1,929 puan) tarafından
Ya kızlar bilmiyorum ama allah herkese akıl fikir vermiş düşünün diye valla aklım almıyor böyle batıl saçmalıklarına nasıl inanılır
tarafından
Ben yaşadığımızı söylüyorum çok şükür Allah'a el açıp dua etmeyi de biliyoruz bugün hiç bişey cizmiyecem çünkü son iki senedir sürekli aynı şey için dua ettim halada aynı şey için dua ediyorum ben dualarimin karşılığını da yavaş yavaş almaya başlıyorum çok şükür başkada istediğim yok
0 oy
tarafından
Hıdırellez Bahar'ın geldiği bir bayram ve bizim Edirne yani Trakya Bölgesi bunu Ateş yakarak kutlar hastalıkların Sağlık huzur mutluluk geleceğine evlerin bereketli nice yine İnanılır ve gerçekleşir Tabii ki de Çünkü önce Allah'tan istiyor herkes bunu sonra tabii ki de gereken şeyler yapılıyor batıl inanç değil de aslında bayram kutlaması nasıl Kürtlerin nevruzu varsa Trakya'nın yani Balkanların bayramı bu çok güzel bir şey şu anda keşke Edirne'de olsaydım sabah kadar millet Ateş Yakar sohbet eder ertesi günü sabah 5'te ezandan önce Kalkarlar igde  ağacıyla daliyla sırtlara vurulur Nar kapıda kırılır bereketli olsun diye böyle çok güzel bir şey aslında eğlenceli bir şey insanları bir araya toplayan bir şey bu
(899 puan) tarafından
Nevruz Türklerin bayramı
(1,792 puan) tarafından
Gül çiçeği ile ilgili birşey de vardı sanırım Edirne'nin neresindensin canım
(3,837 puan) tarafından
aynen çocukken çok atladık o ateşlerin üstünden :) hala güllerin dibine dilekleri çizip gömüyoruz sonr açıklamak gerekiyormuş galiba. Trakya da olsa her yerde başka adet oluyor valla :)
tarafından
Canim genelde nevruz kurt ve iranlarin bayramı diye geciyo mitolojisi
0 oy
(899 puan) tarafından
Şöyle düşünmek lazım Hızır ve İlyas hazretleri Allah dostu kimseler onlar vesilesiyle istekleri sunabiliriz direkt onlardan istemek değil tâbi bu şirk olur ama sen Allah dostusun senin duan kabul olur demek gibi bir şey bu.. 
tarafından
Anladim canim
0 oy
(835 puan) tarafından
Batıl inanç canım benim
tarafından
Bende oyle susunuyorum bacim
0 oy
(568 puan) tarafından
Aslında canım zilhicce ayıdır inanilisa göre fakat zamanı bilinmez bu ayın hizir gelir derler buğday alınır birine evine bereket olsun die 
tarafından
Hmmm evet aslinda baska yonlwri var
0 oy
(16,507 puan) tarafından
Batıl.inanc bunlar elini açıp Allah a dua etmek vardır kağıda yazmak vs bunlar sadece geçmişten günümüze taşınan saçma.seyler 
tarafından
Bencede oyle
0 oy
tarafından
Eski bir gelenektir.Turk Kürt Fars vb.bazi toplumlarda vardır.Araplarda yok sanırım.
tarafından
Hmmmm
0 oy
(1,697 puan) tarafından

Bu çok iyi bir hocadır canım peygamberimizin yolunda olan kesinlikle farklı davranış düşünce göstermeyen. Ben çoğu konuda fetvayı kerem hocadan alırım. Onun dediğine göre böyle: 

Müslüman bir dostun olarak denk geldim, uyarmak benim görevimdir ❤️

tarafından
Cok tesekkur ederimm canim sagol

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 316 göst.
0 oy
6 cevap 345 göst.
1 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde fatmagulll. (626 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 419 göst.
3 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 305 göst.
2 Eylül 2024 Diğer kategorisinde heygirls (833 puan) tarafından soruldu

410,487 soru

12,347,295 cevap

40,228 kullanıcı

Kategoriler

...