0 oy
52 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,076 puan) tarafından

Hamilelikte bulantısı için bitkisel çözümler arıyorsanız bu yazı tam size göre…Hamilelik, her kadın için heyecan verici bir dönemdir. Ancak buna eşlik eden sabah bulantısının üstesinden gelmek genellikle zordur. Kadınların çoğu ilk üç aylık dönemlerinde mide bulantısı, kusma ve yorgunluk yaşar. Tipik olarak gebeliğin altıncı haftasında başlar, sekizinci ve dokuzuncu haftalarda zirveye çıkar. 14. - 16. haftalar arasında sabah bulantısı azalacaktır. Bazı anne adaylarının hamilelikleri boyunca bulantı sürebilir. 


Hamilelikte mide bulantısının nedenleri nelerdir?


Mide bulantılarıyla bağlantılı pek çok neden olduğu için, herhangi birini ana faktör olarak belirlemek çok zordur.

HCG hormonu - bebeği idame ettirme rolünü üstlenen aşırı miktarlarda üretilir.

Östrojen ve progesteronda artış

B6 Vitamini Eksikliği

Artan duyular, özellikle koku

Sindirim sisteminin artan hassasiyeti


Hamilelikte mide bulantısı semptomları genellikle ikinci üç aylık dönem başladığında geçer, ancak bazı hamile kadınlarda sona ermesi daha uzun sürebilir. Sabah bulantısı genellikle tehlikeli olmamakla birlikte, aşırı kusma ve herhangi bir yiyeceği veya suyu tamamen tutamama, daha şiddetli bir şeyin belirtisi olabilir ve susuz kalmaya yol açabilir. Bazı ilaçların, sabah bulantısı ve kusmayla ilişkili bulantı ve kusmayı hafiflettiğini ve çare olduğunu biliniyor, ancak hamilelikte bulantı için bitkisel çözümler, daha güvenli çareler denemek her zaman en iyisidir.


Hamilelikte bulantısı için bitkisel çözümler


Hamilelikte mide bulantısı kadınların yüzde 65'inden fazlasını etkiliyor. İlaçlar bazı semptomları hafifletmeye yardımcı olurken, kendinizi sakinleştirmek ve yatıştırmak için bitkisel ilaçlar da bulunmaktadır.


1. Midenizi rahatlatmak için bir fincan zencefil çayı içmeyi deneyin. Rahatsız hissettiğinizde, biraz sıcak zencefil çayı yudumlayın.


2. Mide bulantısını azalttığı bilinen birkaç bitki çayı da vardır. Papatya, melisa ve nane ile yapılan bitki çaylarını içmeyi deneyin. Mide ekşimesi varsa nane çayından kaçının.


3. Sabah bulantılarıyla mücadelede yardımcı olan bir başka bileşen de kırmızı ahududu yaprağı çayıdır. Bitki sadece sabah bulantılarının semptomlarını hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda uterusun düz kaslarını gevşetmesiyle de bilinir. Ancak bazı araştırmalar, ahududu yapraklarının rahim kasılmalarına neden olabileceğini söylüyor, bunu yapıp yapamayacağınızı önceden doktorunuza danışın.


4. Yatağınızın yanında bir miktar rezene tohumu bulundurun ve mide bulantısı hissettiğinizde çiğneyin.


5. Uzmanlar ayrıca, üç gün boyunca günde üç kez 25 miligram B6 vitamini alan kadınların bulantı ve kusmayı azalttığını söylüyorlar. Bununla birlikte, herhangi bir hapı kullanmadan önce jinekoloğunuza danışın.


6. Diğer bir basit çözüm, her saat başı bir bardak su içmektir. Gece uyansanız bile hemen bir bardak su için. Bu sizi sulu tutacaktır. İdrarınızın rengi berraksa, yeterince su içiyorsun demektir.


7. Bir dilim limon alıp koklayın. Birkaç damla limonlu su da içebilirsiniz.


8. Bazı kadınlar uyandıklarında ve hemen küçük bir atıştırmalık yediklerinde kendilerini iyi hissederler. Yatağınızın yanında biraz bisküvi bulundurun, böylece uyanır uyanmaz onlara ulaşabilirsiniz.


9. Her gün üç büyük öğün yemekten kaçının. Bunun yerine, gün boyunca birkaç küçük öğün yiyin. Daha küçük öğünler daha kolay sindirilir ve sindirimi daha kolaydır.


10. Mide bulantısını teşvik edebilecek kızarmış, yağlı yiyeceklerden uzak durun.


image



5 Cevaplar

+1 oy
(32 puan) tarafından
İlaç kullanmaktansa bitkisel yöntemler daha iyidir.
-Reklam-
+1 oy
(15 puan) tarafından
Bulantı için zencefil çayı çok faydalı. Kullandım ve faydasını gördüm.
tarafından
zencefil çayını nasıl yapıcaz canım
+1 oy
tarafından
Fakat bitki çayı hamilelikte kesinlikle önerilmez çünkü kasları gevşettiği için düşüğe sebep olur bunu unutmayın lütfen ben grip oldum Boğaz ağrısından öldüm doktorum yine de bitki çayı içme dedi çok zorda kalırsan bi bardak nane limon daha fazla değil 
0 oy
(62 puan) tarafından

Nane ve liman mide bulantısı için çok faydalı. 

0 oy
(46 puan) tarafından
Denemekte yarar var. Nane çayı özellikle mide bulantısı için tavsiye diliyor.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 96 göst.
1 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ben geldm (1,755 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 92 göst.
7 Ocak 2024 Kültür-Sanat kategorisinde ...... (646 puan) tarafından soruldu
+8 oy
13 cevap 9,332 göst.
0 oy
8 cevap 132 göst.
9 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Hlyplt (22 puan) tarafından soruldu

380,205 soru

11,382,539 cevap

34,882 kullanıcı

...