0 oy
869 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Çevremde birkaç tane böyle kadın var sırf ailesi özellikle babasından sevgi ilgi göremediği için kendinden 15/20 yahut daha büyük yaşlardaki kişilerle parası vs. için sevmeden evleniyorlar bu duruma çok şaşırıyorum çünkü insan sevmediği birine ve özellikle ondan çok yaşça babası vs gibi duran birine nasıl alışıyor beraber yaşıyor bilmiyorum  sizce çok yaş farkı evliliklere yasak gelmeli mi misal bir erkeğin kendinden 25 yaş küçük biriyle evlenmesini devlet yasaklamalı mı ? Bence evet.

22 Cevaplar

0 oy
(7,913 puan) tarafından
Bence bu bizi ilgilendirmez ama acun gibilerinden midem bulanıyor kendi kızından küçük birisi ile yatıp kalkıyor hiç utanma arlanma yok ... Aramızdan çaresiz olup evlenenler var onlar da çok üzülüyorum. Onlar da pişman oluyor yağmurdan kaçıp doluya tutuluyorlar rabbim kurtarsın ne diyeyim.. 
tarafından
Evet misal İbrahim Tatlıses’in yeni sevgilisi
(7,913 puan) tarafından
Örnegi çok var ಡ ͜ ʖ ಡ
-Reklam-
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Özeniyorlar başak açıklaması yok bence
0 oy
tarafından
Bence bizi ilgilendirmiyor kuşum milletin hayatı isteyen istediği ile evlensin :)) onların iradesi aklı fikri var sonuçta 
0 oy
(6,187 puan) tarafından
Bu durumdan banane ama hepsine Allah akil versin eksik cunku.Sen 20yasinda gidil 45yasindakiyle evlenirsen o adam 5sene sonra 3sene sonra senin istegini karsilamaz
tarafından
Evet canım benim 19 yaşında tanıdığım 45 yaşında adamla evlendi bence bu sapkınlık yani
(6,187 puan) tarafından
Yaaa tabi sapkinlik 19-45 ne demek Allah aşkina
0 oy
(1,430 puan) tarafından
Valla canım eşimle aramla 1 yaş var yok isterdim aramda epey yaş farkı olsun para için değil ama erkekler geç olgunlaşıyo bekarken yaşadığım hayat mükemmeldi şimdi çok şükür yine iyiyiz ama eskisi kadar değil eşim eğer yaşı olgun olsaydı bana davranışı daha farklı olurdu aklı. Başına gelmeli erkeğin. Allah vermesin 2ö evlilik durumda kendimden büyük olan biri tercihim olur
tarafından
Evet canım haklısın sence ideal yaş farkı kaç
(1,430 puan) tarafından
10 olabilir valla
0 oy
tarafından
Bizi ilgilendirmez canım ama yas farki olmasi gerekiyor erkekler gec olgunlaşiyor kadinlardan benim esimle aramda 7 yas var iyikide var ben 19 yasinda evlendim yasitim biri olsaydi belki kedi kopek gibi olurduk anlasamazdik ben kendimi biliyorum ve kabul ediyorum esim benden olgun :)
tarafından
Canım senin eşinle yaş farkın idealmiş bazılarında 40 yaş bile oluyor bence bu sapkınlık 7/10 yaştan bahsetmiyorum
tarafından
Onlar kudurmuş:D
0 oy
tarafından
Beni ilgilendirmez ama para mutluluk getirmiyor malesef 
0 oy
(6,677 puan) tarafından
Bilemiyorum ki bazıları gerçekten iyi anlaşıyor lar bazıları da mecburiyetten
0 oy
tarafından
Benim lise arkadaşım öyle yaptı. instagramda baktım biriyle fotosu var adam nereden baksan 50 yaşında biz o zaman lise bitmiş 18 iz fotoyu gördüm ilk babası sandım sonra gördüm altına da aşk sözcükleri yazmış aşırı şaşırmış ve garipsemiştim. Ben doğru bulmuyorum Rabbim şaşırtmasın 
0 oy
(1,469 puan) tarafından
Para yiyor isde başka ne için ne alışması??? 
0 oy
(1,089 puan) tarafından
Bence söylediğin de çok haklısın geçen 18 yasin da bir kız 43 du galiba bor adama kaçmış babası yaşında en fazla 10 olmalı hadi bilmedin 12 en fazla sınır olmazsa neler oluyor görüyoruz genceceik kızları kandırıyorlar bilmiyorum bende karşıyım bir sınır olmamasını ya yanında babası gibi duruyor vs bilemedim ya neyse
tarafından
Evet cidden sapıklık bana göre 20 yaşına kadar herkes çocuktur birde 18/19 yaşında kız 50 yaşında adamla 15/16 yaşında kızlarla olan bile var
(1,089 puan) tarafından
Işte canım ben çok sinir oluyorum ya
0 oy
tarafından
Banada sapıklık gibi geliyor 
0 oy
(2,291 puan) tarafından
Bence kızlar babasından goremedigi ilgiyi onda bulmaya çalışıyolar sonrasinda belki pismam oluyorlardir 
0 oy
(6,389 puan) tarafından
Yas farki iydir ama bu kadar fazlasi migde bulandirici
0 oy
(5,726 puan) tarafından
Para için kendimden buyuk amcayla da beraber olamam yani.. midem kaldirmaz
0 oy
tarafından
Gitçen karta Bakçan rahata derdi babannem..

Şaka bir yana eşim benden 11 yaş büyük ben 22 eşim 32 kesinlikle ne para ile ne yaşam ile bir alakası yok çok severek evlendik daha büyük olsa yine evlenirdim. 

Zaman zaman her evlilikte olduğu gibi büyük sorunlar yaşıyoruz ama yaşı ile alakalı değil tabi.
0 oy
(317 puan) tarafından
walla bnm esım benden 17 yas buyuk ne parası war ne pulu tam aksine cektırmedıgı kalmadı suan dada ceza ewınde sewgının parayla pulla yasla alakası yok ben onu cok sewıyorum coktan bıraksam bırsuru nedenim war ama sabır rabbım buyuk bunlarda gecer elbet onu cok sewıyorum pısman olmadım hıcbır zaman suandada hamıleyım. Ben para ıcın asla ewlılık yapamam durumu cok ıyı olan kisiler ıstedı ama asla sewmem lazım esımın de yasi war durumuda yok ama onu cok cok sewıyorum yas kısıtlaması olamaz sewgı de ❤️
0 oy
(5,941 puan) tarafından

Yani  herkesin  kendi  yaşantısı ama  en fazla  10 yaş  ideal  bence  

B3n söyle  bakıyorum  bu yaş  farkına  daha  sen  bebekken   o 20 25 yasin da adam   15 yaşında  bir ergen  

B3nim  eşimle aram da sadece  ay farkı  war yaş  farkı  olsaydı  en fazla  yaş  farkı  benim  icin 7 yaş  olur du
0 oy
(14,160 puan) tarafından
Bende babamdan ilgi sevgi görmedim 2 senelik evliyim çocuğum 1 yaşında gelip görmedi bile ama normal biriyle evlendim onların yaptığı sapıklık yada psikolojileri bozuk
0 oy
tarafından
Tabikide hayır bu dine aykırı olur.ve bılmedende efendimizın evliliğine şaf söylemiş oluyorsun hatice annemiz efendimizden 25yaş büyüktü aynı buna benzer bir ornekte ayşe annemızde  verilebilir . Yaşça çok küçüktü ama efendimiz sallahu aleyhi vesellem le aralarında kuvvetli bir bağ vardı.

İnsan kendınden büyüğü veya küçüğü sevip evlenebılır.

Buna kımsede laf söyleyemez.Allahın helal gördüğü şeye nasıl sözler sarfedıyırsunuz. Herkesın yaşamına tercihine nıye bu kadar karışıyırsunuz anlamadım gitti 
tarafından
Her şeyi nasıl böyle dine başlayabiliyorsunuz şaşırıyorum 18 yaşında kızın 60 yaşında adamla evlenmesi normal bir şey mi
tarafından
Din bizim yaşam şeklimiz olduğundan herşeyimiz dindir canım;)
Bizim efendimiz sallahu aleyhi vesellem evlenmişse ve Rabbimiz bunu helal kılmışsa sana buna iman etmek Allahın helal kıldığına evet bu helaldır demek düşer. Nokta

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 1,455 göst.
26 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 324 göst.
26 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 297 göst.
16 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,414 göst.