Hanımlar herkese merhaba
Öncelikle geçmiş Kadir Gecemiz mübarek olsun
Anneler Günümüz de kutlu olsun.. Gelelim soruma
Oğlum 10 gün sonra 28 aylık olacak.. Henüz konuşamıyor.. Anne(herkese anne diyor.. Anneme, abime, dedeme babama :), su(hu-fu), mama, acıyor(aci) gibi şeyler söyleyebiliyor konuşma konusunda çok tembel ama bir o kadar da aşırı zeki ve hareketli.. Ben tuvalet eğitimi vermek istiyorum yarın itibariyle.. Fakat konuşamadığı için sıkıntı yaşar mıyım? Ama her işini eğer işine geliyorsa işaretle anlatıyor tuvaleti geldiğinde istese işaretle anlatır ama tembellik yapar mı bilemiyorum.. Eğitime başladığım zaman gece bez takmalı mıyım? Benim oğlumun durumunda olan bebekler kaç günde alıştı? Beni aydınlatırsanız çok ama çok sevinirim, hepinizi çok seviyor ve kocaman öpüyorum
Ben de yeni öğrettim sayılır öncelikle Allah yardımcın olsun zor bir süreç sabır anlamında. Herkes gece bez takma dfiyor belki öyle daha kolay olur bilemiyorum. Ama benim oğlum ayrı odada kalıyor ve daha küçük bebeğim de var. Takip etmem zor olacaktı. Yatağı ıslatmasını dert etmiyorum, derdim ıslak uyuyup üşütmesi. Gündüzü bayağı yoluna koyduk elhamdülillah ama hala uyumadan bez takar sabah alırım. Gündüz öğrenen çocuklar bir süre sonra gece de tutuyor yapmıyor diyor uzmanlar. Bez takibi yapıyorum kuru kalkmaya başlarsa ya da çok az yapmış olursa bırakacağım bezi.
Ben kızımda hiç zorlanmadım hemen alıştı oğlum biraz zorluk çıkardı ona da gece uyutup bez takıyordum. Uyumadan önce bi kere tuvaletini yapıyordu ve uyarıyordum altında bez yok sakın altına yapma yoksa çok pis kokarsın diye. İllaki ilk zamanlar altına yapıyordu ama dediğim gibi bezi taktığımı görmüyordu. Rabbim yardımcın olsun tuvalet eğitimi zorlu bir süreç
1,495,902 soru
24,437,405 cevap
352,976 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın