Benim yaptığımı vereyim tariflerin içinde yoğurt olanları açmak çok zor oluyo.
Ev Baklavası
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
3veya 3buçuk su bardağı un
1tatli kaşığı kabartma tozu.
Hamurdan ben 60beze yapıyorum 6 şar 6 şar küçük açıp üst üste koyup merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyorum.
Aralarına ceviz serpiyorum böylelikle 10 kat oluyor. Sonra istediğim şekilde dilimleri kesiyorum.
1paket margarini eritip üzerine döküyorum.
150 derece fırında 1saat 1 buçuk saat arası pişiriyorum üzeri ve altı güzelce kızarsın. Altının kızardığını anlamak için bı dilimi bıçak yardımıyla kaldırıp bakabilirsin.
Şerbet
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Baklava soğuk şerbeti ise sıcak döküyorum.
Bu arada
60beze açmak çok gelirse 40 beze yapıp 7şer 7şer açarsin 5 katlı olur.
inşaAllâh bu tarifi yapmanı isterim kesinlikle pisman olmazsın bana amcamın hanımı öğretti. Bayramlarda yapardik kız kardeşimle iki tepsi hemen biterdi evde. Eşimle nişanlıyken ev ziyareti için gittigimde yapmıştım herkes bayıldı bayıldı , sonra evlenirken de bı tepsi yaptım düğün arabasının arkasına koydum. Düğünden sonra yedik.