0 oy
777 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (124 puan) tarafından
Kızlar merhabalar eskiden bayramlarda sabah yemek yenirdi bayram yemeği gerçi biz hiç öyle yemezdik kahvaltımızı yapardık sonra öğlen yada akşam yerdik eşim diyor adettir öyle olur sabah yemek yenir değişik sizxe nasıl olmali zaten eşimin ailesi böyle şeyleri abartmakta usta

33 Cevaplar

+1 oy
(250 puan) tarafından
Bizde sabah yahni yenir
(1,517 puan) tarafından
Yaaa bu yorumu ariyodum , babannemler de oyle yapardi , onun tadi cok cok cok ayri olurdu , herzamn pisen yahniye benzemezdi
(250 puan) tarafından
Evet canim oyle gerçekten de
-Reklam-
0 oy
(14,067 puan) tarafından

Sabah kahvaltı 

Öğle öğle yemeği :D
Akşamda akşam yemeği yenir :D
0 oy
tarafından
Bizde kurban bayramında saat 11 gibi mangal yapılır  sabah kahvaltı yapılmaz  ama ramazan bayramında kahvaltı yapılır
0 oy
tarafından
Bizde hep milföy pisiodu sabhalri ya bı tane tanimdaim dede ve teyzr gettrdi babam her bayram yasli gettrdi evimize bayram sabahı bbannem dedem olmadigi için cocugu gelmeyen olmayan dedelerden ilk gün beraber olurduk ama hep.milfoy olurdu onu hatrliom:D yemek hiç hatrlamiom :)
tarafından
Canm nece yazdin ya valla anlamadim
tarafından
:D Allah seni :)))milföy böreği varya hep o pişer di bizde sabh kahvaltıya babam da annesi babası yok başka yerlerden yaşlı teyze dede felan getrrdi  bayram kahvaltsna  onlarında cocugu yok ise felan dedim. hazır milföy varya ondan pisiodu yani yemek değil dedim :D
0 oy
tarafından
Annemlerde börek yapılır sabahları

Kayınvalidemlerde et pilav hoşaf yapılır sabah kahvaltısı
0 oy
tarafından
Sabah kahvakti yapılır sabah sabah yemek mi yenir canım
(2,951 puan) tarafından
Bizde kahvaltida yemek yenir cnm kavurma pilav sarma hoşaf yapılır cok eski bir gelenek bizde devam ettiriyoruz ama gerçektende çok güzel oluyor bayramı farklı kılıyor tabi bize göre :)
tarafından
Âdetler güzeldir canim inşallah çocuklarımızda uyar
(2,951 puan) tarafından
İnşaallah cnm :)
0 oy
(2,064 puan) tarafından
Ben hiç yiyemem yemek illa kahvaltı etmem lazım :)) 
0 oy
(100 puan) tarafından
Bizde sütlü çorba pişer canim birer tabak yeriz üzerine kahvalti yapariz.yarin bende pisircem adet yerini bulsun ve bayram yemekleride kuru bamya falan piser kabak tatlisi onlari oglen yerdik çocukluğumdan hatirladiklarim ve hwr gelene sofra kurulurdu simdi tabaga tatli sarma tmm..ayy eskileri hatirladim hayırlı bayramlarr
(100 puan) tarafından
Evet canim ilgazliyim çankırının düğün mevlut bayram çorbası sütlü çorba
(216 puan) tarafından
Benim eşimde Şabanözülü.dün içtik valla kaynanam yaptı.
(100 puan) tarafından
Sen nerelisin gelinimiz
(216 puan) tarafından
Ankaralıyım canım
(100 puan) tarafından
Yakınmış eşinle memleket
0 oy
(51,620 puan) tarafından
sabah babanneme inernorda kahvaltı yapardik evlenincede kayinvalideme gittik benim istegimle oyleydi adetimiz. yemek yemeyiz biz kahvaltida
0 oy
(3,837 puan) tarafından
benim ailemde standart kahvaltı mangal diye ilerler. ama esim tarafı kavurmayla sarmaya açacak galiba kahvaltıyı 
0 oy
tarafından
Kız kahvaltıda yemek yenir mi ay :) değişikmiş adetleri biz kahvaltı yaparız önce sonra öğlen ve akşam yemek yeriz
0 oy
(2,256 puan) tarafından

Ahh güzel emleleketim canim memleketim de bayram sabahı namaz kilindiktan sonra köylüler bir eve toplanır yemek yer sonra da bayramı gezerlerdi ve bu hala aynen devam ediyor sabah namazı kılıp ya bizim evde yada başka bir evde yemek yiyilecek keşke bende olsam :'(

(2,951 puan) tarafından
Evet bizde de öyle oluyor sabah namazından sonra yemek yenir kalabalık sofralar inşaallah yarın da öyle olacak bizde
(2,256 puan) tarafından
İnsllah canim,
0 oy
(5,727 puan) tarafından
Normal kahvaltı yapardık onun yanında mantı yerdik birde baklava babannem rahmetli boş mantı yapardı fırında çok güzel olurdu. Artık hiç birşeyin tadı yok
0 oy
(4,695 puan) tarafından
Babaannem hep haşlama tavuk pilav hoşaf corek yapardı kahvaltilikta koyardik kim ne yemek istiyosa onu yerdi onu yiyip oglen anneanneme gecerdik orda da sarmalar yeşil fasülyeler yenirdi 3 senelik evliyim henüz kayinvalidenlerde bayram gecirmedim bilemiyorum onlarda ne oluyor 
(4,103 puan) tarafından
Neden hic gitmyormusinz kayinvalidenize
(4,695 puan) tarafından
Ya ilk sene eşimin gorevinden dolayı memlekete gelmedik kurban bayramında doğum yaptım ikinci sene ramazan bayramında yasaklar vardı kurban bayramında sikintilarimiz vardı bide onlarda kızlar annelerinde kalıyor bayram boyu bende gitmek istemedim buda 3. Senemizin ramazan bayramı yine yasaklar var oraya götürmeye kiyamadi gitseydim annemleri göremiyecektim oda annemlere bırakıp kendi gitti :) kurban Bayramı'ndada yine yeni doğum yapmış olacam galiba :)
0 oy
(5,910 puan) tarafından
Kizcemle tek basina olcaz bu bayram esim bayramda da caliscak 
0 oy
(10,084 puan) tarafından
Vala yarınki akşam yemeğim mumbar dolması Allah nasip ederse 
0 oy
(14,674 puan) tarafından

Kayinvakidem kahvaltı yanına sarma koyar illa adet edinmiş:) 

0 oy
(2,951 puan) tarafından
Bizim öteden beri gelen bir adetimiz sabah kahvaltıda yemek yenir kavurma pilav sarma hoşaf yapılır ve bayrama yemek yemekle başlanır en sevdiğim gelenek ve bizde devam ettiriyoruz eşimin ailesi normal kahvaltı yaparlar bayramı özel kılan kahvaltıda yemek  yemektir benim fikrim eski gelenekleri severim 
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Ben kahvaltı yapmadan yemek yiyemiyorum asla :/
0 oy
(610 puan) tarafından
Ben tokatlıyım bizde sabah pilav tavuk et dolması salata yapılır ve tatlı yenirdi eşimin tarafında mesela hiç öyle bişey yok onlar da bana değişik geliyor ne bayramlaşma ne bişey değişikler

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 536 göst.
2 Kasım 2021 Diğer kategorisinde S.m.h (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 372 göst.
14 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 959 göst.
12 Haziran 2020 Diğer kategorisinde Fatmam (701 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 64 göst.