0 oy
755 göst.
Diğer kategorisinde (1,552 puan) tarafından
Bugün kaynanagile gittim.. Yaylaya göçmek için hazırlık yapıyorlar.. Hamur yoğurmayı, ekmek yapmayı çok iyi bilmediğimi bile bile beni oğluna alan kaynanam, hamile halimle bana büyük bir leğen hamur yoğurttu.. Üstelik bir de hamur yoğurmayı bilmiyon, koca almayı bilyon manasında bi söz söyleyerek laf soktu.. Akşama kadar da küreğime saplanan ağrılara rağmen ekmek yapmaya yardım ettim.. İki dakika kalk dinlen diyen olmadı.. Akşam olunca görümcemle "Gelinler analarında sabahtan akşama kadar kalacağına bir saat kalıp gelsinler, sana (yani kaynanama) yardım etsinler" diye konuştular.. Bayramımı zehir ettiler.. Siz olsanız yarın da gidip yardım eder misiniz

19 Cevaplar

+2 oy
(1,318 puan) tarafından
E desene senin kızın senin yanında biz niye anamiza gidemeyelim 

Allah evirir çevirir en sevdiği evladından eder o kadını 

Ne hakla , kendi kızını yanında tutup , gelini anneye göndermeye karışır terbiyesizler Allah'ın zulmü üstlerine olsun 
(1,552 puan) tarafından
İşte orasını hiç demiyor, kızı akşama kadar yanındaydı.. Bense bi onların işleri bi yasaklar derken annemin evinin yolunu unutcam nerdeyse
(1,318 puan) tarafından
Bana kaynanam ne dedi biliyor musun
Dogumumu annemin yanında yapacağım mecbur
'' utanmıyor musun babanın evinde doğum yapmaya ''
Gorumcemle de 24 saat boyunca beraberler ( merhametsiz Ler )
Ben de dedim ki '' senin kızın senin yanında doğum yaptı ayıp değilde bana gelince mı ayıp '' Allah çıkarır sizden bunu dedim
Benim kaynanam da kızı 24 saat boyunca enisteyle yanında , bizi de anamiza göndermiyor oldu paşam ezdirme sakın kendini
Seni o emzirmedi kendi annene de gereken ilgiyi görüşmeyi göster ** ürür kervan sürer asla pasif olma birşey derse senin kızın yanında bizim de anamız bizi ister de kestir at b.oook ağzını açar bir daha
(1,552 puan) tarafından
Sizin de Allah yardımcınız olsun.. Niye utanacakmışsın ki, sanki kocandan değil de başkasından mı çocuk tövbe ya Rabbim.. Bunların hepsi lüzumsuz
(1,318 puan) tarafından
İşte insanın kötüsüne denk geldik  buda bizim imtihanimiz.
 Allah yardımcımız olsun
(1,552 puan) tarafından
Amin..
-Reklam-
0 oy
(2,225 puan) tarafından
evleniyoruz diye her şeyi bilmemiz gerektiğni düşünmüyorum .

insan evine eşine düzenine alışınca onlara da alışıyor zaten 

sekiz aylık evliyim daha dört aydır düzenini temizliğini oturttum diyebilirim alışmam aynı şekilde eşime evliliğine alıştım çok şükür de yemek de yapıyorum bazen tuzsuz oluyor 

yeni şeyler deniyorum öğreniyorum 

her şey zamanla 

bence kırıldığını dile getir görümcelerin ile aranız iyiyse konuş içine atmanın sana faydası yok canım 
(1,552 puan) tarafından
Görümcem kaynanamdan daha fena.. Evleniyoruz diye herşeyi bilmek zorunda değiliz, bi de bilmediğimi saklamadım ben, açık açık söyledik, beğenmediyse almasaydı oğluna
0 oy
(557 puan) tarafından
Hayır tabiki gitmem yani ben hamile iken yapmayı da pişirmeyi de biliyom ama asla elimi sürmedim ztn o hep pisirirdi bize verirdi yani bna öyle yapan laf sokani yanına bile gitmem hala da yapcam kimse zorla yapcak değil kızları da yapmıyor kaynanamin
(1,552 puan) tarafından
Ne güzel, Allah bozmasın.. Benimki kendi pişirip yollamak şöyle dursun, benim yardımıma laf söylüyor bi de
(557 puan) tarafından
Begenmemistir ondan ya baya kaynanan sanki o yolllsrdan geçmedi hamile kalmadı anlayışlı olsada kızım hele iki dk dinlen dese olur sanki
(1,552 puan) tarafından
İşte, laf olsun diye yarım ağız bile demedi :(
0 oy
(619 puan) tarafından
Valla ben biliyorum da yine de yapmam. Canımı bebeğimi sokakta bulmadım. Gelin diye alıp kusura kalıyorlar canım. Bilerek eziyet etmişler resmen sana. Allah yardımcın olsun. Cok kotulendiysen bi acile git. Milletin diyecegini bosver senin sağlığın daha önemli 
(1,552 puan) tarafından
Allah razı olsun, bebekten yana kötü bişey hissetmiyorum ama küreğimin ağrısı tuttu, gözlerinin önünde eşime yumruklattırdım küreğimi, kalk iki dakika dinlen diyen olmadı, çok zoruma gitti
(619 puan) tarafından
Sen kendini dusunmezsen kimse Düşünmez. Allaha havale et kuzum. Üzüldüm senin adına. Mümkünse evine git
(1,552 puan) tarafından
Allah'a havale etmekten başka bişeye gücüm yetmiyor zaten.. Gidecem inşeAllah, teşekkür ederim
0 oy
(946 puan) tarafından
Sende yapmasaydın, kaynananın ekmeği senin bebeğinden önemli değil ters bir hareket yapsaydın nolacaktı? Kimse üzülmez senden başka valla. Kocan napıyordu o esnada
(1,552 puan) tarafından
Kocamın bi sesi çıksa zaten böyle olmicak hiç bişey :-/
0 oy
(52,102 puan) tarafından
gitmezdim anamin egine gider yatardim
(52,102 puan) tarafından
boyle bir fikra vardı dur bulayım da paylasayim senin için ☺️
(1,552 puan) tarafından
Bekliyorum o zaman :)
(52,102 puan) tarafından
bulamadım ama bulcam ☺️
(52,102 puan) tarafından
Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar. Hal hatır sormuşlar.
Sıra çocuklarına gelmiş. "Senin oğlan nasıl, evlendi mi?" diye sormuş biri, "Evlendi" demiş öteki, "Evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!.. Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor; üstelik bazen oğluma yemek pişirttiriyor.
Sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Sanki prenses! Çok üzgünüm, çok..." demiş arkadaşı, "Peki kızın nasıl, o da evlendi mi?" Kadın başlamış anlatmaya:
- O da evlendi, ama o çok mutlu. Öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor; çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki, tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor; kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor.
Kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok.
(1,552 puan) tarafından
:D Aynen o durumlar.. Siz, beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün
0 oy
tarafından
Hayır gitmem bı kaç kez çağırmıştı ve gitmemiştim hele böyle olsa hiç gitmem
(1,552 puan) tarafından
Valla en iyisini yapmışsın, ben de öyle yapmaya çalışcam bundan sonra
0 oy
(2,074 puan) tarafından
Oğlun karı almayı bilmiş ya ekmek almayı da bilir derdim ben olsam. Asla altta kalmam. Laf sokar gbi değil şakalaşır gbi içimde ne var ne yok dökerim ben.
(1,552 puan) tarafından
Ben de arada öyle yapıyorum ama bu cevap aklıma gelmezdi, güzel cevapmış :)
0 oy
(25,193 puan) tarafından
Küreğine kadar saplanan ağrıyla kimseye yardım etmek zorunda değilsin seni köle gibi kullanmalarına müsaade eden sensin malesef. Yapıştır cevabını haddini de bilsin yerini de. Susmayla olmuyo herşey canım
(1,552 puan) tarafından
Haklısınız, olmadığını bugün de anlamış oldum
0 oy
(14,154 puan) tarafından
Ağzın ne iş görüyordu o esnada
(1,552 puan) tarafından
Ekmek yapamayanı almayacak olsalar herkes evde kalır dedim ama bu ağzım ekmek yapmaktan kurtaramadı maalesef :)
0 oy
(848 puan) tarafından
Sen kaşınmışsın, hamile halinle iş yapmakta hata etmişsin, senden kıymetli drğil ki şimdiye kadar nadıl yaptılarsa yine yapsınlar. Yarın gidersen de öyle olacak. Hizmetçileri değilsin. 
(1,552 puan) tarafından
Haklısınız
0 oy
(192 puan) tarafından
Tabiki hayır. Canını sokakta mı buldun ya. Cocugun düşün. 
(1,552 puan) tarafından
Haklısınız ne diyim ki
0 oy
(339 puan) tarafından
Yok artık yaa ben mesela ekmek yapmayı bilirim ama kaynanam daha bana gelde ekmek yapalım demiş diil zaten iki yıllık evliyim 2 yılıda hamile olarak geçirdim  
(339 puan) tarafından
Ortak bi çocuk bu babamın evinden qetirmedin tabi yapacak
(1,552 puan) tarafından
Orası öyle de, gel de ona dinlet
(339 puan) tarafından
Canım susarsan herşeyine mahkum olmuş gibi olursun benim annem babam ne yapsa ne etse susmuş benden de onu bekler ama ben susmam söylerim gerekeni karşılık ver demiyorum ama onun anlayacağı dilden konuş bazen susmak yerine konuşmak iyidir oda anlar karşısında kinin diş gösterdiğini
(1,552 puan) tarafından
Haklısınız, ben de kendimi ezdirmemeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor
(339 puan) tarafından
Rabbim sizin yardımcınız onların içinede iyilik merhamet versin insallah
0 oy
(5,216 puan) tarafından
yoo yapmam elimi bile sürmem bizimki ilk 3ay düşük tehlikem olduğu zamanlarda perdeleri yıkadın mı yok şurayı temizledin mi demişti. bende evimi isterse *** götürsün *** benim bokum bebeğimdende önemli değil beğenmeyen gelsin temizlesin demiştim pis olmadığı halde neymiş biri görse ne dermiş dedim evime kimseyi sokmuyorum zaten kimseyide ilgilendirmez şimdi bebeğim 23 günlük çok şükür. allah korusun bişey olsa kimseye bişe olmaz senin ciğerin yanar yapma boşver eşinede durumu anlat. neden riske giresinki ekmek yapacan diye yemeyiversinler
(1,552 puan) tarafından
Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin.. Eşim çok sessiz, ben kırılmayayım diye bana bişey demiyor ama annesine de bişey demiyor.. Herşeyde ben kendimi savunmak zorunda kalıyorum, o zaman da daha çok ters tepiyor
0 oy
(7,790 puan) tarafından
*** alsınlar ben onuda yapmazdım 
(1,552 puan) tarafından
:) En iyisi o, ben yaptım da ne oldu.. Hem işlerini yaptım hem laflarını duydum oturdum gıçımın üstüne
(7,790 puan) tarafından
Hayattaaa yapmam lanet huylarım vardır bana acımayana bende acımam :))
(1,552 puan) tarafından
Bence güzel bi huy, böyle devam edin :) Ben de böyle yapmaya çalışcam
(7,790 puan) tarafından
Çalışcam deme yap acıma bırak kim napıyosa yapsın
(1,552 puan) tarafından
Peki :)
0 oy
tarafından
Yoğurmasaydınız. Ben hamileyim nasıl yoğurayım bu halimle deseydiniz ya. Ya mecbur değilsiniz böyle şeylere. Neden yapıyorsunuz? Tamam yardım edilir ona lafım yok ama mecburiyet koştuklarında hele ki böyle hamile halinize neden tepkinizi koymuyorsunuz? 
(1,552 puan) tarafından
Eşim hiç sesini çıkarmıyor, herşeyde ben kendi kendimi savunmak zorunda kalıyorum.. Herşeye de ben carlayınca daha ters tepiyor
tarafından
Of böyle yazıları okuyunca kötü oluyorum. Hangi yüzyılda yaşıyoruz biz demeden geçemiyorum. Yüzyılla da alakası yok belki insanlıkla alakalı bir durum aslında. Kadını ezen, hor gören, köle muamelesi yapan bu insancıklar midemi bulandırıyor.
(1,552 puan) tarafından
Öyle maalesef
0 oy
(2,528 puan) tarafından
niye gideyim maļ miyim ben..
(1,552 puan) tarafından
Mesaj alındı :)

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,645 göst.
20 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Pikachui16 (807 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 1,127 göst.
8 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 694 göst.
10 Aralık 2020 Diğer kategorisinde canan Cansu (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 233 göst.

412,664 soru

12,424,143 cevap

45,386 kullanıcı

Kategoriler