0 oy
1,184 göst.
Diğer kategorisinde (14,491 puan) tarafından
Ay çok şaşırdım çok üzüldüm az önce ogrendim ki kayinpederim.tarafinin köylüsü intihar etmiş.

Adam çoluk çocuk sahibi  en az 4 5 çocuğu vardır.

1 defa gelmişti bize.

Oğluma 7 aylık hamileyken görümcem gelmişti Van'dan İstanbul'a.

Aynı uçakta gelmişlerdi o akşam burda kalmıştı  falan.

Çok üzüldüm çok da şaşırdım Allah affetsin kimseyi de o çıkmaza sokmasın.

Amaaaa;

Kaynım nişanlı.

Kahramanmaraş'ta 20sinde düğün olacak salonu tuttu garibim coktannnn. Eğer pazartesi yasaklar uzamazsa 20sinde düğün olacak.kizin memleketinde.

Van'da boş düğün salonu bulamadılar falan derken tam kapanma girdi araya.

Göz kulak pazartesiye odaklanmisken  köylüleri intihar etti öldü diye eşim şimdi diyo ki düğün ertelenir.

Yada saz ekibi getirilmez.

Sessiz sedasız herkes takı takar gider.

Allah rahmet eylesin bişey demiyorum Allah kimseyi o pozisyona sokmasın ama kaynimin suçu ne?

Yada gelinin?

Yarım saattir aynı muhabbeti yapıyoruz.

Sonuçta yaşamak istememiş ve öldürmüş kendini. 

Bunun yasını  niye gelin damat tutsun ki?

İntihar etmiş demekki kendi istemiş.

37 Cevaplar

0 oy
tarafından
düzenlendi
Herkes senin gibi düşünmeyebilir canım. Aaa yakınları ölmüş sazlı sözlü düğün yapıyorlar deyip ayıplayanda olur  yani. Birazda etraftan da çekiniyor olabilirler. İntiharda olsa ölüm ölümdür ayrıca. Ben intiharlara daha çok üzülüyorum açıkçası.
(14,491 puan) tarafından
Ben yanlış fikirdeym yavrum
-Reklam-
0 oy
(25,217 puan) tarafından
Çok Yakınlarımı peki yakın değillerse bence de ertelemek saçma. Yani hergün kaç insan ölüyo hiçbişey ertelenmiyo. Yakın akraba olur bişey olur anlarım da yakın değilse saçma
(14,491 puan) tarafından
Köylüleri..
Akrabalık yok selo
(25,217 puan) tarafından
Bence ertelemk saçma o zaman ya sonuçta her zaman ölen oluyo duyuyoruz kalkıp evlerinin önüne gidip süğün yapcak halleri yok
0 oy
(1,343 puan) tarafından
Çok saçma düşünüyorsun bence adam intihar etsede ortada ölüm var ve o insanın ailesi çocukları akrabaları var o insanlar acılarını yaşarken düğün dernek çalgı olmaz en azından etik olmaz eşin çok iyi düşünmüş doğru olan budur kendi ailemde dahil buna dikkat ederiz cenaze evine saygı duymak lâzım dinimizde bunu gerektirir yan evde yas varken çalgı çengi ne kadar doğru olur
(14,491 puan) tarafından
Ya evet 1 saattir eşimle aynı şeyi konuşuyoruz demekki bende yanlışlık var
0 oy
tarafından
Bence ertelemekle doğrusunu yapmışlar anneannem yoğun bakımda yatıyor 5 haftadır kardeşimin nikâhı vardı ertelediler düşün sadece nikâh ama uygun olmaz diye erteledik 
(14,491 puan) tarafından
Rabbim şifa versin inşallah
0 oy
(2,247 puan) tarafından
Benim nişanımda köyden biri trafik kazası geçirdi öldü orkestra falan hep tutulmuştu bide kıbrısta ablam 3 günlüğüne geldi mecbur aileye gidip izin aldık düğünümde de yasak girdi yasak temmuzun birinde kalktı 4ü ile 5ine aldık 4ü köyde kına olacaktı yine kaza oldu 2 kişi öldü yapamadık kınayı 
(14,491 puan) tarafından
Evet işte ya :/
0 oy
tarafından
Senin ailenden biri vefat etseydi böyle düşünürmüydün bilmiyorum . Cenaze varken insan nasl oyun oynayabilir ki . Sade takı takıcaklarına bi hoca cağırsınlar mevlütlü olsun hem sevaba girerler düğün denince akl çalcı çengi neden gelir ben de bunu anlamıyorumm..
(14,491 puan) tarafından
Sanırım ben yanlış fikirdeym:/
0 oy
(31 puan) tarafından
Küçük yerde yaşayanlar daha iyi bilir bunu. Sonuçta onun sevenleri var geride kalanların acısına saygı duymak maksadıyla böyle olur genelde. İntihar etmiş birisi için ne kolay yaşamak istememiş ölmüş gitmiş demek, kimse böyle çıkmaza girmez umarım. Allah sevenlerine sabır versin çok zor. 
(14,491 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun :/
0 oy
(9,241 puan) tarafından
Bizdede öyledir canım illa akraba olması gerekmiyor köyde cenaze varsa çalgı çengi olmaz
(14,491 puan) tarafından
Ben yanlışım demekki kuzu
(9,241 puan) tarafından
Mantıken der insan banane ölmüşse ölmüş ama biz müslümanlar ölüme acıya çok saygılıyızdir. Eski adetler gelenek görenek olmuş. Heleki intahar Allah vermesin
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Valla cokta yakın değiller düğün olabilir ben aynı evden hem cenaze hem düğün olduğunu gördüm rabbim tahsiratını affetsin 
(14,491 puan) tarafından
Allah vermesin kimseye çok zor tabiki ama ne bliym ya :/
0 oy
(3,118 puan) tarafından
Yakınlık derecesine bağlı. Eğer cok uzaktan akrabaysa ertelenmesin bence. Çünkü düğün salonunda yapacaksa düğünü kaporasi yanar kaynının.  Kuzenimin kayınbabasi öldü öyle olunca düğün ertelendi kapora parası gitti
(14,491 puan) tarafından
Köylüleri kuzum
(3,118 puan) tarafından
Ohoo her gün biri ölüyor hepsi için düğün mü ertelenir? Akraba sandım ben. Yazık günah ertelenmesin ölen ölmüş yapacak bir şey yok
0 oy
tarafından
Çok mu yakın akraba ki merve gerçi sizin o taraflarda çok yakın olmasada sahipleniyorlar ne diyim ki kendi tercihleri yapacak bir şey yok kızım memleketinde yapsın lar düğünü yeter çoğu insan zaten nikahtan gitti bu pandemide her ser de bir hayır vardır 
(14,491 puan) tarafından
Valla yavrum  kocamın tarafı Vanlı Van'da genelde böyle ertwleniyo
0 oy
(1,578 puan) tarafından

Benim düğün günümde eşimin amcasının hanımını toprağa verdiler ki ertelenmedi. Sadece müziği kısık sesle açtılar. Bide kayinbabamin taraftan pek gelen olmamıştı cenaze evine gittikleri için. Ama ertelenirse de saçma olur sonuçta akraba bile değilmiş 

(14,491 puan) tarafından
Köylü:/
0 oy
(3,676 puan) tarafından
Ewet gelin damarın suçu yok ama tam tersi olsa sen de üzülürsün cenaza düğün aynı yerde olmaz biraz daha beklenebilir 
(14,491 puan) tarafından
Ama aynı yerde deglki evleri bile
(3,676 puan) tarafından
O zaman bisey olmaz bence
0 oy
(12,521 puan) tarafından
Bence yakınlık durumuna değişir bu durum. Uzaksa bence de saçma. 
(14,491 puan) tarafından
Köylü sadece;/
0 oy
(14,081 puan) tarafından
Yani merviş şöyle diyim onların suçu yok ama bi taraf yas yaparken diğer tarafın düğün yapması biraz vicdansizlik olur belki biraz zaman geçtikten sonra onlarında gönlünü alarak düğün yapabilirler.

ALLAH rahmet eylesin çok zor gerçekten diyecek bisey yok 
(14,491 puan) tarafından
Doğru diyorsun askim
0 oy
(5,597 puan) tarafından
Ne oluraa olsun ölüye saygı duymak lazım eleştirmek ne hadimize ondan tabikide ertelenir 
(14,491 puan) tarafından
Haklısınız sanirim

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,540 göst.
21 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,768 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 518 göst.
1 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Bsrdrk (1,556 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 175 göst.
1 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Bsrdrk (1,556 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 604 göst.

406,981 soru

12,214,950 cevap

36,799 kullanıcı

...