0 oy
222 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (940 puan) tarafından
Sorum yukarida

12 Cevaplar

0 oy
(3,099 puan) tarafından
Sütü mayalarken sıcaklığına dikkat ediyormusun canım ondanda olur
(940 puan) tarafından
Ediyorum canım sen nasıl  yapıyorsun
(3,099 puan) tarafından
Canım ben süte bakiyorum ne elimi yakcak nede yakmiycak tam orta karardayken 2 yemek kaşığı yoğurt iki yemek kaşığı süt bı kasede cirpiyorum sonra süte aktarıyorum güzelce karıştırıyorum sonra ağzını kapatıp bı güzel sariyorum sofraya geceden yaparım ben hep sonra sabaha kadar mayalanır sabahta alıyorum 1 günde buzdolabında dinlendiririm taş gibi oluyor
-Reklam-
0 oy
(2,130 puan) tarafından
Ya soguk yada cok sicak yapiyosundurr canim 
(940 puan) tarafından
Parmağımı saldırıp 8 e kadar sayıyorum dayanıyorsam kayamıyorum Anlamadim ko
tarafından
:DD o taktik iyiymiş
0 oy
(5,492 puan) tarafından
Sıcak ya da soğuk mayalıyor olabilirsin veya sğtün yağsız olabilir
(5,492 puan) tarafından
Gıda termometresi daha iyi olur tatlım bunu gıdaya daldıramazsın ki
(940 puan) tarafından
Amannn yaptim bakalım akşam  üzeri yaptım sabah açsanmn okur mu
(5,492 puan) tarafından
4 saat sonra açarsan daha iyi okur, ben mayalarken üstüne sadece süzgeç kapatıyorum o da suyunu atıyo. Ve 1 gece dolapta ağzını hiç kapatmadan bekletirsen çok güzel olur
(940 puan) tarafından
4 saat sonra mı açayım şimdi o zaman
(5,492 puan) tarafından
Tutmuş olursa evet garanti olsun dersen 5 saate aç
0 oy
(964 puan) tarafından
Icine bi.kup seker at birde ustune suzek kapat oyle sar yoğurdu 
0 oy
(3,527 puan) tarafından
Canım sütü biraz fazla kaynat bide sıcaklığına dikkat et ne sıcak ne soğuk olucak ben serçe parmağımı koyup 10 sn bekliyorum dayanabiliyorsam mayalıyorum 
0 oy
(44,744 puan) tarafından
Sıcak olursa sut sulu kalir
0 oy
(940 puan) tarafından

Su derece olur mi 

image

0 oy
(4,661 puan) tarafından
Sütün 45 derece olmalı ve mayalama sırasında üzerini tam örtmemelisin buharlaşma oluyor ve sulanıyor buz dolabına koyunca en az 12 saat üstü açık kalmalı ve mayalama süresi kışın 4 saat yazın 3 saat olmali
0 oy
(209 puan) tarafından
Soguk çalıyosan ondandır 
0 oy
(14,079 puan) tarafından
Mayaladıgin diger yoğurtta sorun varmıydi
0 oy
(6,978 puan) tarafından
Yogurdu caldiktan sonra kapak ortmeden bir bez koy canim, mayalndiktan sonrada kapaksiz sadece agzinda bezle 1 gun dinlendir
0 oy
(2,408 puan) tarafından

Kuzu eğer saf koy sütü alıyorsan bu normal. Kaynanamgil koyde benim. Onlar da bana gönderdi sütü. Normalde taş gibi olur ama bu dönemlerde sulu olur.

Nedeni de şuan inekler yeşillik yediginden dağlarda yayilimda o yüzden sütleri sivi olur. 

Merak etme yani. Benimde öyle suan. Ve doğal süt sarı olur :D<3

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 228 göst.
26 Ocak 2021 Aile kategorisinde Leylasoydan (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 274 göst.
23 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (2,252 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 543 göst.
19 Mayıs 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde nrdn91 (1,849 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 91 göst.
20 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde sweet rainbow (99 puan) tarafından soruldu

381,012 soru

11,406,713 cevap

34,944 kullanıcı

...