Kahvaltıda ve tatlılarda kullanmak için sütün kaymağından istifade etmek isteriz. Peki sütün kaymak tutması için me yapılır?
Sütün iyi bir şekilde kaymak tutması için yeteri kadar süte ihtiyacımız vardır. Sütün miktarı az olursa kaymağı da doğal olarak az olacaktır. Burada önemli olan elimizdeki sütten en fazla kaymağı nasıl elde edebiliriz.
Sütün iyi bir şekilde kaymak tutması için:
• Sütü miktarına uygun bir tencereye koyun.
• Kısık ateşte en az 20 dk kaynatın.
• İyice soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.
• Soğuduktan sonra en az bir gün süreyle buzdolabında bekletin. (Buzdolabında bekletirken tencerenin kapağını koymayın.)
• Tercihe göre bu süreyi biraz daha uzatırsanız daha yoğun bir kıvamda kaymak alabilirsiniz.