0 oy
153 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (968 puan) tarafından
Annemde kalmayi dusunuyorum ama biraz kendimde tecrubelenmek istiyorum simdi kayinvalidemin ilk torunu herseye karisacak gbi duruyor bilmiuor gozukmek istemiyorum simdi bebek dogunca ne zaman yikiyorsunuz nasil yatirilir ne kadar sureyle emzirmeliyim sallamaya alistirmak istemiyorum memede uyutmak rahat mi.. tabi bebek bize ogretecek ama dedgm gbi az cok fikrim olsun istiyorum 

5 Cevaplar

0 oy
(934 puan) tarafından
Göbegi düsnce yıkarsn canm sık sık emzirki sütün artsn sag sol yatr arada bir gözetim yap düz yatr gerisi kendiliginden gelir zaten
-Reklam-
0 oy
tarafından
Göbeği düşünce 2 gün sonra falan yıkayacaksın 40 ı çıkınca hem onu hem kendini yıkayacaksın, ilk zamanlar sen lohusa olduğun ve o dünyaya alışamadığı için zorlanacaksın, belki emziremeyecek belki de hiç sıkıntı çekmeyeceksin. Ben beşiğinde sallayarak alıştırdım rahat ettim zaten ilk zamanlar genelde uyuyacak yanında büyük olsun kayınvalideninde hevesi vardır onunda torunu o da yardımcı olabilir annende kendi başına zor olur zaten
(968 puan) tarafından
Evet ama hastaneden gelr gelmez yikarlarmis bz hergun yikariz bebegi falan dedi onyuzden annemde tam tersi hep annesini dinliyor demesin diye bende kendi fikrim olsun istiyorunm
0 oy
tarafından
Yeni doğan i sarılık olamamak için en uzun iki saatte bir beslemelisin canım 

2 3 ay yani kendi dönebilir olana kadar bir sağına bir soluna yatır mutlaka yan ve birazda başı yukarıda olmalı meyilli olmalı ki kusma gibi bir durumu olursa geri yutup bogulmasin ağzından alıp gitsin 

Sirtana bir battaniye ile falan destek yaparsın dönmemesi için 

Göbeği düşene kadar yıkamam ben çocuk doktorlarida genelde öyle tavsiye ediyor ama silebilirsin hava sıcak olur doğum yaptığında göbeğini ıslatmadan başını yıkayıp vücudunu silersin 
(968 puan) tarafından
Cok tesekkur ederimm
tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(964 puan) tarafından
Ilk dogdugundan itibaren sutun gelmwse bile emzir kuzum ki gelsin emzirdikce ve asla kimseyi karistirma cocuguna ay oyle yap boyle yap diyenler olcaktir sen annesisin bilmesen bile o an neyin iyi oldugunu bilirsin sakin stres yapma doğum gelip gecicek onu kucagina aldiginda cennet kokusunu icine cekiceksin o acilari unutturcak sana bide sakin kimseye seni uzmesine izin verme lohusalikta insan kotu oluyor sut falan kesilmesin herkese hehe de gec ben oyle yaptim bebek agliyosa ya alti kirlidir ya uykusu vardır yada açıkmistir en onemli sebep bunlar göbeği dusunce yika kuzum hayırlısı ile gelsin yavrun
(968 puan) tarafından
Evet iste benmde kaynanam oyle diyor *** *** yikanirmis bebek annemde kuru olmasi lazim gobegin  bazen 10 gunu buluyormus dusmesi 10 gun yikamicakmisin diyor
(964 puan) tarafından
Canim göbeği islanmasa daha ıyi mutlaka göbeği dusunce yika
(964 puan) tarafından
Evet benim kizimin 17. Gunde düştü bn o zaman yıkadım bezlerle silersin canim
(968 puan) tarafından
Islatmadan yikariz falan der.simdi annemi bile tembihliyorum beni dinlemesse sen sesini cikar diye valla
(964 puan) tarafından
Aynen aynen sen soyle diyemezsen annen soylesin
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Doğur gorursun bilinçlenmesi:D en sevmediğin insan bile olsa yanında az baksa da uyusam diceksn tecrübe ile sabit asla şaşmaz ilk doğumu yaptım 5 ay oldu normal oldu ama dikişlerim çöktü ben bile bebekten çok bakımlı oldum annem kız kardeşim eşim anca yetiştiler bize
(968 puan) tarafından
Muhakkak. Ama sagligini etkileyecek seyler olsun istemiyorum burda okudum yeni dogan bebege bal yedirmisler falan bizimkilerdede potansiyel var

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 60 göst.
24 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 254 göst.
11 Mart 2022 Diğer kategorisinde Eyvallah (242 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 175 göst.
23 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde O.38.hd (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 129 göst.