0 oy
1,747 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
15 aylık bebeğim var. 15 yıl çocuk istemedik. 15 yıl sonunda biraz da arkadaşlarımın ısrarıyla 1 defa korunmasız ilişki sonucu hamile kaldım. Çok pişman oldum, çok üzüldüm. Bebeğim doğdu, 1 yıl her günüm pişmanlıkla geçti. Ama bunu bebeğe yansıtmadım hiç. 1 yaşından sonra hareketlenip artık bilinçli ağlamaları, zorlukları başlayınca bu defa eşim fark etmese de gergin bir insan olmaya başladı. Gece ayrı odada yatmasına rağmen bebek ağlayıp susmazsa geliyor, sürekli konuşuyor. Ne biçim annesin, senden bi *** olmaz, geri zekalı vb. Gün içinde sürekli gergin. Herşeyi söylenerek yapıyor. Çocuk da etkilenip sürekli mızıklıyor. Eşimle konuşmaya çalışsam suçlu hep benim.Çocuk fazla ağlasa, kim bebek için gaz verdiyse ona götür sustursun diyor. Kafayı yemek üzereyim. 15 yıldır hiç bu kadar tartışmamız olmamıştı. Bebek doğdu evde huzur, mutluluk kalmadı. Eşimle saygı, sevgi bitti. Anlatacak kimse de yok. Herkes dışarıdan mutlu sanıyor. Bebeğimin 1 yaş fotosu bile yok. Tam giydirdim ağladı. Eşim kızdı, saçma sapan işlerle uğraşma diye. 

49 Cevaplar

+21 oy
(7,137 puan) tarafından
Cocuk baskasinin demesiyle yapilmaz ki benim hissettigim esindede sendede cocuk sevgisi yok baksana 15 sene cocuk yapmamissiniz cocuk isteseniz can atardiniz rahatliga alismissinix simdi zor geliyor bence allah o cocugun yardimcisi olsun 
(2 puan) tarafından
Bende yoktur da eşim öyle değildi. Ben ondan çok daha sakin davranıyorum. Mesela az önce eşim odaya girip çıktıkça ağlıyor. Ben de üzeri giydirmeye çalışıyorum. Eşime dedim ki sen görünce ağlıyor, yani az birkaç dakika girip çıkma, giydireyim, banyo yaptı çünkü. Bir saat konuştu.
-Reklam-
+11 oy
(544 puan) tarafından
Bebeğinize verebileceğiniz sevginiz yok anladığım kadarıyla. Sahiplenememişsiniz bile yazdiklarinizdan onu hissettim. Lütfen bebeğinizin hareketleri size saçma sapan geliyorsa çocuk hasreti çeken ailelere evlatlık verin sizde eşinizle kaldığınız yerden devam edin. Naçizane görüşüm bu size üzgünüm içimden gelenler bunlar.
(1,424 puan) tarafından
Katılıyorum.. o bebek senden bi parça ya candır ya evlat bazı annelerde evlatları için çekilmez kocalarada tahammül ediyorlar..  ama sen bi fazlalik mis gibi bebek yokkken biz iyiydik o geldi sevgi saygi kalmadi siyorsun Allah evladinin eksikligini gostermesin yerini hoc bir seyle dolduramazsin
(544 puan) tarafından
Evet çok haklısınız Allah göstermesin acılarını
(1,782 puan) tarafından
Kınama yavrum tövbe çek içinden. Postu okuyunca bile kendi anam babam geldi aklıma bilmiyor ki o çocuk büyüyünce bunlardan nefret edecek o zamanda bunlar çocuğum çocuğum diye peşine düşecek belki
(544 puan) tarafından
Kınamıyorum ki genede tövbe çekerim Allah düşmanıma vermesin böyle sevgisizliği
+3 oy
tarafından
Kız çocuk bu ağlar eşinin işten gelip o sesi çekmesi ona işkence olarak gelebilir ama bu yüzden pes etme eşini al karşına konuş millet burda yediği boynuzu sindirip evliliğine devam ediyor 
(2 puan) tarafından
İkimizde uzaktan eğitim yapıyoruz. Yani sürekli üçümüz evdeyiz. Evin içinde 15 aydır uzaktan eğitim ve bebek döngüsü var. Ders, 10 dk arada alt değiştirme, ders, benim dersim varsa eşimde, eşimin varsa bende. Cumartesi de dahil hergün birbirinin aynısı bir düzen. Belki de bu yordu
tarafından
O zaman işi bırak sen yada uzaktan eğitim sana ise çocuğun doğana kadar dondur yazdığın boşanma yuva yıkmak için bir sebep değil sadece yorulmuşsun ve anlık karar alıyorsun
(2 puan) tarafından
İkimizde öğretmen olunca dondurma gibi bir şansımız yok ne yazık ki
tarafından
Benim öğretmenim çocuğu olunca işi bıraktı bir annenin çalışıp bebek bakması çok güç ister çocuğunun ağlaması dahi seni rahatsız eder olmuş ama keşke yapmasaydın hani karar aldıysan işi bırakıp kendini evladına ada büyüdüğü zaman tekrar başlarsın
(2 puan) tarafından
Kusura bakmayın ama binlerce öğretmen atama beklerken, onlarca insan iş ararken 20 senellk öğretmenlik hayatım varken iş bırakmak da komik olur. İleride boşanınca ne olacak. Millet bir tarafıyla güler bana.
tarafından
:D öğretmenliğine devam et sen o zaman anne olma gerek yok evladını al ailene git para kazan ver onlar baksın artık az daha büyür yetimhaneye verir başka biri ile evlenirsin kusuruma bakma kaba oldu ama bakamayacaksanız neden yapıyorsunuz ki yük gibi davranacaksanız
(7,725 puan) tarafından
40 yaşına kadar bekleyip çocuk yapmissiniz bu yaştan sonra da tahammül bekliyorsunuz hayret doğrusu... Bir insanın tahsili bir bebeğin hayatından önemli değildir . Millet bir tarafı ile gülecek diye bir yavrunun hayatı mahvolacak yazık ..
(13,133 puan) tarafından
Ne anlatıyorsunuz siz cidden sinirimi bozdunuz döngü yormuşmuş aynı döngüde olan bir çift de biziz ben de yaşça geçkin sayılırım gazla çocuk mu yapılır nasıl mantık bu anneanne babaanne bakabilecek Sevgi verebilecek biri varsa o baksın sizde sevginin zerresi yok, yazık
+3 oy
(14,164 puan) tarafından
Birbirinizi bulmuşsunuz bence sende o kocandan farklı değilsin bebeğe yazık sevgisiz saygısız bir ortamda büyüyecek kendinize çeki düzen verin o çocuk dünyaya gelmek istediği için değil siz istediğiniz için geldi 
(2 puan) tarafından
Çok takdir ettim sizi. Ben anlatamadım sanırım. Zaten kendimin farkındayım. Ama en azından eşimden ümitliydim. Benden zaten anne olmaz. En azından eşim sakindi. Sabırlıydı.
(7,725 puan) tarafından
Canım madem anne olmazdı neden bile bile yaptın ki... Hiç mi değişiklik olmadı duygularinda
(6,921 puan) tarafından
Postu okudum şok oldum derken post sahibi yorumları okurken gözlerim doldu.. Rabb'im o çocuğu tez vakitte sizden kurtarsın ya başka denecek hiç bişey yok hiç bişey ..
(1,782 puan) tarafından
Canım babanne anneanne falan yok öu sevip büyüyeceği yanında
+2 oy
tarafından
Beni yanlış anlama ama çok ara vermişsiniz ve eşin rahata alıştığı için çocuk size çok zor gelmiş
tarafından
Yazmadan edemicem üzülüyorum o masum yavruya yazık size
+1 oy
tarafından
15 yil getirmemissin 15 yil sonradan getirmeseydin böyle bi adama cocuk...
(2 puan) tarafından
Böyle bir adam değildi ki. Bebekten önce ayda yılda bir tartışırdık. Herhangi bir sorun yoktu. Hatta çok eğlenirdik. Bebekten sonra o adam gitti yerine çekilmez, sürekli şikayet eden biri geldi
tarafından
Neden 15 yil cocuk dusunmedinz yanlis anlamayin merak ediyorum herkesin harci degil 15 yil beklemk ya ondan
(2 puan) tarafından
Çocuk bana göre çok büyük bir sorumluluk. Maddi manevi her koşulda kendinden vazgeçip başka bir canlıya adamak. Onun bir ömür yaşayacağı hayatın mimarı olmak.
tarafından
Muhtemelen esi istemedi .Ben oyle dusunuyorum .Biraz isteksiz .Zoraki olmus onun acisindan .Yoksa bebek isteyen bir baba boyle davranmaz
tarafından
Eger sebebi anlattığınz bseyde saygi duyarim enazindan digurup sokaga atmamamissin kimi var dogurup doğurup sokağa atiyolar
+1 oy
(964 puan) tarafından
15 yil cocuk istemediniz mi tamam bu sizin tercihiniz ona saygim sonsuz ama esiniz de evlat sevgisi denen bisi yok belli cocuk bu aglicak kiricak dokucek pardon ama o cocuk buyuyunca dövülur esinizle konusun edin babalik yapmakla olmuyor sadece gerçekten boyle sinie oluyorum ben esimle ayrilmak asamasindayim ama esim her gun gelir kizini gorur uyutur aglayinca susturur gezdirir kisacasi babaligini yapar
(964 puan) tarafından
He bide cocuk olunca huzur kalmadi demisiniz yzik gerçekten o ccugu bence verin baskasina yaa sizden olmaz kusura bakmayin kizmayinda ama bu boyle
+1 oy
(59 puan) tarafından
yanlıs anlamayın ama 23 yasındayım tekım aılem uzakta korunarak hamıle kaldım ama ıyıkı dogurmusum bı kokusunu cekıp benım yavrum dememıssınız bosuna bı senenız geçmiş oglum 11 aylık uykuyu hıc sevmez yerı geldı agladım çaresiz kald7m uykum geldı ac kaldım banyo yapmak bı luks oldu ama sukurler olsun sağlıklı ve benım yavrum once sahıplenıp kabullenın sonra duzelır bence 
+1 oy
(14,080 puan) tarafından
15 yıl sonra çocuk oldu diye hayatınız mi dağıldı başkaları yap dedi yaptınız ve pişman oldunuz 

Ah kuzum ah ne diyim ALLAH o bebeğin yardımcısı olsun kafanda bitirmişsen evliliği boşanırsın cesarete ihtiyacın kalmaz o zaman 
0 oy
tarafından
Bence siz rahatlığa alışmışsınız yazık çocuğa üzüldüm çocuk evin neşesidir nasıl huzur kalmadı diyebiliuosun
0 oy
(940 puan) tarafından
Yani eşinin yüzünu   belli etti diye mı bebeğini doğurduğuna pişmansın 

Senin de ondan farkın yok o zaman 

Ben hiç kötü yorum yapmam ama yapmak zorundayım ve çok uzuldum o bebeğe nasıl bir ortamda büyüyor yazık 
(2 puan) tarafından
Bebek pişmanlıkla eşimin ilgisi yok. Yanlış anlamışsınız. Ben bu dünyaya bir canlı getirdiğim için pişmanım. Büyük bencillik yapmışım. Salgın vs de tuz biber omdu
(940 puan) tarafından
Canım bizde getirdik benin de ilk bebeğim zaten hicbir canlı bu dünyaya layık değil
Önemli olan güzel bir  şekilde büyütmek olan oldu ama bebeğinizi etkilemeyin gerçekten çok yazık edersiniz
0 oy
tarafından

Yazacaklarımı zaten yazmışlar ben gidiyorum:ermm:

0 oy
tarafından
Anne baba olamıcaksanız doğurmayın kardeşim! 

Milletin gazıyla çocukmu yapılır yazık ver!

Allah o çocuğa yardım etsin rabbim onu korusun.
tarafından
İşin kötüsü öğretmen bide bu kişi evlatlarımızın örnek alacağı biri kendi evladını sevmeyen öğrencilerine neler yapar çok yazık Allah merhamet versin yüreğine...
(139 puan) tarafından
Haberlerde görüyrz öğretmen öğrenciyi dövdü diye demek ne çocuk sevgisi nede merhamet var böylelerinde. En nefret ettiğim insan kişiliği allah ıslah etsin seni ve senin qibileri.
Akıl alırım diye postu açtı linç yiyeceğini ummuyrdu qaliba
tarafından
Handemisin nesin o çocuğu getir bana ver ben bakarım sana diyecek çok lafım varda diyemiyorum boş boş konuşup burda bizi dahada üzme biz burda o çocuğun hayatından bile endişelenmeye başladık şuan.
Haberlerde gördüğüm o cani annelere inanamıyordum şuan onlardan farksız biriyle canlı canlı konuşuyorum yazık yaa çok yazık
(7,997 puan) tarafından
Ya sen nasıl bir annesin asla küfür eden biri değilim ama dayanamayacağım eğer g...... güvenemiyorsanız çocuk yapmayacaksınız şeyinize sahip çıkacaksınız arkadaş Valla tepem attı
(3,118 puan) tarafından
Çocuğu anne baba sevgisinden mahrum bırakıyor, anne sütünden mahrum bırakmış. Ben ağliyordum sütüm az diye, neler neler yedim içtim de gelmedi. 6 aylıkken kendisi bıraktı kaç gün uğrastim emsin diye emmedi çok üzüldüm çocuğuma anne sütü vermiyorum diye. Kendimi tuhaf hissettim emzirmedigim için. Sen de keyfi emzirmiyorsun yazık o çocuğa. Merak ediyorum acaba bebeğinle bir fotoğrafın var mı gulumsedigin? Acaba bebeğin hastayken o hasta olmasin ben hasta olayım dedin mi?  Çocuğu evlatlik verin çocuk şefkat görsün
0 oy
tarafından
Sen eşine benzeme birincisi, ikincisi de içinde çocuk sevgisi olmayan insanın merhametinden şüphe ederim çocuğunu koru, eski hayatıma devam etmek istiyorum dersen yetiştirme yurduna ver,  ya arayı bul ya da seçim yap ya eşin ya çocuğun.. ama seçim yapılmayacak kadar net cevap.. uzaktan eğitim demişsin de çocuk sevmeden öğretmen mı oldunuz onu anlamadim
0 oy
(2,247 puan) tarafından
Yorumlarını falan da okudum da sende de sevgi yok gibi tamam sorumluluk çok önemli ama sen onu görev olarak görüyorsun çocuğun doğmasından çok eşinle aranız bebek yüzünden bozulduğunu sitem ediyorsun az kaldı doğdu diye çocuğu suçlayacaksın suçlu o masum bebek değil içinizde sevgi olmayan eşiniz ve sende bolanırsan yine bebeğine suçu bulursun Allah gerçekten içinde sevgi merhamet olan isteyenlere evlat versin
(7,725 puan) tarafından
Kocan olacak bencil az bir şey yardım etseydi belki sende benimserdin yavrunu ki bu bahane değil yine de   ... Bu derece duygusuz iki insanın onlarca çocuğa önderlik etmesi ne acı
(2,247 puan) tarafından
Aile terapistine de gidebilirsiniz belki faydası olur
(950 puan) tarafından
Ben de öğretmenim ama atanamadim evlenince de çocuk yaptık yani içiniz soğumuş sizin çok üzüldüm görev olarak o çocuğa bakıyorum demenize.benm de eşim öğretmen atanmıştı ama bazı nedenlerden dolayı şimdi sabahtan akşama kadar kendi  fırınlarinda çalışıyor  32 yaşında, ama arkadaşlarında deddigi gibi çocuk bu aglicak gazı olcaak yeri gelecek uykusuz kalacaksın ama asla benimsememek  gibi bişey olamaz eşimde yeri geldi sabahın nurunda kalkip uykusuz işe gitti bir gün olsun off demedi , oğlum gecelerde huysuzlanip ağladı, söz konusu oğlu olunca bana bile bırakmaz kendi sallardi asla ev iş işlerinde yardım etmez ama benm de eve ve çocuğa yetişemediğim zmanlar oldu ama hiç keşke yapmasaydim bu çocuğu demedim. Allah nasip ederse 2.yi istiyorum o oğlumun annemmmm diye yanıma gelmesi sarılması yeter herşeye.
(13,133 puan) tarafından
Ben de öğretmenim deli gibi çalıştım pandemi boyunca çoğu kez burada dert yandım hatta yorgunum diye evlat sevgisi çok çok başka bir şey her cefaya değiyor. Eşim de öğretmen hatta idareci yoğun çalışıyor bir kez6of demedi kızımıza aksine bana kızar gerginliğini yansıtma diye. Sizin hatanız gaza gelmek olmuş bebek öyle bir şey değil.
(2,247 puan) tarafından
Evlenir evlenmez bende çocuk istemiyordum hamile kalmışım ilk duyduğumda daha erken eşimin işi gereği yanımda olamıcak diye ağladım istemedim ama o kalp atışını duyduğum an hayatım şekillendi her tekmesinde onu istemedim diye özür diledim ver her tekmesine şükrettim şimdi doğdu iki buçuk aylık eşim uyuyo gece sabah dörtte beşte uyuduğumu bilirim kahvaltımı 1 de 2 de yaptığımı bilirim ama bir bakışı gülüşü yeter önce onu benimse o senin bir parçan artık o sorumluluk senin hoşuna gitmesi lazım önce sev o bebeğini yoksa ilerde çok kötü çocukluk ve yetişkinlik yaşıcak herşeyin başı sevgi
0 oy
(1,663 puan) tarafından
Bebeğinize bakınca ne hissediyorsunuz bilmiyorum elbet her anne bazen kızar bağırır vicdan azabı çeker ama sizin anlattığıniz da sevgi eksik isteyerek olmaması pişmanlığıniz beni çok üzdü benimde bir kızım var  baba delisi onu görünce bağırır ağlardı gelip alsın diye tam sevgi istedikleri bir zaman öncesi o kadar zor değil ama şimdi sevilmek simartilmak istiyorlar iş yaptirmazlar bagirirlar normal bunlar benim eşimde sinirli Sabri az ama kızım büyüdükçe babasını çok değiştirdi yapmam dediği şeyleri yapıyor ne biliyim belki büyüdükçe babasına sarildikca aşkım canım demeye başladıkça oda vicdan yapar duzelir bunlar için üzülür bosanirsaniz daha çok bebeğinize zarar verirsiniz senin yüzünden sen oldun biz mutsuz olduk tarzı ister istemez yapacak gibisiniz Rabbim su an ki karanlıktan kurtarsin aydınlığa çıkarsın sizi inşallah bebeğinize siz sahip çıkmazsaniz başka  kimse çıkmaz inşallah her şey düzelir bebeğinizden değilde böyle düşündüğünüz için pişman olduğunuzu yazarsiniz 
0 oy
(13,133 puan) tarafından
Çocuğun bulunduğu ortam gerginse kapar onu üzüldüm yavruya hatanız başkasının gazı ile çocuk sahibi olmak zaten 15 yıl istememişsiniz bu tercih değilmiş sizin için niye diye düşünüyor insan. Boşanmadan ziyade oturup düzgün konuşun olmuyorsa da mutsuz bir ortamda büyümesindense anne baba ayrı olması daha makul 
(1,663 puan) tarafından
İyiyde sorun bebekten kaynakliymis o olmuş diye her şey tepetakla oldu diyor hanımefendi eşinden boşanmak mi çocuğu vermek mi diye sorsan ilk vazgececigi şey bebeği yorumunda da yazmış eşimden umitliydim benden anne olmazdı ama oda değişti diye yani yavrum kalmış ortada pandemi olmasaydı ikiside okulda olacaktı bebekleri bakicida akşamdan akşama bir iki sarılıp bırakacaktılar olmayınca pişmanlıklar başlamış
(13,133 puan) tarafından
Ben ne yazmışım diye okudum benzer şeyleri yazmışım. Çözülebilir bir şeyse çözün yoksa boşanın demişim. Annedir sonucta ki ben daha alıştım diyor o evladı ile ilgilenecektir.
(1,663 puan) tarafından
O kadar üzüldüm ki o çocuğa yani sadece anneyle kalsada neler olabileceğini düşündüm sizde bosanin yazmışsınız altta bir yerde şey yazmışti benden zaten anne olmazdi babasına güvendim size kötü bir niyetle değil durumu anlatmak için yazdım
(13,133 puan) tarafından
Aynı şekilde ben de çok üzüldüm ama diyecek bir şey yok sevgisiz büyüyen bir evlat olacak
0 oy
(3,118 puan) tarafından
Ben o çocuğa üzülüyorum. Mecburiyetten bakıyorsunuz yani dogurdugun için. Çocuğa biraz sevgi gösterseniz çocuk belki de bu kadar aglamayacak. Çocuktan önce boyle değildi diyorsun da demek ki kocan hala sorumluluk alacak kıvama gelmemiş. Keşke 15 yıldan sonra hiç yapmasaydiniz rahatınız bozulmuş şimdi tüh
0 oy
(1,757 puan) tarafından
Olan olmuş yapmışsınız o çocuğu ve ona bakmak onu sevmek sevgi göstermek zorundasınız.

Şuan tek düşünmen gereken çocuğun çünkü onun hiçbir günahı yok ve sana senin sevgine ilgine muhtaç. 

Eşin ve sen inan umurumda değilsiniz. Çok üzüldüm o günahsiz yavruya...
0 oy
(1,674 puan) tarafından
Sen anneysen o da baba bu sorumluluğu o da aldı susmuyorsa çocuk o sustrsun bence boşanmayı düşünmeden önce bunu söyle ben anneyim sen de babasin bu coocuga sen de bakmak zorundasın de 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 310 göst.
23 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde sumeyye69 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 197 göst.
5 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bizanneyiz (251 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,179 göst.
2 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayselaras (275 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 346 göst.
28 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Denizela (162 puan) tarafından soruldu

409,167 soru

12,297,549 cevap

38,373 kullanıcı

Kategoriler

...