0 oy
317 göst.
Diğer kategorisinde (425 puan) tarafından
Kizlar dogum yapali 17 gun oldu adetim bitti abdest alayimmi tutarmi 40 cikinca tekrar mi alcam nasil oluyo anlatabilirmisiniz

9 Cevaplar

+3 oy
(16,483 puan) tarafından
40 çıkmadan olmuyor lohusasin sen namaz kilamaz oruç tutamazsın ilişki yasayamazsin banyonu yapama kırk çıkmadan gusulun de olmaz 
(10,255 puan) tarafından
Bunu kabul etmiyorlar fato bende boyle biliyorum:))
(1,862 puan) tarafından
Kanama bitince lohusalık bitiyor, 40 gün olayı özürle alakalı yani 40 dolmasına rağmen kanama devam ediyorsa özür sayılıyor ve ibadete başlıyorsun ama erken biterse bittiği zaman abdest alınıyor
-Reklam-
0 oy
(1,150 puan) tarafından
40 çıkana kadar beklemen lazm 
(1,150 puan) tarafından
Allah boşuna 40 gün vermemş ya değil mi. Ben bekle derim yani yine sen bilirsn
tarafından
Hayır neden günaha giresin ki? O zaman adet için de 10 günün bitmesini mi bekliyorsun ya tekrar gelirse diye?
tarafından
Canm bak insan kanamasini takio eder bak bende 2 gun gelmiyordu 3.cu gun geliyirdu 4 gun bekledim h8c gelmedi banyo yaptim emin oldum
Sana söyle diyim hanifilikte 60 son gün safiler 40 gün son gün ama ondan oncede kanama biterse namaz ustune farz olur yani 40 gün son gundur kanamanin cunku genelde cogu kadinin 40 gün kanamasi sürer 40 tan sonra şafi isen kanamn varsa bile naz kilabilirsin her ogun abdest alip ama 40 tan oncede kanamasi hiten kadinlar var onlar beklemk zorunda degil ibadetlerine engel degil yani umarim aciklayici kinusmusumdur sende anlamissindr allahuallem
(16,483 puan) tarafından
Kizlar doğru kanama bitince abdest alınır ibadet edilir diye yazılıyor çoğu yerde ama lohusa yani en az 25 30 hatta 40 gün bile ara ara kanama giren bayan oluyor 40 sadece verilen bir süre gibi yani ondan sonra kanama olsa da bu ozurdur deniliyor ama kırk gün ben lohusa olarak ibadet etmedim namaz kilmadim bu sekidke biliyorum
tarafından
Fatoo canm benm heoimizin bir değil ben normal dogumum 20 gün surdu kanamam sezeryanim 25 gün surdu 3 doğumum tam 39.cu gunun akşamı banyo yaptim birdahada leke boyle gelmedi ibedetimi yaptim hamdolsun rabbime hepsindede kanamam bitince namaz kildim ara kanamar olursa namaz kilmaz ama olmazsa namazina devam eder yani dinimz cok kolaydr arastrmak lazm bildgim haldr bile bilgi verirken korkuyorum rabbim kimseyi yanlış yola koyma doğruyu goster yani kısacası kanaman bittiği gbi namaza baslayabilirsn ibedetlerini yapabilirsin
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Nihat Hatipoğlu kanama bitince herşey devam edebilir diyor videosunu izle istersen YouTube de var 
(425 puan) tarafından
Izliyim canim  herkes baska bisey soyluo cunku
0 oy
(2,493 puan) tarafından
ilmihalde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam kan kesildiğinde abdest alıp ibadete devam edilebilirmiş. İlişki açısından 40 günü tamamlamak lazımmış. Yanlış yönlendirmek istemem bir bakın siz de. Benim aklımda böyle kalmış.
0 oy
(67 puan) tarafından
Eğer ki kanaman bittiyse yani adet bitimi gibi olduysa temizlenmissindir abdestini alıp ibadetlerini yapabilirsin. Her kadın bir değil kimi 40 günde kimi 20 günde kimi farklı günde kesilebiliyor. Annem beni doğurduğu zaman 20 gün olmuş ve abdestini alıp oruç tutmaya başlamış. 
0 oy
tarafından
Ben her banyoda gusül abdesti aldım canım tutsun tutmasın önemli dğeil en azından ruhum ferahlardı
0 oy
(3,283 puan) tarafından
Her banyonda abdestlene bilirsin ama kırkın çıkana kadar lohusasın kırkın çıkınca abdestin olur  kanaman tekrar devam eder canım  bazen kesilip devam ediyo
0 oy
tarafından
Abdest alip namaz kilabikirsin canm 40 rahim toplarlmasi icin olan bsey anne ve bebgin birbirinw alisma süreci bi senin namazina engel degil iliskiye girme yeter 40 kadr rahim anca toparlaniyir cunku
0 oy
(2,330 puan) tarafından
40gun sınır canin  illa herkezin öyle olacak die bişey yok bittiyse eminsen eğer gusulunu alıp  hayatına donebilirsin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 76 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Buket0606 (324 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 270 göst.
8 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Serpil ahmet (563 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 198 göst.
9 Mart 2021 Diğer kategorisinde & Madamcoco & (2,198 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 506 göst.
17 Haziran 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ayasa (1,286 puan) tarafından soruldu

409,544 soru

12,310,205 cevap

38,677 kullanıcı

Kategoriler

...