0 oy
295 göst.
Diğer kategorisinde (14,490 puan) tarafından
 Faruktayken sütüm kesin hemen gelir diye düşünmüştüm cahillikten,

Gelmeyen sütüm,

Süt gelmedi diye stresin,

Stres yüzünden gene süt gelmemesi derken çocuğum sarılık oldu.

Bu sefer daha farklı düşüncelerim.

1 kutu mama ve biberon mutlaka goturcem yanımda.

İlk ay ne maması verebilirim bide biberon tavsiyeniz var mı?

20 Cevaplar

0 oy
(4,098 puan) tarafından
Benm kızmda sarılık oldu kilo alımı azdı eşim ezcanden aptamil almş gelmiş eczacı vermiş güzl klo aldırdı sonra sütüm çoğaldı mamayı bırakmıştı ama 3 gündür yine azaldı tekrar mamaya başladık 4 ay 18 günlük şuan
(14,490 puan) tarafından
Sarılık olayı beni çok yormustu 17 ydi derecesi.
Yatış da yapmadılar.
Habire arttı mı diye delik deşik ettiler oğlumu ne eşektim hep izin verdm.
Buna asla izin vermem
(4,098 puan) tarafından
Benm kızmn sadece gözlerinin kenarında vardı ilçede yaşıyrm doktr sürekli emzir dedi emzrdim geçmedi doymuyor olablr mama ver dedi verdim geçti vücuduna faln dağılmamştı
-Reklam-
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Avent biberon sma mama almistim ben canim
(14,490 puan) tarafından
Avent biberon yenidogan için mi kuzum
(1,048 puan) tarafından
Ewet yeni dogan aldim kucuk boy almani tavsiye  ederim canim
(14,490 puan) tarafından
Foto varsa atar msn kuzum nolur
0 oy
(3,526 puan) tarafından
Valla kuzum deneyerek öğreniceksin biz sma ve bebelac kullandık kabul etmedi aptamili içti aptamil den devam ediyoruz biberon da wee baby damaklı emzik ucu aldık 
(14,490 puan) tarafından
Tamam cm 1 kutu yanmda goturcem her ihtimale karşı çünkü oğlumda çok cektik
(3,526 puan) tarafından
Aynen öyle canım kalsın yanında
0 oy
(765 puan) tarafından
Emzirmeyi düşünüyorsan ve mama vermeyi kesin istiyorsan biberon yerine silikon kaşık veya şırınga ile vermeyi dene canım meme reddi yasayabilirsin biberonuda sadece ölçü yapabilmek için alabilirsin 

Sarılık için erikli cam su aldirmisti doktorum sarılık geçene kadar her emzirmeden sonra bir çay kaşığı kadar verdim çiş ile atıyormuş Çok şükür sadece 3gun sürdü sarılık verince hemen geçti 
(14,490 puan) tarafından
Bizim 2 ay sürdü sariligimiz.
Suya  öcü,mamaya öcü gözüyle bakan doktorlara denk geldim hep.
Bide bu ağustosta doğacak.
O yüzden mutlaka su vercem.
Sarılık yüzünden delik deşik ettiler oğlumu 17 dereceyle yatış bile verilmedi.
Artiyo mu diye habire sabah akşam deldiler kan aldılar.
Ne maldim ne salktim
(765 puan) tarafından
Sarılık hemen hemen her bebekte görülebilen bişi canım sudan bişi olmaz verme diyen bile olursa ver ben bebeğimi sadece emzirdim bu güne kadar su vermedim sadece ilk 15gun sarılık olmasın diyr verdim çok şükür iyiki verdim tecrübe olmuş oldu sizede sağlığı iyi olsunda tecrübelerinizi bu bebeğinizde denersiniz inşallah
(14,490 puan) tarafından
İnşallah kuzum inşallah  
Su bu ya..
Su ne zamandır zehir olmuş
(765 puan) tarafından
Anne sütünde yada formül mamada bebeğin su ihtiyacini ilk 6ay tadimlara geçene kadar karşılıyor ama ilk 15 20 gün verilmesi gerekiyor idrarla atıyor çünkü minikler ben şırınga ile veriyordum İnsülin iğnesi şırıngası bı çekimi bir çay kaşığı yapıyor çokta pratik  tavsiye ederim hatta mamada onunla güzel yediriliyor
(14,490 puan) tarafından
Aklımda oksun kuzum çok teşekkür ederim tecrübeni paylaştığın icin :)
0 oy
tarafından
düzenlendi

Sarılık olmuştuk canım bizde 

Avent biberon aldım 

Doktorun tavsiyesi gaz ve bağışıklık sorunu yapmayan aptamil olmuştu özel seri

Atıyorum fotosunu

image

Bb

image

image
tarafından
17.8 le nasıl yatırmadılar ya
15 i geçince risk
17 ile yattık biz
11 ile taburcu olduk
Ertesi gün 15.6 idi
16 olursa yarın yatırırım dedi doktor
Şükür düşmüştü ertesi güne
AB0 Uyuşmazlığından sarılık olmuştu birden yükseliyordu ah o 1 ay ne çektim
Birde inşallah olmaz ama aklında bulursun başka bir çocuk doktoru da beyaz ışığın altına yatır evde dedi onunda çok faydası oldu gerçekten
(14,490 puan) tarafından
Yatırmalari için ağladım biliy musun dalga geçtiler millet yatırma dernsen üste diyosunndiye.
Sabah akşam kan aldılar ya
Derisi yırtıldı elinin üstü:/
tarafından
Düzenledim canım yorumu
(14,490 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım.
Çok da pahalı bunlae bakalm napcam :/
tarafından
Çok pahalılar cidden canım.  Rabbim kolaylık nasip eylesin
0 oy
(1,048 puan) tarafından

image

bunun buyuk boyu vardi canim bende resim istemissin ama keske buyuk almasaydim bence bunu al 
(14,490 puan) tarafından
Tamam canım her attığınızi ekran alıyorum valla. Bu defa cahil davranmicam.
Mama ve su öcü degldir.
(1,048 puan) tarafından
Ama soyle bir durumda var ben bebegime verdim mamayi ilk gun sutum gelmedi ama benehimde anne sutu sariligi cikti 2 ayda anca gecti acliga bagli olmuyor o canim bilgin ilsun
0 oy
tarafından
Aptamil verdim avent biberon aldım ama biberonla vermedim küçük siringayla verdim 5 gün sütüm gelmedi zor oluyordu ama en azından beni emiyordu 5. Gün sütüm gelince bıraktım tamamen
(14,490 puan) tarafından
Anladm cnm
tarafından
Bu arada canım sütüm gelince tamamen mamayı kesmeme rağmen sarılık olmadı 6 çıkmıştı o da o hafta düştü zaten yani durumuna bak 1 ay kullanmak zorunda değilsin gece gundüz önce emzirip sonra mama veriyordum
(14,490 puan) tarafından
Bn de sütüm inene kadar versem yeter yavrum zaten.
Oğlumda ki gibi gerzklilik yapmak istemiyorum
tarafından
Ilk olunca insan bilmiyor çevrendekilerin doğru yönlendirmesi çok önemli gerçekten ilk çocukta zor geliyormus öyle demişlerdi inşallah hemen gelir bu defa gerek kalmaz
(14,490 puan) tarafından
Oğlumda hiç hamileyken falan gelmemişti o ilk gelen süt.
Bunda 20 haftalıkken soldakinden geldi.
27 de de baktım dolmuş.
Sıksam gelicem gibiydi hiç ellemedim.
İnşallah hiç gerek kalmaz ama gene de istiyirum
0 oy
(3,054 puan) tarafından
Avent biberonla frisolac mama kullanmıştık canim. Iyi düşünmüşsün yanina mama götürmeyi. 
(14,490 puan) tarafından
Ben oğlumda maldim slaktim.
Hep onları dinledim.
Mama ve su düşman gibi davrandirdilar banaogluma oldu olan
(3,054 puan) tarafından
Benimde ilk diye acemilikti. Sutum gelmedi alip yanimdan götürdüler hep esime dedim bu cocuk niye gidip geliyor mama veriyorlar demişti. Sonra sarilik oldu emzircem diye sutumde gelmedi tutmadi da benimki sariligi cıktı. Bende herkese tavsiye ediyorum yaniniza mama alin diye
(14,490 puan) tarafından
Bnm gelip soran bile olmadı emzirme yapabiliymsn diye..
Tut tut o emdikçe gelir dendi.
Ya yok gelmiyo çocuk kahverengi oldu sariliktan
(3,054 puan) tarafından
Bana emzirmeyi gosterdiler ama emmiyordu göre göre dediler ki tutturmaya çalış. Sonra biri geldi cocuk tutamiyor dedi. Ee napayim yani tecrubeli olan hemşireler. Sonuc bizimki de sapsari kesildi sariliktan
0 oy
tarafından
Bebelac Gold basladilar küvezde bizde ondan devam ettik wee biberondu mehlikaya kullandığım halada onu kullaniyorum

Sarılık bizimde 19 du kan gurubu muz farklı kokoşumla ondan baya artmıştı 
(14,490 puan) tarafından
Kuzum farkeder mi kan grubum bnmde farklıydı farukla.
Ben b+ o 0+
0 oy
(2,330 puan) tarafından
İkinci hamileleikler daha tecribe oluyor ilke göre  süt yapıcı şeyler ye ve sıvı alımına dikkat et sütun okir allahin izniyle  .pahalı biberonlar alma ilk normal uygun uollu al çocuklar almaya biliyor kalıyor öyle maman san akalmis tabi birsuru marka var ama hemen verme mama 3gun takip et kendin emzir kontrole gidince ztn Dr söyler yeterli yada değil die .
(14,490 puan) tarafından
Hastane için istiyorum kuzum oğlumda hiç sütüm yokru o çocuk hep aç kaldi
(2,330 puan) tarafından
Kaç gün kalınacak canım hastanede sezeryanmi olacak yeni doğana bir damla bile olsa yeterli yani
0 oy
tarafından
aptamil kullandım yenidoğan biberonu aldım 
(14,490 puan) tarafından
Tamam kuşum
0 oy
(5,405 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

image

image

Götür canım. Sağma makinesi de al. Ben aptamil almıştım wee baby  biberon. Kiwi nin sağma makinesi. Normal doğum diye gittim sezeryan oldum ne süt ne birşey bebeğe mama verildi sonra tutamadı memeyi derken sağdım yanındaki ayağım oldu. Ne olacağı belli olmaz herşeyin olsun yanında. Biberonlarim çok iyi çıktı emziği tutmuyor bebeğim 

(14,490 puan) tarafından
Biberonunu atar misin cnm bide sağma makinesini
(5,405 puan) tarafından
Ekledim canım ben bunları kullandım
(14,490 puan) tarafından
Çok saol kuzum ekran alıyorum her atilani.
Kiwinin makinesinin gücü nasıl peki iyi mi yani 170. Lira netten baktım şimdi .
 Fiyatı a gayet uygun
0 oy
tarafından
Cnm ben yanıma almıştım her ihtimale karşı ama ihtiyaç duymadım sütüm geldi. Aptamil almıştım ama Bebelac daha iyiymiş. Chicco biberon aldım ama bebeğim emiyo kullanmadım. Herkes mamayı biberonu napacaksin alıştırma falan dedi. Ben narkozun etkisindeyken emziremedim hemşire hazırlamış vermiş. Uyandığımda ay iyiki almışsın yoksa çocuk açlıktan sarılık olurdu falan dediler. Bende kızdım bir bildiğim var ki alıyorum siz bu kadar cahillikle her şeye karisiyosunuz dedim. Töbe daha sana bişey demeyiz dediler inş öyle olur dedim :)))))
tarafından
Yoo ben severim muhabbeti:)) kimisi tenezzül edip cvp bile vermiyo yeniyim diye galiba:))
(14,490 puan) tarafından
Eskilerden çok hayır geldi de yeniler dışlanır olmuş :D  puanla burda rütbe sahibi olunduğunu falan saniyolar :D
tarafından
Aynen cnm ☺️ ben insanlara yardımcı olsun diye fikrimi söylüyorum. Gerisi onların insanlığına kalmış:)) ister cvp versinler ister vermesinler:)
(14,490 puan) tarafından
Kız boşver :D  ben sevdim seni :D
tarafından
Bende sevdim seni cnm❤️ benim gibisin sende:))
0 oy
(2,754 puan) tarafından
Chicco biberon ve aptamil kullanmıştım canım. 
(14,490 puan) tarafından
Teşekkür ederim kuxum
0 oy
(1,741 puan) tarafından
Bize hastanede hip verdiler bi süre ictik sonra taşlandı agladi aptamil e geçtik cnm biberon da lansinoh kullanıyoruz 
(14,490 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
(1,741 puan) tarafından
Gazlandi yazacaktım t9 taslandi yazmis inan yeni farkettim:)rica ederim
0 oy
(2,198 puan) tarafından
Ben 1 buçuk ay emzirebildim sütüm kesildi anne sütüne en yakın ve gaz yapmayan hipp combotic biberon da avent kullanmıştım mama bebeğe göre değişiyor aslında deneyerek bulacaksın ilk hipp dene durumunuz müsaitse gaz da yapmıyo 4 aylık olana kadar hipp verdim sonra Aptamil le devam ettim doktorumuzda ikisini önerdi 
(14,490 puan) tarafından
Durum olsada olmasa da mecbur alcam aşkım 1 kutu alsam sütüm inene kadar yetsin yeter.
Sonra sütüm yeter insallah
0 oy
tarafından
Lansinoh kullandım ilk 3 ay daha sonra lansinoh ve avent kullandık mama aptamil sma ve hipp kullandım dönüşümlü eylülde doğumum var Allah kısmet ederse gene yanımda aptamil1 sıvı mama lansinoh süt sağma makinesi ve biberonunu götürücem
(14,490 puan) tarafından
Aptamil sıvı mama ne cnm
tarafından
Şişede satılıyor hazır 200ml olarak ısıtmak istediğin kadar miktarı alıp içinden ılık suda ısıtıyorsun yediriceğin kadar miktarı ben ilk başta toz mama yerine ondan almayı düşünüyorum
(14,490 puan) tarafından
Eczanede mi satılır cnm bu da? Kusura bakma cahilligime ver valla :)
tarafından
Resmini ekledim en son yorumda ben belki mamaya gerek kalmaz diye bundan almayı düşünüyorum ağzını açmadıpın sürece son kullanım tarihien kadar bozulmuyor hastanedede o ürünün 100ml olanını vermişlerdi oğluma
(14,490 puan) tarafından
Ben de alırım bundan canım çok teşekkür ederim.hem daha pratik :)
0 oy
tarafından

...................... image

.......

(14,490 puan) tarafından
Ekran aldım aşkım çok teşekkür ederim ya :)
tarafından
Inşallah gerek kalmasın ama dediğim gibi giderken bundan alıp bir kaç tane yanımda götürücem
(14,490 puan) tarafından
Peki şey dicem.
Bunu göturünce nasıl isitcam nasl vercem
tarafından
Kadın doğum yatış yerlerinde mama verilmesin diye su ısıtıcaları yoktu ben doğum yaptığım zaman giderken yanımda ya kahve makinesini götürücem yada kantinden su alıp ısıtıcam cam bardağın veya biberonun içine istediğin miktarda mamayı koyuyorsun zaten 30ml yeterli olur sıcak suyun içine bırakın az miktarda su yeterli oluyor bileğinizde ısısına bakın çok soğukta değil sıcakta değil normal derecede olsun çalkalayın biberonu verebilirsiniz mamanın içine su kaçmamasına dikkat edin birde bu mama açıldıktan sonra ısıttıpınız mamayı yemezse dökün dışarıda unutursanız fazla kalanı onuda dökün

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 72 göst.
6 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Huriyenur (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 82 göst.
5 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 73 göst.
31 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Zeynepin annisi (1,510 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 958 göst.
17 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde EymenikonunAnnesi (69 puan) tarafından soruldu

407,230 soru

12,223,868 cevap

36,824 kullanıcı

...