0 oy
382 göst.
Aile kategorisinde (83 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
2 yaşında oğlum var ama cümle kuramıyor sadece kelime söylüyor.İnternette gördüm su süt gel gel bay bay teşekkür ederim demesi gerekiyor diyor ama bunların hiçbirini demiyor.. çevremden de herkes bu çocuk neden konuşmuyor diyor sizin bebeler nasıl merak ettim

16 Cevaplar

0 oy
(342 puan) tarafından
Erkek ler gec konusur zaten benim yigem 3 yasinda daha yeni ywni cumle kurmaya basladi
(83 puan) tarafından
Aynen bunu biliyorum ama oğlumda gelişim geriliği olmasını da istemiyorum malum çevre baskısı insanı mafediyor
(342 puan) tarafından
Ozman bir uzman yardimi alman iyi olur bol bol konuş bebisinle
(83 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(342 puan) tarafından
Rica ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Geçenlerde bende böyle bir yazı okudum okumaz olsaydım durduk yere strese girdim bide eşimi soktum strese bebeklerin gelişimleri bir olmuyor 
(83 puan) tarafından
Öyle haklısın bide çevreden bişiler duydu mu insan acaba mı diyor çocuğum da bı sıkıntı mı var diyor
0 oy
(24 puan) tarafından
Benimde oğlum 2 yaşında aynı dediğiniz gibi konuşuyo ama herşeyi anlıyo banada sağlık ocağından aynısı söylendi bende hala kafama takıyorum ama çevremde 2 buçuk yaşından sonra konuşan çok çocuk var kafama takmamaya çalışıyorum 
(83 puan) tarafından
Öyle ya çok haklısın
0 oy
(238 puan) tarafından
Her bebek farklı canım bide erkekmiş erkek bebekler gerçekten gec konusuyor cevremfeki çogu erkek bebek aynı benimde kızım 2 yasında cümle kuruyor kendini anlatıyor canım ama kızlar cabuk konusur
(83 puan) tarafından
Anladım
0 oy
(25,224 puan) tarafından
İnternete bakıp robot yetiştirmiyoruz ki illa onları söylicek diye bişey yok su demez teşekkür etmez ama başka şey söyler neden buna odaklandın
(83 puan) tarafından
İlle o değil çevremde ki insanlar sanki dört dörtlükmüş gibi herşeyi dört dörtlük bekliyor sonuçta benim de ilk cocugum herşeyi öğrenmeye çalışıyorum
0 oy
tarafından
İki buçuk yaşında net konusur merak etme benimki yeni konusyon
(83 puan) tarafından
İnşallah ya
0 oy
(3,464 puan) tarafından
Arkadaşımın oğlu 21 aylık sok oluyorum onun konuşmalarına, marketten mama alcam süt alcam diye sıralama yapıyo, hava kapandığında anne güneş battı diyo, onun aksine 24 aylık görümcem var, gel kalk bak git daha bunun gibi tek kelimelik şeyler söylüyor, yani artık sanki erkekler geç konuşur kavramı kalktı, her çocuğun bireysel gelişimi farklı ve onunla kurulan iletişim farklı olduğu için değişkenlik gösteriyo
(83 puan) tarafından
Ooo maşallah ya
0 oy
(4,700 puan) tarafından
22 aylık baba anne dede al burda gitti bitti abi abla (abisi ablası yok) ama ben abime hitap ederken öğrenmiş su bebe tek der başka da bişey demez ikili olarakta sadece baba gitti der o kadar 
(83 puan) tarafından
O maşallah ya nasıl öğrendi bunları sizin ek olarak yaptığınız bişi varmı
(4,700 puan) tarafından
Kuzum doğduğundan beri çok kitap okuyorum o kadar çok ilgileniyorum ki herkes geç konusuyo bile diyo ben bu kadar az kelime sarf etmesine bile üzülüyorum
(83 puan) tarafından
Anladim
0 oy
(1,239 puan) tarafından
Her bebek bir degil canım. Ilk oglum 4 yasinda pedagoga goturdum oyle konusmaya basladı. 

Ikinci oglum 1 yasindan beri dogru duzgun  konusuyor mesela suan 3 yasinda 4 kelimeli 3 kelimeli cumle kurmaya yeni basladı mesela. 

Her dedigini yapma  isaretle konusuyorsa  adini sen soyle. Mesela suyu gosterdi onun adı su eger solersen verebilirim de. Konusmaya heveslendir mesela. Kız yegenlerim var bicir bıcır  susmak bilmiyorlar mesela erkekler daha gec konusuyor sanirim. 
(83 puan) tarafından
Bunu denicem çok teşekkür ederim
(1,239 puan) tarafından
Aynen dene surekli yap neyi gosteriyorsa onun adini soyle ve sende soylersen verebilirim yapabilirim diye anlat anliyorlar gercekten
0 oy
(285 puan) tarafından
Benim oğlumda 31 aylık hicbisy konuşmuyor aksi herşeyin baş harflerini söylüyor anne baba mama dede kalk hadi aç falan diyor başka yok onun dışındaki şeyleri baş harfini söylüyor mesela televizyon demiyor te kumanda demiyor Ka diyor bende 3 gündür kafaya çok taktım esimde öyle ama bakalm 3 yaşına kadar beklicem 
(83 puan) tarafından
İllaki takılıyor ya kafaya
0 oy
(22,072 puan) tarafından
Annem dioki bu zamanin bebekleri gec konusuyo onceden 8 9 aylikken konusurlardi falan dio blmiyom ama ya hormonlu hersey ben buna yoruyom birazcik 

Bnmkide konusmuo cunku
(83 puan) tarafından
Öyle ya ne varsa eskide var
0 oy
tarafından
Bebekten bebeğe değişiyor canm benm oğlum 25 temmuzda ikinci yasa girecek konuşması baba anne dede su süt korkuyorum gel kalk evet hayır çok konuşkan bir bebek oğlum başka bebekle kıyaslama kuzum bazı bebekler çok geç konuşur
(83 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim böyle yoruma o kadar ihtiyacım var ki çevremdeki gereksiz kişiliklerden sonra bu iyi oldu
0 oy
(16,333 puan) tarafından
28 ayligiz bana anne demez işine gekurse der oda düzgün değil baba der nene der su ****** sesleri çıkarır aykaabi der kokarca karga çoğu kelimeyi söyler ama canı isterse istemezse hiç oralı bile olmaz ama her şeyi anlar herşeyi 
(83 puan) tarafından
Anladım
0 oy
tarafından
28 aylık oğlum 2 3 aydir akıcı konuşuyor İngilizce bile konuşuyor senin onunla olan irtibatin da önemli ben yemek yaparken bile konuşurdum anlatırdım maşallah şimdi hiç susmaz çocuk şarkıları bile söyler 
0 oy
(9,548 puan) tarafından
Benimde 20 aylık sadece anne diyo bide möö aşıro kafaya takmışım 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 186 göst.
16 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 171 göst.
29 Mart 2022 Aile kategorisinde mr (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 97 göst.