0 oy
975 göst.
Diğer kategorisinde (1,328 puan) tarafından
Kızlar bugun aşıya götürdüm kızımı ama ebe kiloyu ölçtü dedi ki 4.aya yeni girdik 8200 çıktı obez olmuş dedi sizin kaçtı kızlar ya

37 Cevaplar

0 oy
(9,623 puan) tarafından
Dogum kilosuna göre fazlaymış bu ilerde hareket kısıtlaması yapar sadece anne sütüyle bu kadar kilo alsaydı sorun olmazdı ama mamaya besleniyomus o yüzden biraz azaltmaya calis..ilk 6 ay dogum kilosunun 2 katına çıkması lazım ona göre hesapla işte yanı 6. Ayında ortalama 5 buçuk 6 kilo olmasi lazım 
(1,328 puan) tarafından
Tesekur ederm canım İnş bakalm doktora götürcem dediğiniz gibi olması lazm ama hızla alıyor
(9,623 puan) tarafından
Masallah Allah nazarlardan korusun..sadece mama ya o yüzden sırf mamadan kilo alması cokta saglikli değil sadece boş şişirir..insallah hayırlı haberler alırsın yeterki sağlığı yerinde olsun
(1,328 puan) tarafından
Amin canım umarım bir sıkıntı yoktur
-Reklam-
0 oy
(2,248 puan) tarafından
Benimki 3 aylık 7 kilo her ay 1 kilo alıyo ilk ay 2 kilo almıştı önümüzdeki ay 1 kilo alırsa seninkiyle hemen hemen aynı olacak obez falan demedi ebe bana 
(1,328 puan) tarafından
Valla cnım bende normal geliyordu ama ebe obez dedi birden bana
0 oy
(3,113 puan) tarafından
Fazla bence canım. Hatirlamiyorum ama bu kadar değildi. Mamasını azalt biraz. 3 saatte bı 170 veriyormussun o cok. Ne kadar çok verirsen midesi genişler. Kizim 11 aylık 120 CC yiyor bazen 150. Hatta 150 yaptığımda bile 120 ye kadar yiyor bazen. 
(1,328 puan) tarafından
O kadar istiyor ki canım saçlarını yolluyor vermeyince şimdi de desteksiz oturmaya başladı elinde sürekli biberonla içemk istiyor oturratk
(3,113 puan) tarafından
İşte midesi genişlemiş artık az istemiyor. Ek gidaya başladıgnda azalt bence
(1,328 puan) tarafından
Bakalm canm ya öyle yaparım artk yoksa doymak bilmez bebiş :)
0 oy
(22 puan) tarafından
Benim oğlum 4 aylık 9 buçuk kilo idi ama sadece anne sütü alıyordu. Ek gıdaya geçince çok almadı kilo şimdi yaşıtlarına göre normal hareketlendi gider fazla kiloları merak etme
(1,328 puan) tarafından
Mama veriyorum canım ondan endişelenme bende canım umarım gider hareketlenince
0 oy
(10,762 puan) tarafından
Benimde oğlum 4 aylıkken 8 kiloydu ebe bana anne sütü alıyorsa sıkıntı yok ama eğer mamaysa iyi değil dedşm anne sütü dedi sıkıntı yok o zmn sonra oğlum 1 yaşa kdr sadece 2 kilo aldı yanş 4 aylıkken 8 kilo 6 aylıken 9 kilo 1 yaşımda 10 kilo oldu

Cnm demişsin anne sütüne alerjisi var arkadaşımın yepnşde öyle doktor damla vermiş ayda 1 alıyo damla 150 tlymiş damla bebeğe veriyo sütünüde veriyo keşke sende damla istesen 
(1,328 puan) tarafından
Damlayı anne sütüyle mi veriyor canım
0 oy
(1,049 puan) tarafından
Mama ile besliyorssn cok bence csnim benim benegim 2 500 dogmustu 4 aylikken yanlis hatirlamiyorsam 4 ila 5 arasindsydo her ay 500 grm almali diyorlar eher bebege fazla verirsen fazla ister hep 4 aylikken 90 cc iciyordu bebegim
0 oy
(6,920 puan) tarafından
4.ayinda 8bucuk kiloydu cnm kimse de obez fln demedi ne obezi..ztn hareketlendigi gibi veriyorlar
(6,920 puan) tarafından
Alerji de dikkat ederek yiyip emziren duydum da alerji var diye hele ki ilk altı ay ana sütü diye her yer de bas bas bağırıyorken sağlıkçılar ilk kez duydum kız 6.aydan sonra emzirebln diyeni .
(1,328 puan) tarafından
Canım ben sadece 1 hafta pirinç diyeti yaptm sabah öğlen akşam pirinç yedm sürekli yine alerji geçmedi sürekli boğularak nefes aldı ve doktor kalbi durabilir keselim dedi sütü 6.ayda geçer dedi alerji ama benm süt de git gide kesilecek azaldı emmeyince :)
(6,920 puan) tarafından
İlk defa duydum kız üzüldüm valla ins kesilmez cnm varken verememek de zor olsa gerek
(1,328 puan) tarafından
Valla öyle canm ya içim gidiyor ama hayırlısı diyorum hep
(6,920 puan) tarafından
Pirince de belki alerjisi vardır ki alerjik olasılığı az bişey olsayms keşke yediğin ..
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Banada bugun az almis kilo dedi boyu sinirda dedi 1 hafts once de cocuk doktoru mamayi kes fazla kilo almis dedi hangisi dogru diyor acaba 
(1,328 puan) tarafından
Valla canım her kafadan bir ses var kimse aynı şeyi söylemiyor anlamış değilm kendi yorumlarını katıyorlar
0 oy
(25,198 puan) tarafından
Çok fazla canım dikkat etmen lazım mama mı içiyor 
(1,328 puan) tarafından
Evet canım sadece mama veriyorum
(25,198 puan) tarafından
Çokmu içiyo acaba canım doktorla da bi görüş bence. Anne sütğ alsa sıkıntı olmazdı ama mama da öyle değil. Bebimki 4 aylıkken 7650 di kilosu ama annesütü oldugu için normaldi
(1,328 puan) tarafından
Peki canım bebekler ne zaman desteksiz oturmaya başlıyor örğmceğe felan koyuluyor benmki 4 aylık desteksiz oturmaya başladı örümcekte sürekli yürüyor koşuyor hareketidir yani
(25,198 puan) tarafından
Ben 6 aylıkken koydum canım 4 ay daha erken. Desteksiz otıruyorsa maşallah ama yinede çok oturtma derim. 5 aydan sonra daha sık oturtursun
0 oy
(45 puan) tarafından
3 saatte bir 170 cc veriyorum yazmışsın canım biraz fazla geldi bana kızım sekiz aylık geceleri beş - beş buçuk saatte bir 200 cc içiyor mama 
(45 puan) tarafından
Ama sonradan kilo alımları yavaşlıyor bilgin olsun az kilo alırsa da telaşa kapılma diş veya atak dönemi iştahsızlık yapıyor ve hareketlilik arttığı için kilo alımı da yavaşlıyor
(1,328 puan) tarafından
Valla canım herkes öyle söyledi sonradan duruyormuş almaları diş atak dönemlerinde felan bizde öyle oluruz ama benm bebiş çok hareketli 4 aylık desteksiz oturmaya başladı örümcek de sürekli yürüyor anlamadım ben bu cocugu :D
(45 puan) tarafından
Biraz erken başlamışsınız herşeye sanırım bebeğin sağlığı için altı aydan önce oturtmak iyi değil ama tercih sizin sağlıkla büyüsün inşallah
0 oy
(12,522 puan) tarafından
Kac kg doğdu ki
(1,328 puan) tarafından
2700 Dü canım 1 ay küvezde kaldı kilo almadı 2400 e düştü 2.aya girince birden aldı
(12,522 puan) tarafından
Anladm canım
0 oy
(1,054 puan) tarafından
Çok değil ama mama iciyosa  elki daha fazla alır doktoruna danış cnm
(1,328 puan) tarafından
Aynen danışcam canım bakalm
0 oy
(22,061 puan) tarafından
Ablamin oglu 18 aylik 20 kilo erken yurudu erken emekledi erken bezden kurtuldu blmiyom herseyi yapti yani canim engel olmadi kilosu
(1,328 puan) tarafından
Valla canım 4 aylığı desteksiz oturmaya başladı örümcekle evde koşuyor tur bile atıyor ben şaşırıyorum herşeye erken atıldı
0 oy
tarafından
20 aylık 9 kilo cnm
(1,328 puan) tarafından
Abooo biz çok kiloluyuz
tarafından
Mama veriyorsan o yapıyordur kuzum mutlaka çocuk doktoruyla görüş  doktor sana mama saati listesi verir
0 oy
(7,936 puan) tarafından
Ne obezi ya bnm oglumda o aylarda öyleydi doktor gayet norml iri bebek dedi çunku boyuda çok uzun yaşitlarina gore ayrica 4 kilo dogdu
(1,328 puan) tarafından
Hay maşallah cnm valla biz 2700 doğduk hiç kilo almadık 1 ay kadar 2400 olduk 2.aya girince birden aldı
0 oy
(765 puan) tarafından
Kızım 9 aylık 8500 gr, üzmek istemem ama evet bebeğin obez. Ne ile bealiyorsunuz da bu kadar kilo aldı? Hareketlenince zayıflar diyenlere inanmayın, fazla kilo olunca zaten hareket edemiyorlar. Burada bildiğim birkaç anne ve bebeği var
(1,328 puan) tarafından
Mama alıyor sadece canım hareketli de yani desteksiz oturmaya başladı 4 aylık bide örümcekle evde tur atıyor yürüyor bende anlamadm

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 386 göst.
18 Eylül 2021 Diğer kategorisinde kimsebilmesin (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 262 göst.
15 Haziran 2023 Diğer kategorisinde biri_iste (567 puan) tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 1,574 göst.
0 oy
5 cevap 190 göst.

Kategoriler