+2 oy
220 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,375 puan) tarafından
Ya önceden öyle güzel mayalardım ki şimdi 1 yıldır yok olmuyor aynı şekilde yapıyorum sulu oluyo örtüyü açtığımda o kadar sıcak oluyo ki mayaladığım kap. Halbuki aşırı sıcak mayalamıyorum. 4 saniye parmağım yanmıyorsa mayalıyorum 3 kilo süte 3 yemek kaşığı yoğurt koydum. Ne bileyim ya bildiklerimi uyguluyorum yok. Kendi kendime nazar mı değdirdim acaba. Naletlenmiş olabilir miyim acaba diyorum eşime. Gülüyor oda ne desin. 1 yıldır kaynanam mayalıyo gönderiyor. Nereye kadar mayalayacak ki Allah korusun bişe olss ona kendi kendime yapmayı da öğrenmem eski formuna dönmem lazım

10 Cevaplar

0 oy
(1,375 puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Bayanlar tavsiyeleriniz üzerine son ikidir yoğurdumu çok güzel mayalıyorum özellikle de kaynatma süresini artırarak ve kaç kilo mayalarsam mayalayayım içine Bir küp şeker atarak mükemmel bir yoğurt oluyor  tabii üstünü de bir bezle örtmeyi unutmadım
-Reklam-
+1 oy
(4,661 puan) tarafından

image

Senin için atiyorum canim 

image

(1,375 puan) tarafından
Çok sağol canım
0 oy
(4,661 puan) tarafından
Besmele çek canim 45 derece olunca mayala bide uzerini tam kapatma sulaniyor bir gece dolapta üstü açık bırak 4 saatten fazla birakma şimdi havalar ısındı fazla örtme bu kadar 
(1,375 puan) tarafından
Hm çok örtmemek de iyi olur diyorsun derece nasıl ayarlıcam ki
(4,661 puan) tarafından
Kuzm ben ateş ölçerler ölçüyorum tam kapayinca buharlaşma oluyir sulaniyor ben kavanozlarda yapiyorum kapaklari ters koyuyorum çocuk uyusa foto atarim üstlerini görürsün istersen.
(1,375 puan) tarafından
Olur canım
0 oy
(12,516 puan) tarafından
4 sn benim mayaladığıma göre çok sıcak

Ben baya ılık mayalıyorum gayet güzel oluyo canım Bi de öyle dene
(1,375 puan) tarafından
Diyorsun biraz daha bekleyeym soğumasını o zaman
0 oy
(6,858 puan) tarafından
Sütü kaynat çok ılık olmasın serçe parmagin dirensin içinde. Bı küçük kapta maya ve az bisi ılık sütü bı güzel çırp cnm sonra tenecere bı küp şeker at cirtigini dök tahta kaşık la aynı yönde karıştır kapağının kapat. Bi guzel sar havluyla... 4 5 saat dışarda kalsa yeter. Sonra kapağını az aç öyle kalsın kapaktaki suyu sil. Sonra dolaba at 1 gece kalsın taş gibi oluyor bnm yogurtlarim
(6,858 puan) tarafından
Cnm bide çelik tencereye mayala. Plastik yoğurt kabı felan sulandirir
(6,858 puan) tarafından
Mayayı iyi ve çırp sütle köyü ayran gibi olcak cnm
(1,375 puan) tarafından
Tencere yapıyorum genellikle
(1,375 puan) tarafından
Tamam canım sağol
(6,858 puan) tarafından
Tencere ye yap aynen Cnm.ama küp şekeri unutma at bitane :)
0 oy
(34 puan) tarafından
Sütü havalandirarak güzelce kaynatin.Su filan varsa içinde biraz buharlaşsın.Parmağınızı 4 değil 8 saniye tutun içinde o zaman mayalayin daha katı kıvamlı olur. Bir de üstüne kapak kapatmayın mayalanirken ve havalar ısınınca çok ortmeyin.1 gece buzdolabında ağzı açık dinlendirin.Simdiden afiyet olsun. 
(1,375 puan) tarafından
Teşekkürler çok sağol
(34 puan) tarafından
Rica ederim inşallah bidahakine olur.Basarirsan bizimle paylaş yeniden sevinirim :)
(1,375 puan) tarafından
Tamam inşallah başarırım
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Canım sütun soğumaya alınca parmağını 10sn içinde tut eğer 6-7 den sonra ufak ufak parmağını isiriyorsa sıcaklığı iyidir 3 kilo yoğurda 5-6 yk koy yani bir kiloya iki kaşık kadar  ağzı açık bir şekilde sar üstüne havlu kağıt veya su çeken bı bez koy sbaaha kadar kalsin sonra hiç dokunmadan dolaba kaldir 4 saat ağzı açık dolapta beklesin bu tariften hiç şaşmam babaannemin ve ablamın  tarifi bu yoğurdum taş gibi olur birde bı kapta yoğurdu çırp iki kespce onun içine süt al yoğurt çözülsün birde sütünü biraz fazla kaynat içindeki su ciksin
(1,375 puan) tarafından
Mayalarken de mi ağzı açık mayalıyorsunyz o nasıl oluyor kağıt havlu sarsam
(1,541 puan) tarafından
Mesela kavanozlara koydunuz ya kavanozun ağzı açık bir şekilde üstünü kapatıyorsunuz sabaha kadar bekliyor kapağını kapatmadan sonra çok fazla kimildatmadan kapaklarını kapatmadan dolaba kaldırın 4 saat kadar beklesin sonra kapatın
(1,375 puan) tarafından
Tamam canım çok sağol
(1,541 puan) tarafından
Rica ederim canım yoruma atıyım istersen bı şişe kaldı açılmamış onu atıyım resmini birazdan
0 oy
(1,541 puan) tarafından

Canım bak attım bu verdiğim tarifle yaptım 

image

image

(1,541 puan) tarafından
Dediğim gibi altına bı sofra bezi şer diz sonra neye mayadoysan üstüne bı bez kağıt havlu ne varsa suyu çekecek birşey ört sonra herzmanki sardigin gibi sar sabaha kadar beklesin sonra dolaba kaldir orda beklesin daha sonra kapat ağzını maksat suyu çıksın kaynatirkende kepçeyle havalandir buharla suyu çıksın ben bir saat bir buçuk saat kaynatiyorum 5 kilo sütten bı 400-500 gramı gidiyor
0 oy
tarafından
3 kilo süte 3 yemek kaşığı yoğurt çok sadece bi kaşık ucuyla damlatsaniz yeter yoğurtunuzun ağzını hafif açık bırakın ki sulanmasin
0 oy
(1,185 puan) tarafından
Ben mayalar üstüne süzgeç koyarım sararım çok değil ama mis gibi olır canım 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 55 göst.
16 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Kelebek99 (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 34 göst.
24 Mayıs 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Yaya09. (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 128 göst.
28 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Beyza34 (284 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 44 göst.
6 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

384,978 soru

11,514,138 cevap

35,174 kullanıcı

...