0 oy
624 göst.
Diğer kategorisinde (4,629 puan) tarafından
Kızım 5 aylık artık mama yetişmiyor her hafta 130 TL lik mama alıyoruz artık mama yerine Pirinc unu versem olur mu çorba da tattiriyorum 

24 Cevaplar

+2 oy
(22,059 puan) tarafından
Süt versen ya canim mamadan daha iyi yani ne oldugu belirsiz bi mamaya 200 300 verilmesi sacma bana gore
(1,120 puan) tarafından
Süt 2 yaşa kadar olmaz böbrekleri proteini kaldıramaz lütfen yanlış yönlendirmeyelim kansızlığa sebep olur
(1,562 puan) tarafından
Çok mu saçma bilginiz olmadan yanlış konuşmayın lütfen benim kızım beni emmedi sağdım verim ilk 4 ay daha sonra mama verdim doktorum sütü önermedi ancak 2 yaşından sonra böbrekleri yorarmış iyi akşamlar
(2,692 puan) tarafından
Edagüneş e katılıyorum. Mamalar bana hiç sağlıklı gelmiyor. İçeriğine hiç güvenmiyorum ve tamamen ticari amaçlı olduğunu düşünüyorum. Market sütünü ben de vermem, 2 yaşında hala bilmez tadını. Ama doğalı dan bulup veriyorum. Ya da irmikli falan bilmiyorum evde yapılan her şey çok daha iyidir bence.
(22,059 puan) tarafından
Aynen öyle valla inek sutu keçi sutu hepsinden yararlı
tarafından
Edoşum alarjisi olabilir ben hiç vermedim süt hiçbirine 1 yaşında başladım ikisinde hiç bişey yokdu Muhammed de alarji oldu kanlı kaka oldu yavrum neler çekdi vallahi şimdi mamaya devam
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Arkadaşlar bişey yazarken lütfen şunu yap bu daha iyi o zararlı o kötü bu iyi demeyin lütfennn. Allah korusun ya bebeğe bişey olursa. Doktoruna danış en iyisini doktor bilir.. 
(4,629 puan) tarafından
Haklısın teşekkür ederim
+1 oy
(124 puan) tarafından
Doktora danisip ek gidaya gecebilirsin ama anne sutu yokluğunda mama en az 1 yasa kadar devam etmeli. Cunku katilar ek gida oluyor bebek ancak.mama ile gercek doyuyor 1 yas ustu sut verebilirsin
(4,629 puan) tarafından
Ek gidaya başladım ama mama olarak Aptamil yiyor o da çok pahalı hemen bitiyor
(124 puan) tarafından
Pahaliligi konusunda haklısın ona birsey diyemem icrik olarak bebelac gold da aptamil le ayni fiyata daha uygun bebegin cok küçük o yuzden devam etmen sagligi icin önemli
(4,629 puan) tarafından
Peki teşekkür ederim
0 oy
(2,493 puan) tarafından
Ver canim ben verdim ogluma bisey olmadi 
(4,629 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim :)
0 oy
(6,198 puan) tarafından
Pirinc unu bos yere bebegi sisirir ve hicbir vitamin degeri yok.Hero baby nin gece mamalari var onu kullanabilirsiniz
(4,629 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim o pişirilerek mi veriliyor
(6,198 puan) tarafından
Hayir pisirilmiyor ama doktorunuza mutlaka danisin cunku bebeginiz cok kucuk
(4,629 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim
0 oy
(15,940 puan) tarafından
5 aylikmis  Hero babynin mamaları var ondan verebilirsin yavaştan ek gıda tattirimlarina başlayabilirsiniz
(4,629 puan) tarafından
Ek gıdaya başladım ama haklısın pirinc unundan iyi olur :)
0 oy
tarafından
Alabiliyorsan keçi sütü al ver mamaya verdiğin paraya değer en azından.. 
(4,629 puan) tarafından
Süt için küçük dedi doktor ve keçi sütü bulamayız heralde
tarafından
Mamadan ziyade süt daha iyi emin ol. Mamanın içinde neler neler var. En azından süt temiz.
(2,047 puan) tarafından
Anneye doğru akıl verin lütfen süt 1 yas altı bebeklere önerilmiyor. Mamanın neresi kötü Allah askına sütü olmayan bunca insanı neden zan altında bırakıyorsunuz mama veren kötü süt veren iyi mi şimdi? Bebek bu sütten bişey olsa nasıl kaldıracaksın bu vebali
(1,120 puan) tarafından
Ağzına sağlık nazar bilende konuşuyor bilmeyende
(2,047 puan) tarafından
Aynen ya
0 oy
(13,304 puan) tarafından
İnan çok zor şuan annemler alıyor hatta başından beri onlar alıyor pirinç unu da verdim ama doktor yaşına kadar kesinlikle vereceksin dedi. Üstelik bizimki 400 gr 120₺
(4,629 puan) tarafından
Çok pahalı ya Rabb'im yardımcımız olsun
(13,304 puan) tarafından
Amin inşallah canım kışın ayda 15 kutu içti
(4,629 puan) tarafından
Maşallah nasıl yetistiniz
(13,304 puan) tarafından
Annemler aldı %70 ini
0 oy
(2,047 puan) tarafından
Ben de 4.ayından 18-20 ayına kadar aptamil mama verdım, pirinc unu olmaz çünkü içinde gerekli vitaminler yok, bazı şeylerden kısıp bebeğinin mamasına para vermeni tavsiye ederım 
(4,629 puan) tarafından
Kisicak birşey olsa kısıcaz ama kirayı bile ödeyemiyoruz
(2,047 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun
(4,629 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(1,166 puan) tarafından
kuzum benim kiizim 6 ay beni emdi. sora  devam sutu aldi. simdi bile 1 yasini kecdi. 14 aylik hala devam sutu veriyorum. ben. doru pahali.  ama    sagliklari icin bu onemli mutlaka sadece eskisi kadar fazla  vermiyorum. yani cocuk iicin sut onemli seninki daha kucuk yani
(4,629 puan) tarafından
Biliyorum küçük ama mama alamıyoruz
(1,166 puan) tarafından
benim kizim 6  ayinda  pirinc unu bermeye  kalkdim 2 gun kizim kabizlik agladi resmen. benim kizima  dusmedi  kabiz  oldu
(1,166 puan) tarafından
bir  nece aylik sikinti canim.  esin calisiyormu?
0 oy
(1,120 puan) tarafından
Bebeğiniz çok küçük dr danışmadan kendiniz karar almayın ayrıca pirinç unundan yapılan hiç bir şeyin faydado yok bebeğe zarar verip daha farklı sonuçlar doğurabilir 
(4,629 puan) tarafından
Haklısın teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Adam akilli ek gidaya gec pronc unu kof sisirir bebegi hic bir besleyici degeri yok
(4,629 puan) tarafından
Ek gıda veriyorum artık
tarafından
Pirinç unu hic saglikli degil. Bebce verme en guzeli kendin tahilli corbalar yap onun sindirebilecegi turden. Ve icine kemik suyuda koyabilorsin minik
0 oy
tarafından
Emzirmiyor msn cnm artık
(4,629 puan) tarafından
Emiyor ama o kadar az ki üstüne bu sefer de mama istiyor 3 - 4 ölçek de mama yiyor ama gunde 2 kere ancak emiyor
0 oy
(1,562 puan) tarafından
En iyisi doktorunuza danışın çok hassas Bi durum bebeğiniz çok ufak daha mamadan kesemessiniz mamanın içinde çok vitamin var Rabbim yardımcın olsun ben halen kullanıyorum 10 aylık ek gıda yese bile mamayla doyuyor 2 yaşına kadar vericez doktorumuz öyle dedi iyi gelişim için hayırlı akşamlar 
(4,629 puan) tarafından
Çok haklısın ama alamıyoruz
0 oy
(6,357 puan) tarafından
Canim bebivita mama falan uygun ondan mi denesen ki 
(4,629 puan) tarafından
Olmazsa öyle yapim pirinç unu faydalı değil diyoar
(6,357 puan) tarafından
Bi bak canim onuda kullanan bir suru insan war
0 oy
(12,771 puan) tarafından
Ne olursa olsun pirinç unu vs vs olmaz besleyiciligi olmas cnm anne sutu yok ise mama sart 2 yasina kadar sut de olmaz ver diyene bakma 1 yas sulandirarak doktorlar 2 yas alti da onermiyor malesef anliyorum durum el vermiyor ama ek gida  doyurucu degil tadimlik verilir ilk aylar 1 yas dogru doyurur hele sut asla diyorum 
(4,629 puan) tarafından
Süt vermem ilk kızım da o hatayı yaptım kaynanam illaha ver dedi sonra aylarca ishal pişik oldu bir daha o hatayı yapmam peki hero baby olmaz mı
(12,771 puan) tarafından
Olur ama kuzum besleyici çok olmaz gelişimi için anne sutu yada mamadir hero baby fe cok sağlıklı degil vok yediginde kaka renk bile değişiyor
0 oy
(99 puan) tarafından
Siz yavaştan ek gidaya geçin ama ayarı iyi bilin bugün bı çay kaşığı yoğurt verdiyseniz yada sebze / meyve püresi iki gün sonra bı tatlı kaşığı verin yine bu süreçte susmayacak dinlendirilmis su icirin gaz yapan yicekler vermeyin Instagram da ek gıda sayfaları var tarifler ve nekadar verilmesi gerektiğiyle ilgili herşeyi yaziolar yogurdunuda kendiniz yapın arada pirinç ununun hiç faydası yok onun yerine hero baby kullanabilirsin tabi bu süreçte Aptamil alın yine ama sürekli Aptamil vermeyin ara sıra mesela gece uyanınca verin böylece iki haftada bı mama kullanılmış olur ama sunuda söyleyeyim Aptamil açıldıktan kaç gün sonra bitirlmesi gerekio bilmiyorum yanlış bilgi vermim bn kullanali 4yil oldu hatırlamıyorum şuan :) 
0 oy
(2,198 puan) tarafından
Belediye ye kaymakamlığa yani yardıma falan başvursan aileleriniz yardım etmez mi
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Canim bnm bebrginin sut alerjisi cikti mamayi devlet karsiliyor ayda 10 kjtu bir doktorla gorussen rapor yazsalar alerji mamalarida kullanirdin alerjisi durumu varsa doe diyirum 
0 oy
(3,283 puan) tarafından
Oğlumda 5 ay 1 haftalık hipp kullanıyodum  350 gramım90 tl olmuş bıraktım şimdi bebelac alıyorum 900 gramı 90 tl  yanına  ek olarak hero babynin mamasından alıyorum biberonla veriyorum  mamaya faydası oluyo hemde değişiklik oluyo sende öyle yap az az da bişeyler tattırıyorum

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 237 göst.
21 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 157 göst.
19 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (281 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 185 göst.
29 Mart 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,622 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 293 göst.
16 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Kubraumut (3,171 puan) tarafından soruldu

411,824 soru

12,397,398 cevap

44,242 kullanıcı

Kategoriler

...