0 oy
1,269 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5,360 puan) tarafından
27 haftalık hamileyim Eylülün 20si gibi doğum görünüyor inşaAllah. Doğumdan 2 hafta sonra kayinvalidem kayinpederim kaynim gelecekler. Kaynimin düğünü için alışverişe gelecekler ve sanırım nişanlisi ve annesi de gelecek. Yurtdisindan geliyorlar tahminim bende kalirlar yatmaya ama şu ki benim bebeğim daha 2 haftalık olucak bende lohusa o halimde bebekle ilgilenmem gerekirken misafire yemek hazirla servis vs yapamam.  Bunu kibarca kayinvalideme nasıl söyleyebilirim? 

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aslaaa yapamazdim o halimle ben 2 ay geberdim evde atletle gezdim cocuguma verdim kendimi asla hic birsey yapamadim zaten acımda vardi o halimle kimseye tahammul edemezdim
(5,360 puan) tarafından
Doğumdan sonra söylesem daha çok stres olurum şimdiden bunu düşünmeye başladım çünkü en iyisi şimdi ogreneyim
(1,500 puan) tarafından
Kaybının yatılı kalması kp yatılı klamaıs bile o kadar saçma ki. Benim kp sadece 3 4 güne bebeğe bakıp geri giderdi. İnsan cidden meme açık deli gibi oluyorsun. Evden tiksşniyosun. Wc banyo ayrıdır inş birse de çok kötü. Asla rahat olmazsın canım
(5,360 puan) tarafından
Iste yurtdisindan gelecekleri için burda kendi evleri yok geldiklerinde bizde kaliyorlar. Yani 3 4 gün kalip başka gideceği yeri yok
(1,500 puan) tarafından
Otele gidebilir lohusa evine erkek yatılı baba erkek kardes gelir anca o da mecbursa ki bi de korona var yani o da ayrı
(5,360 puan) tarafından
Aynen hemde geçen sene kayinvalidem köyden gelirken korona oldu bizde yaptı karantinasini. O dönem hamile değildim birde aynı şey olursa bu sene hiç aklıma gelmemişti. Yine köyden gelecekler
-Reklam-
0 oy
tarafından
Okurken beni bulantı bastı kız bu ne ordu gibi ayyy kabul etme sakın ne işi var bekar adamı lohusa kadının evinde bide çocuğumi bakacaksın onlara hizmetmi edeceksin bide kaç güne geliyorlar 
(5,360 puan) tarafından
Yani tahminen 10 gün kalirlar düğün alisverisine geliyorlar kaynim ve nişanlisi. Ancak kız tarafinin istanbulda kalacaklari yer varmi bilmiyorum. Belki kayinvalidem onlara bizde kalmadı teklif eder onu da ben yapamam.
0 oy
tarafından
Daha fazla plan yapmadan hemen söyle canım asla yapamazsın eğer olur da yine yüzsüzlük yapıp gelirlerse bir şey yapma kalksın yapsın kayinvaliden bebeğinde ilgilen sen eşin ne diyor 
(5,360 puan) tarafından
Ben daha kayinvalideme nasıl yapmayı düşünüyor sinuz diye sormadım ama aklımdan bir kosesinde bende kalmadı teklif eder diye düşünüyorum. Kendileri yurtsinda ve kız tarafinin istanbula kalacak yerleri varmi bilmiyorum
tarafından
Sor canm ona göre kendilerini ayarlasinlar
(5,360 puan) tarafından
Şimdi eşimle konuştum söyledim yapamam diye. Kayinavlideme de sizde kalırız dese söylerim müsait olmam diye
0 oy
tarafından
Kabul edemem yeni doğum yapmış olucam rahatsız olurum der sıyrılırdım. Bu lafın ğstğne gelirlerse yüzsüzlerdir zaten. 
0 oy
tarafından
Başka yer mi yok cnm? Ya da alışveriş yapılacak mekan mi kalmadı acaba?hiç sevmiyorum ya bir oğlan eğlendirirken diğer oğlana yük olana .seni niye muhattap edecekler ki eltinin anasıyla falan.gitsinler başka yerden yapsınlar alışverişi.salgin var birde.gezip dolasacaklar eve gelecekler.
(5,360 puan) tarafından
Biz eşimle istanbuldayiz kayinvalidemler elti hepsi almanyada ve istanbuldan alışveriş yapacaklar. Kayinvalidem hem bebeği gelip görmek niyetine hem alışverişi halletme işini yapacakti. Şu ki kiz tarafinin burda kalacaklari yerleri varmi bilmiyorum. Kayinvalidemin bende kalmalarini teklif eder diye korkuyorum
tarafından
Başka akraba yok mu cnm sizin kalacakları?otele gitsinler o zaman
(5,360 puan) tarafından
Ayıp olur mu otelde kalabilirler desem?  Hiç bilmiyorum kız antepliymiş ama istanbulda akrabasi varmi hiç bilmiyorum
tarafından
Bilmiyorum cnm.esinle konuş durumu bence.umarim halledersin.
0 oy
(2,493 puan) tarafından
Anlayışsız insanlardan nefret ederim. Mantık olarak düşünseler keşke bu kadın lohusa bizimle mi ilgilensin bebeğiyle mi diye. Kayınpederin yanında rahat edemez diye. Söyle gitsin bence. 
(5,360 puan) tarafından
Evet birde tesettürlüyüm. Kayinpederim kaynim iyi insanlar onların kalmazı beni rahatsız etmez de kaynimin nişanli ve annesinin bende kalmasini çok gerekli görmüyorum. Daha hiç de tanismadik
(2,493 puan) tarafından
Lohusa kadının evi o kadar kalabalık olmamalı yine de .
0 oy
(2,265 puan) tarafından
Valla gerekirse cıngar çıkar daha 40 cikmadan evine misafir getirecek kadar dusuncesizse bosver kırılsın 
(5,360 puan) tarafından
En iyisi bunu konuşmam lazım kendisiyle
(2,265 puan) tarafından
Konuş tabiki. Ama emon ol da oraya mi gelecekler ona gore konuş
(5,360 puan) tarafından
Evet en iyisi sorayım kız tarafinin kalacagi yeri varmi diye sonra söyler şöyle şöyle yapmayı düşünüyoruz diye. Sende kaliriz dese Ben orda derim lohusa halimle misafirle pek ilgilenemem diye
(2,265 puan) tarafından
Hos olmaz ne yaparim daha o zaman belki kanaman bile devam eder yani. Insallah kalmazlar canım
(5,360 puan) tarafından
InşaAllah teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Lohusa iken patlamaya hazır bomba gibiydim valla bide misafir asla çekemezdim yatılı açıkça söyle olmaz de 
(5,360 puan) tarafından
Evet ondanda korkuyorum o psikolojiyle nasıl sakin kalırım
0 oy
(9,234 puan) tarafından
Dün aradı eşimin kuzeni iki çocuk kendi eşi ve kız kardeşi bana gelecekmiş. Yatacak yerimiz yok dedim gerçektende yok. 30haftalik hamileyim  artık agirlastim.esime dedim yapamam uğraşamam .
(1,500 puan) tarafından
Millet ne kadar manyak ya. Otele gitsinler gezesileri varsa
(9,234 puan) tarafından
Dimi şimdi kötü.oldum.gelmeyin dedim diye anam kadında kundakta bebekle gezme peşinde
(1,500 puan) tarafından
Aman sen kötü ol bosver canım
0 oy
(3,281 puan) tarafından
Yapamasssın canım bence doğumundan önce gelip yapsınlar alışverişlerini   öyle olurmu kaynının ne işi var hem her emzirmede başka odaya  mı gidiceksin belki üstünü bile giyemiyceksin
(5,360 puan) tarafından
Kayinvalidem plan yapmış bile doğumdan 2 hafta sonra hem bebeği görmeyi hem alışverişi aynı anda halletmek istiyor hep böyle kendine göre plan yapar hiç sormaz
(3,281 puan) tarafından
Bn nasıl misafir ağırlıycam o halimle deseydin
0 oy
(2,328 puan) tarafından
Ee durumu görür bikiyodur heralde tabikide sen nasıl yapacaksın konuşun nasıl olacak anne nasıl yapalım de .yeri gekir hazır yersiniz yeri gelir kayincmvakiden yapar aksama kadr alışveriş yapacak değiller ya 
(5,360 puan) tarafından
Kayinvalidem biraz emri vakidir :) bir kere kız kardeşine bana sormadan kahvaltiya cagirmisti benim evimde ve bunu bana 1 gece önceden "yarın kahvaltiya songüller geliyor"  şeklinde söylemişti
(2,328 puan) tarafından
Aaa öyle insan sende anladığı dilden konus o zmn  olmaz hadi kayinvaliden anlamıyor gelen dunurleridemi anlamicak ztn dıştan geliyorlar belki otelde fln kalırlar gelmezler ya sen hiç yüz verme esinede şöyle olmaz sen daha yenisin yani
0 oy
(1,896 puan) tarafından
Gelir geçer canm sen okadar dert etme Allah büyük baktın daha geç veya daha erken oldu daha kaç ay var sonuçta ha gelirlerse sende yapabildiğini yapacaksın cani degilller herhalde sana yuklensinler 

Ama neden gelin tarafı kalıcak o yanlış yani bı otele gidiverisnler
(5,360 puan) tarafından
Ben kayinvalidemlerin kalmasina bir şey demiyorum zaten sadece kız tarafı beni rahatsız etti. Daha 3 ay var dediğiniz gibi ama sonuçta bende kalma gibi planlari varsa şimdiden kabul etmedigimi soylemem gerek ki ona göre otel ayarlasinlar
0 oy
(1,500 puan) tarafından
Bence kibarlık falan düşünme direkt açık açık söyle istemediğini. Bana abim nişanlısı annesi gelmişti 1 hafta yatılı yani iş güç yemek yapmadım öyle ama yine de çok bunaldım. Üstelik 35 günlüktüm kesinlikle isteme. Ben abim olduğu halde öyle oldum senin bir de kaybın ve alışveriş yapacaklar kimse snei bebeği düşünmez. Bizimkiler yardım ettiği halde ben rahatsız oldum düşün. Eşine de olmadı ven meme açık gezcem yatcam sürekli uğraşmam de. Kalk annene git valla hiçbir şey bilmiyorsan. Sana bu sitedeki en hakiki yorumumu yaptım. İnan çoook pişman olursun gelirlerse bu yorumumu hatırla. 
(5,360 puan) tarafından
Bende istemiyorum zaten :/ kabul etmem zaten kayinvalidemle konusacagim
0 oy
(281 puan) tarafından
O kadar insan doğum yapmamış olsanız bile bir uğraş gerektirir yemek di temizlik di yaz günü banyoları vs. İlgilenmek zor olur. Hele ki yeni doğum yapan biri için bunu kayınvalideniz düşünmesi lazım söylemenize gerek yok ki 
(5,360 puan) tarafından
Kayinvalidemin düşüneceginden pek emin değilim ondan kafama takildi. Hep kendine göre işine geldiği gibi is yapar. Çok danışan biri değil. Evime de daha önce bana sormadan akrabalarini cağırdı ondan endişeleniyorum zaten
(281 puan) tarafından
O zaman kendi ve bebeğinin sağlığı için açık açık söyle özel bir durumun var sonuçta hiç kolay değil

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 508 göst.
27 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Esramp (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 567 göst.
8 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 406 göst.
4 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,204 göst.