Arkadaşlar bugün bi programda izledim bi doktor konuşuyodu süt içmenin faydaları yok kansızlık yapar anne karnındaki bebeğede faydası yok diyodu yani nasıl faydası olmaz sütün bilmiyorumki sizce faydası var mı ? Mesela ben süt içtiğimden beridir bebeğimin gelişimi bi hafta öndeymiş detaylı ultrasonda baya gelişmiş bebek dedi doktor. Tv deki doktorda kafamı karıştırdı
Ben de bikaç yazı görmüştüm yetişkinde süt içmektense yoğurt yemek daha iyidir diye sanırım sindirim sistemi ile alakalıydı hatırlamıyorum çoğu boşa gidiyor onun yerine ev yoğurdu prebiyotik olduğu için daha fazla tercih edilmelidir vs vs. Ve şunu da yakınımdan duydum aşırı süt tüketimi bebeklerde diş gelişimini öne çekiyor olması gereken zamandan daha erken ve sağlıksız çıkıyor dişler diye. Tabi aşırıdan kastı nedir bilmiyorum
Evet doğru. Süt kansızlık yapar. Çünkü içindeki kalsiyum, vücudun demir emilimini azaltır. Dr bir taraftan kansızlık için ilaç verirken bir taraftan da fazla süt içmek, hapın kullanışlılıgını azaltır.
Ben günde 1 lt içiyorum geçen hafta kilosu 2400 dü. Bugün 3 kilo olmuş. 36.haftadayim. Su gibi sut iciyorm ve ayrıca bebeğin kemik gelişimine çok iyidir süt. Kalsiyum yani neresi zarar
Kemik gelişimi için maden suyunu öneriyorlar. Sütü hiç sevmem nadir içtim bebeğimin kilosu da iyiydi gücü de yerindeydi.
Her doktora inanmamak lazm sana iyi geldigine inaniyorsan ic bende ictm cocugumun gelisimi aciaindan cok faydasini gordm
Birşeyle birlikte tüketilirse iyi değil dedi sanki bende duydum ama aldırmadım süt önemli bebeğin kemik gelişimi için çok önemli boyu için özellikle
Ya dinlem3yin ole televizyondaki sarlaranlari allah askina nasil faydası olmaz benim iki gebeligimdede bir nunarali ilacimdi evet biraz gaz yapiyo qma faydalarinin yaninda hic bisi hem bebegin gelisimine hemde bizim kalsuyum eksikligimize birebir sut icmedigim zamanlar hemen dialerim sizliyor
Bana doktorum bol bol süt iç dedi bebeğimin gelişimi geride idi. Şımdı günde 1 bardak içwbiliyom
Süt bebekten çok anne için önemli çünkü bebek kemik yapısını oluştururken kalsiyuma ihtiyaç duyuyor bu kalsiyumu da annenin kemiklerinden ve dişlerinden çekiyor hamilelik dönemi dış problemlerinin artması ya da hamilelik sonrası kemik erimesi başlaması bu yüzden kalsiyumu eksiltmemek için de en önemli kaynak süt ve süt urunleri
Her doktora inanma cnm ben içtim her gece içiyordum 2 bardak yatmadan rahat rahat uyuyordum gelişimi çok güzeldi son 2 ay kala bıratik gelişimi yavaşladı 4 buçuk aylık kızım doğduğu gün kafasını dik tuttu sen düşün meyvelerin haddihasabi yok yemek fazla yemek yetmezdim yiyemezdim de tabi
1,486,404 soru
24,300,794 cevap
344,048 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın