0 oy
1,744 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde tarafından
düzenlendi

Ben çeyrek düşünüyorum eşim istediğini takabilirsin dedi çalışır yaparız bitane abin var falan dedi biri de çeyrek az olur en azndan yarım tak falan dedi benm de kurban doğum zekat iki üç ay rayla hep ğstüste geliyo napsam bilemedim sizce napıyım çeyrek mi daha fazla mı  

Kızlar hepinizin dönüşü için çok çok teşekkür ederim çoğunluk kararı olarak çeyrekten vazgeçirdiniz beni hamama giren terler tek abim elimden geldiğince daha güzel birşey yapmaya çalışıcam inşallah :)) 

44 Cevaplar

0 oy
tarafından
Abim yok ama düğünümde ablamlar 200 TL takıntılar annem 5 i bir yerde yani yeğenler evlense bende 200 takarım 
tarafından
Karşılıklı oluyo böyle şeyler
tarafından
Ya durumları varken böyle yapmaları insanı gücendiriyo
-Reklam-
0 oy
(1,014 puan) tarafından
Bence para tak cnm 1 .500 olabilir yada ne kadar takabilirsen hem abinin üstünde çok durur ben seviyorum para takmayı ben 800 takmıştım para üstünde çok durdu resimlerde faln özellik le az kişi takı yakacağını düşünüyorsanız kesin para takin
tarafından
Abimin takısı olur canım altın da para da ama dediğin de mantıklıymış öyle de yapılabilir
0 oy
(2,095 puan) tarafından
Şuan ki çeyrek tam altın değerinde şuan benim abim de evlense ancak çeyrek takacak durumum olur. Yani bütçe ye bağlı tabii durumum bunu el verir 
tarafından
Bukadar yüksek olmasa yine de insan düşünür de bide herşeyimiz ğstüste geldi bütöemi zorlayabilir fazlası bazısı daa diyo borç harç yap illa
(2,095 puan) tarafından
Başkasını ilgilendirmez ki benim ne takacağımı mesela bizde altın da takılır para da atılır misal şuan abimin düğünü olsa çeyreği geline takarım abim için de en az 1000 lira götürmem lazım. Evet zorlanır ım ama sonuçta abim yani
0 oy
(256 puan) tarafından
Ceyrek cok az canim en uzak akraba ceyrek takıyor. Kardeşimin haftaya düğünü var bilezik aldim
tarafından
Kaç gram canım
(256 puan) tarafından
15bucuk aldım canım ama 7gr hediyelik bilezikte var
tarafından
O dçok ince oluyo sanki bilezik olunca gösterişli olması lazm biraz
0 oy
(932 puan) tarafından
Keske abim olsaydi durumumda olsaydi herseyin en iyisini yapardim ona we yengeme ama ceyrek az gibi cnm ya durumun warmi bilemem ama abi sinucta ceyrek az geldi gozume bn kardesimin sunnetinde yarim takmistim 
tarafından
Ankadım canm benmde kfam karıştı valla napsam bilençmedim bütçemi zorlıcak gbi
(932 puan) tarafından
Kuzum az sıkısırsınız ama allah yardim eder. Cnku cidden az ceyrek abi sonucta birkez oluo ins braz butceyi zorla allah yardmciniz olsun
0 oy
(1,862 puan) tarafından
12 yaşındaydım takmadım 
tarafından
En güzeli senin :)
0 oy
(3,728 puan) tarafından
Abimin düğününde bekardim hicbirsey takmadım. Ama geçen sene eşimin kardeşi evlendi bir bilezik bir çeyrek taktık
tarafından
Anladım canım kaynıma bizde öyle yapmştık
0 oy
tarafından
Herkes zengin sanki.ceyrek az demiş.asgari ücret 2800.ceyrek desen 800 e yakın.az para değil.abine ceyrek tak.geline de 200 falan tak cnm.
tarafından
Bin lira da az degl canm şu zamnda birde hersey üst üste geldi bizim bilmiyorum
tarafından
İşte onu diyorum cnm.altin yüksek sadece iki sene önce bin liraya bilezik alınırdı.simdi zor.
0 oy
(601 puan) tarafından
7 sene evvel çeyrek takmıştım bu devirde çeyrekte uçtu ama
tarafından
4 sene önce bile 250 civarydı  bi cunhuriyet parası şimdiki çeyrek
(601 puan) tarafından
Aynen öyle ozaman bile bize fiyatı çok gelirken şimdi eskiden ne kadar ucuzmuş meğer diyoruz
0 oy
(1,243 puan) tarafından
Tam altın takın altın olduğu görünsün. Mesela benim görümcem yarım altınlı ince zincirli çerçeve kolye taktı ki durumuda yoktu yani. Ve gorumcemin  eşi de ekstra çeyrek altın takmıştı.  
tarafından
Düşünücem canım
0 oy
(4,851 puan) tarafından
Abim yok ama olsaydı abime çeyrek geline bilezik takardim
tarafından
Ah gönül neler istiyo da artık nasip bakıcm
(4,851 puan) tarafından
Aynen öyle durumun müsaitse herşey alıyor insan ama işte zorda olunca olmuyor
0 oy
(3,158 puan) tarafından
Çeyrek az bence yaa abi sonuçta
tarafından
Herkes öyle söylüyo valla napsam bilemedim
(3,158 puan) tarafından
Biraz daha zorlayıp kendini yarım altın tak en azından bi tık daha iyi olur bence...
0 oy
(3,442 puan) tarafından
Benim ablam düğünümde bir şey takmadi. Annem bana 3 bilezik yapmıştı onun bir tanesini o almış gibi takti. Durumu da vardi maaşı var. Ama ben onun düğününde 5 gram altın takmayi düşünüyorum. Insan kendisine yakisani yapar diyorum kendime. Fazla para harcamayı sevmez onun huyu böyle. Canı sagolsun. 

Bence kardeş için ceyrek az olur. 
tarafından
Bizim de öyle birşeyler oldu kara kara düşünüyorum şmdi
(3,442 puan) tarafından
Siz bilirsiniz siz yine çeyrk takmayi düşünüyorsunuz benim ablam 5 tl takmadi halbuki dediğim gibi baya güzel maaşı var. Huyu öyle. Ben uzulmustum baya bi küçük şey takmadi diye insanın düşünceli olup olmamasina bağlı. Başka örnek vereyim hamileyim 2.5 ay sonra doğumum var bebek magazasindaydik dayimin kızı ve ablamla dayimin kızı bebegimi düşünüp güzel 2 tane kıyafet aldı hemde uygun olmayanlardan ablam görünce aklına geldi bi t-shirt aldı. Canı sagolsun ama onun çocuğu olsa ben dolu dolu kıyafet alırım. Dediğim gibi insan kendisine yakisani yapar. Benim de her şey üst uste bu sene kurban sonraki ay, zekat verme zamani geldi birde doğumum eylülde inşaAllah. Ablamın düğünü de ekimde gibi ama ben kenara koymustum bile 5 gram önceden evlenir diye. Şu an ortalama 2500tl yapıyor.
Hediyeler ömür boyu unutulmuyor.
0 oy
(134,165 puan) tarafından
erkek kardesim var 1 bilezik bide 5i bi yerde takcaz
tarafından
Maşallah baya iyi
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Canım ben olsam çeyrek alacağım paraya az daha koyar 1000 TL ye tamamlar onu dolara çevirir öyle takarım kaynanam öyle taktı ve çok havaliydi :D ya da 1200 TL ye hediyelik bilezik falan var 
(14,164 puan) tarafından
Evet canım keşke birisi de bana dolar taksaydi saklardim valla :D
tarafından
Sence dolar mı euro mu
(14,164 puan) tarafından
Kesinlikle dolar bence
tarafından
Tmm Allah razı olsun ya çeyrek az gibi ama 100 dolar  deyince daha havalı oluyo :D
(14,164 puan) tarafından
Tabiki canım gerçekten öyle havalı
0 oy
(51,620 puan) tarafından
benim dugunumde babam kredi cekti abim ve anneme bilezik aldi taktilar bana. abimin düğünü olsa esim diyo bilezik takarizda abim bedavaya getirmis oldu takıyı ☺️ saka bir yana butcem neye yeterse onu takarim iki kaynimda kucuk altin takmisti
tarafından
Abimin de öyle olmuştu benm düğünümde ama o da çalışıyodu kese birdi somut olarak yine de bişy taksaydı bi şeklde aynısını yapardım ama o da yok o yüzden kararsızım
(51,620 puan) tarafından
zorlamazsa esin ve sen birer ceyrek takin zorlarsa sen esin ceyrek sende gram tak
0 oy
(7,620 puan) tarafından
Maddi durumun neye elveriyorsa onu takarsın bunun bir kriteri yoktur 
tarafından
Normalde öyledir de abi olunca insan kararsız kalıyo
(7,620 puan) tarafından
Kararsız birisindir ondan kaynaklidir kendi maddiyatıni da zorlayamazsin
0 oy
(9,238 puan) tarafından
Bizde ayiplarlar çeyreği kimse varmı yokmu demez mecburi bileziktir
tarafından
Anladım canım ayıplanma olmaz ama benim bir abim gönül ister ki en iyisi olsun
(9,238 puan) tarafından
Öyle tabi ama derler ki belliydi düğünün zamanı ona gore ayarlayın ke dinizi oda bana aynı şekilde takmak zorunda... Sadece abiyle olsa bizde amca dayı teyze de bilezik takmak zorunda
0 oy
(4,876 puan) tarafından
Eşimin kardeşi haftaya evlenecek bilezik takcaz 

Kendi erkek kardeşim de seneye evlenecek ona da bilezik takacaz 
tarafından
Anladım canım
0 oy
tarafından
Valla canm burda bazı alaycı takım var bazen soru sormak bile istemiyorum bizimde gorumcemin düğünü var bı ay sonra .. geçen gün sordum buraya biri dalga geçmiş .yarım altın aldık eşim takacak borcumuz var 30bin araba aldık .fazlasını yapamadım gönül ister takayım ama napim .hatta biz ip aldık geçirdik boynuna takacak küçük bişi ama sebebi de erkek tarafı toplanan altını alırsa o boyunda kalsın almasınlar die .. biri de dalga geçmiş bide ipe geçirmişler die .eğer imkanın varsa bı ceyrek daha tak. Yoksa yapacak birşey yok bnm yarım altına yetti gucum
tarafından
Anladım canım bunda dalga geçilcek birley yok sizde yarımlığı bi kulp daha taktırıp bileklik gibi takabilirsiniz öyle de alamazlar

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 370 göst.
22 Ağustos 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde terslale (3,284 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 422 göst.
13 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 158 göst.
3 Aralık 2022 Diğer kategorisinde hayal14 (2,091 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,122 göst.
26 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde 1istanbul__masali (4,854 puan) tarafından soruldu

410,138 soru

12,332,081 cevap

39,254 kullanıcı

Kategoriler

...