0 oy
146 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (7,095 puan) tarafından
Kizlar üzüm  yaprağı sarması yaptım 

Uzum yaprağının yumuşacık olması için pişerken içine attığınız bisiy var mı yani bir püf noktası güzelce haşladım kısık ateşte pişiriyorum ama sizin belki başka önerileriniz vardir 

5 Cevaplar

0 oy
(15,697 puan) tarafından
Ben pişirirken 1 tane limon sıkıyorum , 1 tatlı kaşıği şeker , 2 tatlı kasıği tuz , yarım bardak zeytinyağ ve yeterince suyu kariştirip bunlarla pisiriyorum. Bazilari salça koyuyor o zaman yaprak sert oluyor. 
(7,095 puan) tarafından
Suyuna azcik bende kattım kiz salça
(15,697 puan) tarafından
Salca katinca pismesi gecikiyor canim bence. Yaprak da bir tık sert kalıyor.
(7,095 puan) tarafından
Doğrudur kuzum valla hep oyle yaparim fazla pişiririm haklisin bi dahakine koymadan deniycm tesekkur ederim
(15,697 puan) tarafından
Rica ederim canim annemde koyar ve hep bi sertlik olur. Babamda benim yaptiğimi çok sever o yüzden.
(7,095 puan) tarafından
Aklımın bir köşesine yazdım:)))
-Reklam-
0 oy
(133,498 puan) tarafından
cok kisik ateste ve ustune guzel bi agirlik koycan
(7,095 puan) tarafından
üstüne tabak koydum kaynayınca da altını kıstım ins yumuşacık olur
0 oy
tarafından
Yaprağın saplarımı tencerenin altına koyuyorum. Zeytinyağlı salçalı limonlu sosu da üstüne döküyorum. Kısık ateşte yavaşça pişiriyorım
(7,095 puan) tarafından
Altına sap koymadım ama öbürleri yaptım tam istediğim gibi yumuşacık olur ins
tarafından
Ekşilik versin diye biz öyle yapıyoruz
(7,095 puan) tarafından
Limon koydum ben ekşilik vermesi için
0 oy
(1,371 puan) tarafından
Ekstra bisey yapmiyosun Canim cok sicak suya koyuyan sonra ustune agirlik koyuyon kisil ateste pisiriyon:)
(7,095 puan) tarafından
Öyle yapıyorum bende ama akıl akıldan üstündür belki burdaki hatunların başka bir formülü vardir dedim:))
(1,371 puan) tarafından
Evet Canim olabilir belkide☺
0 oy
(5,558 puan) tarafından
Canim damarsız yaprak bulmak lazim asil o onemli, pisirkende ben tuz yag su koyuyorum ustunede sarma tasi koyuyorum kaynayinca kisiyorum lokum gibi oluyo, bi de biz incecik kalem gibi sarilani sevmeyiz ici bol normal sardin mi yumusacik pisiyo, incecik kalem gibi olanlara cok az ic koyuyolar ve bana sanki sadece yaprak yiyomusum gibi geliyo :)
(7,095 puan) tarafından
benim elim alışık her türlü sarmayı illa incecik simsiki sarıçam ama bunu sıkınca pismedigi icin bol sardım.bide bana gore cok bile koydum içine:)))
(5,558 puan) tarafından
Evet sımsıkı sarınca pismiyo sadece yaprak yemis gibi oluyoruz , damak tadi tabi biz tobige alismisiz :)

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 241 göst.
11 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,663 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 580 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde kubraerennn (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 158 göst.
9 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Hawa (1,552 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 266 göst.
16 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Lovelyyyy (127 puan) tarafından soruldu

409,614 soru

12,314,229 cevap

38,794 kullanıcı

Kategoriler

...