0 oy
635 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Benim eşimde köylü kızları evlenecek anam neler neler istiyorlar köstek kırma set takımı 10 bilezik ev tarla bağ bahçe .. birde alıyorlarda bu kızları istekleride gerçekleşiyor .. birde adetleri çok iki tane nişan isterler sözden once aileye hayırlı olsuna gidilir akşamına söz düğününe oglan doguracagim korkuyorum köyden kız almaya ilçedeki kızlar gecimim olsun hayırlısı olsun derler onlarada ayak direyen erkek aileleri denk gelir kendini kasan aileler denk gelir bu işin sırrı istemekten mi geçiyor köy kızları lafida esirgemez isterde ister benim dış çekimim bile olmadi kocam köylüyken sözde ayrı Nisan'da ayrı düğünde ayrı dış çekim yaptırıyorlar çok doldum galiba hamile hamile düğünlere sözlere nisanlara sürükleniyorum sizler ne düşünüyorsunuz

17 Cevaplar

0 oy
(25,214 puan) tarafından
Bide sosyetik şehirlilere görgüsüz diye laf ederler. Asıl görgüsüz köyden çıkıyo demekki :D 
tarafından
Bunu bana sosyete diyen kaynanama okutun :D
(25,214 puan) tarafından
Puhahahah :D okutuuunnnn
tarafından
Hemde nasıl oğlan evleri sesini bile çıkaramıyorlar :-D değerleride çok biliniyor
(13,316 puan) tarafından
Selo görgüsüzlük değil valla bizim köyde de öyle herkes yapıyor iki kol bileklere kadar dolu. Gidince utanıyorum köye valla. Birikimi ya takıya ya tarlaya yaparlar çoğu zaman gelinin malı da ellenmez. Şandır şereftir takı
tarafından
onlar sonradan görme oluyor bacim en sevmediğim insan tipi
-Reklam-
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Takılma bunlara boşver ağzının tadı olsun yeter. Bütün bunları isteyenleein çoğu acaba çok mu mutlu
tarafından
Belki arada mutsuz olanda vardır ama en ufak zorlukta analarina kaçıyorlar sonra pasa paşa kocalari gidip özür dileyip ailesiyle alıp geliyorlar
(1,292 puan) tarafından
Anamın evine gidip gidip geri geleceğim herifi ne yapayım. Allah ananın evine gitme fikrini kafana düşürecek adam nasip etmesin. Sonradan gelen akıl, akıl değildir bacım. İnan herşey huzur. Sen huzurluysan evinde gerisi yalan. Altın, para, pul, mal, mülk... En büyük servet huzur
tarafından
Tabi öyle şimdi şiddet herşey var erkeklerde ama geçen kadın gelmiş zaten 40 yaşını geçmiş 38 de evleniyor oğlan evine her istediğini yaptırıyor arefe günü bir mezarlığa götürmedi diye anne evine kaçıyor kocasının burnu sürtecekmis
0 oy
tarafından
İstesinler hakları bu aklı olan ister zaten kime ne maddi imkanı olmayan evlenmesn evlendikten sonra anasına babasına mi muhtaç etsin aynı evde sürekli dırdırlari biz size bunu yptk biz size şunu yptk diye 
tarafından
Bence de köylü şehirli değil de şart kosmakla isteklerim bu bu olacaksa bu şekilde yoksa yok demekle alakalı bı şeyi talep etmezsen yapilmama ihtimali çok yüksek böyle durumlarda
tarafından
Aynn öyle köylü şehirli olayını da anlamdm orası ayrı evleniyorsan eğer herşeyin doğru düzgün olacak kimse kb kimse anasından doğma zengin değil
tarafından
Yani maddiyat odaklı evlilik kurulmamali ama dediğin gibi maddi yeterliliği olmayan da evlenmeye kalkmamali veya kızlar göz göre göre kendini ateşe atmamali sonra burada birlik oturuyoruz nasıl ayrılacağız gibi postlar açılıyor ee
baştan belli değil miydi ?? Neyse konu dağılmasın :)
tarafından
Katılıyorum çok doğru dedin niyseeeee :)
0 oy
(14,081 puan) tarafından
Bunun köylü olmakla alakası yok mesela bizde köyden kız aldık ama hiç böyle şeyler istemediler görmemiş insan böyle abartı şeyler ister her şahıs bir değildir ilçede olupta bunları isteyen bir sürü kişi var bunu köylüye bağlamamak gerek bence kuzum ben böyle bilirim böyle yazarım 
tarafından
Tabi memlekete göre değişir sanırım buranın bütün köyleri böyle kız almasi bile pahalı en az 4 000 den aşağı değil kapıdan çıkarmak kızı kasa kasa içki alimlarida ayrı Allah hayırlı iyi insanlara denk getirsin
(14,081 puan) tarafından
Tabi ihtiyacı olan ister olmayan da kızına zaten elinden geleni yapar artık kız istemede bide kelle altın moda oldu kaynım kızına 20 tane kelle istedi gerisini sen düşün:))
tarafından
Ya anasını benimkilerde öyle kayincimin birşey demesine gerek yok kızı direk istedi ilk görüşmede iPhone telefon istedi sonra bize getirdi bana takılanları cikarttirdi babamın bana yaptıklarından falan hep istedi kaynanasından benim babam yaptı babasıda yapsaya kendileri yapamıyoruz demezler ama karşıdan istiyorlarda istiyorlar :-D
0 oy
tarafından
Ben istemedim de ne oldu bi bokk olmadı keşke bende çok çok şey isteseydim 
tarafından
Öyle olur istemeyenin kıymeti bilinmez
tarafından
Bide ben köyden oğlan aldım şehirli olan ben hahaha
tarafından
Ay sende benden bende köyden aldım şehirli olan ben ama kıskanç oldum nedense birşey istememişken
0 oy
(1,810 puan) tarafından
Bi aşağılama gördüm postundan
tarafından
İlçedeki kızları mi asagiliyorum
(1,810 puan) tarafından
Hayır köydeki
tarafından
Ne alaka ben sadece ne vasıfları var merak ediyorum ilçedeki kızla gecinebilirsin ama köydeki kızların burnunun büyüklüğünden zor biraz asıl onlar ilcedekileri asagilar burnu büyüklükleri ile
0 oy
(5,497 puan) tarafından
Gunumuzde koyde hayat biraz daha kolay ve rahat, koyde bi evin bahcen varsa iyi kotu gecinir ac kalmazsin, ama sehirde is lazim , kirayi 1 ay odemeyince kapi onune koyarlar sehirde ki kiz bunlarin bilincinde erkek tarafininda durumu yoksa makul istekleri oluyo evlenince borc odemek zorluk cekmek istemiyo, koyde ki bilmiyo bu durumlari o sebeple istiyoda istiyo benim gordugum hep bu sekilde oldu

Kimse alinmasin ama sen yillarca oku,sinav,kpss,atanma, kyk borcu odeme diye kendini parala, koyde ki 17-18 yasinda ki kiz evlensin kolunda ki bileziklerle gezsin hemde senden daha kiymetli olsun, benim cevrem hep bu sekilde gordugum hep bu sekilde 
tarafından
Aynen öyle ama köyde oturmuyorlar ilçeden ev istiyorlar eski de olmayacak ev ya kaloriferli ya doğalgazlı olacak
(5,497 puan) tarafından
Tabi canim sehre gelin geliyolar hersey dort dortluk olmali
0 oy
(4,912 puan) tarafından
Esım esnaf oldugu ıcın koylu kızlarının yada mahalle kızlarının hepsi degil tabı genelin gorgusuz, bısey begenmez oldugunu soyler. Zengin kızı yada ıyı yerlerde yetısmıs kızların cok daha gorgulu ve efendi oldugunu soyler herzamn. 
0 oy
(3,100 puan) tarafından
Bende köylüyum ama ilçede şehirde büyüdüm hep bana sosyetik gelin derler ama görsen ne düğünüm oldu ne takı'm var birşeyim olmadı istemedim de 
tarafından
Yazk üzüldüm senin için
(3,100 puan) tarafından
Yok kız üzülme huzurum var Allah'a şükür
0 oy
(7,654 puan) tarafından
Görgüsüzlük başka bişey değil 

Ha insanlari zora sokmayacaksan onlar yapar zaten
0 oy
(6,895 puan) tarafından
Köyde ki kızlar ile ilçede ki kızlar diye birşey yok uyanık aklını kullanan istiyo bende köyden gelin oldum 6 bilezik 1 kolye ile gelin oldum düğünde diş çekim oldu balayına bile gitmedim 
0 oy
tarafından
Köylü şehirli felan değil bu kuzum aç gözlülük doymama hırsı
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Sen niye istemedin gı? Bizim köyde de öyle köye gitmedim gitmediğim için de görmedim takı 
0 oy
(849 puan) tarafından
Bunun köy ya da şehirli olmakla değil de kendine ve hayallerine değer vermekle ilgisi var bence. 
0 oy
tarafından
Sen oğlunu okut iyi yerlere getir de kızı nerden aldığın eksik kalsın canım gönlü kimi severse onu alırsın daha dur doğmamış çocuk niye dertlendin bu kadar. Saçma geldi bana aman oğlumu nasıl okutcam değil nasıl evlendircem derdine düşmüş gibi köyü şehiri yok bu işin Allah hayırlısını versin herşeyin. 
0 oy
(9,239 puan) tarafından
Bu yaşadığın yerle alakalı değildir ya. Nefs istek bence... Olsun istiyorlardı. Şehirler zorluk olmaasin diye susuyor sadece
0 oy
tarafından
Biz istemedikçe ne oldu herşey içimizde ukte kaldı 
tarafından
He ya isteseydik keşke şimdi basının etlerini yesek ne fayda birde bana kıskanç yengemin kızını kıskanıyorsun demişti görmüyor yuzsuzlugunu şimdiden isteyw isteye söz olmadan elini kolunu altınla doldurttu babası evsiz kız vermem dedi biz iç guveysi aldik oglanlarini

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 186 göst.
8 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
22 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 514 göst.
+1 oy
3 cevap 116 göst.

408,362 soru