0 oy
550 göst.
Aile kategorisinde (932 puan) tarafından
Kizlar ins carsanba dogumun war saglikla cikarsak rabbimin izniyle size birsey sorucam. Ben ewde tek olcam anne veya esim hic olmucak hep tekim yani gece gunduz korkum su kimisi diyorki bebegi sakin yaninda yatirma kokuna alisirsa hic bi saniye bile seni birakmaz oyle olursa ben mafolurum kizlar hic bisey yapamam cnku 5 dakika bebegime bak dusa greyim dicek bile kimsem olmucak tawsiyeleriniz ne emziirip direk yataginami birakayim geceleri napayim hastaneden itibaren hic yanina koyma diyorlar kararsiz kaldim kizlar ❤

27 Cevaplar

+2 oy
(5,221 puan) tarafından
sana onu diyenin annelik duygusu yok belliki bu bebişin senin kokuna ihtiyacı var aranızda bağ oluşmasıda lazım illaki uyuyacak bebiş uyurken yapabildiğini yaparsın bence. şimdiden hayırlı olsıj doğumun sağlıkla kucağına al bebişini inşallah :) 
(932 puan) tarafından
Lafa gelince cok kalabalik cewrem war ewet isim dusse aninda yoklar bu sayfada bana destek olan akil weren yardimci olan fikirleriyle daha cok insan war
(5,221 puan) tarafından
bak canım benim bebiş 72 günlük yeri geldi çok kucağımda tuttum alıştı ilk zamanlar bıraktım ağladı durmadı ama sonra biraz toparlandıkça sakinleşti beşikte koydum yattı düzeldi yani. senn için zor olucak yanlız olduğun için ama allah sana güç versin inşallah gerçekten kimseyi dinleme sen kafanı bozmalarına izin verme
(932 puan) tarafından
Saol askim allah razi olsun dedigin gibi yapicam. Bebekten beegede degsiomus sakin yada huysuz olcagi artik saglikli olsunda atlatcaz ins
tarafından
Bebek doğduğunda annesinin kokusundan başka tanıdık hiçbiseyi yok. Evet yalnız illa ki zorlanacaksın ama bebebin sana alışacak ki sonradan senden güvenli bir şekilde ayrılsın. Su kokuna alismasin duyup duyabileceğim en acımasız sözlerden. Oyuncak bebek mi bu , onun da duyguları var ya küçük diye konuşamıyor diye. Düşünsene onun için herşeyi yeni olan kocaman bir dünyaya geliyor ve senden başka tanıdığı bildiği hicbisey yok. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap, iç gudulerine güven etrafındaki insanlara değil
(932 puan) tarafından
Cok saol cnm inan icimi rahatlattiniz baya bi korkmustumda acikcasi ama yazdikalriniz anlamli we dogru geldi tsk ederim
-Reklam-
0 oy
(1,456 puan) tarafından

Yani ben kucağıma da alırdım sürekli ten teması yapardım ama uyurken hiç kucağımda tutmadım hep yatağına yatırdım ve kendi kendine uyurdu ama büyüdükçe işler değişiyo :)

(50,844 puan) tarafından
canim zaten sürekli emdiği icin kucaga alisacak ☺️ sallamadan uyut bide gece bebegi yerinde yatir yaninda yatirma Allah korusun neler duyuyoruz
(932 puan) tarafından
Nasil sallamadan uyutcam cnm tek ozendigim sey bu bnm ya kimisi masallah bebegi koyuyor o kndi kndine uyuyor
(50,844 puan) tarafından
altta yazdim benimkinin gazi reflusu olmasa.oyle kendi kendine uyuyacaktida olmadi ☺️ emerek uyuyodu
(932 puan) tarafından
Birden bire 8 9 yasina gelseler keske :D ama ozamanda bu guzel ama zor yillari yasiyamicaz rabbim kimseyi ewladiyla sinamasin katlancaz napalim :)
(50,844 puan) tarafından
her günü zor ve bir o kadarda güzel cok canuk büyüyor sipalar☺️
0 oy
tarafından

Bnce onlari dinlemeyin siz.Onu zaten görünce birakamayacaksinz bn eminim.Bnde tekim ve kizima tek baktım çoğu zaman eşim yoktu.Kizim kolikti zordu ama suan 8aylik kucagimda durmuyor bı süre sonra sizdede durmayacak zaten.Ha şu konuda haklısınz emzirip birakin kucaginizda tutmayın yerinizde olsam pek sallamaya da alistrmam onun harici kimseye kulak vermeyin.Onun size ihtiyacı var ve tek tanıdığı koku bildiği kişi siz olacaksinz.Saglicakla alirsinz inşallah bebeginizi<3

(932 puan) tarafından
Aminn cnm benim cok saol. Sallamaya hic alistirmak istemiyorum aslinda emziktede kararsizim siz werdinizmi acaba
tarafından
Bnm kizim emzik almamak için adeta direndi almadi aslinda alsaydi verecektm ama almadi.
0 oy
(1,660 puan) tarafından
Canım emzir ve yatağına köy zaten uyumayı seven bı bebekse uyur. Ya da emerken uyur. 

Uyumayı sevmeyen bı bebekse kucağında sakinlestirip yatağına koy huysuzlandiginda tekrar al sakinleştir yatağına koy. 

En son çare kucağında uyut yatağına koy. 

Evet yanında yatırmaya alıştırma hem kendi hem bebegin konforu için  herkes kendi yatağında yatsın.

Kucag alışma muhabbeti tamamne uydurma . Bı bebek kucakciysa kucakta durur değilse durmaz.

Benim kızım 4ayina kadar kucak nedir bilmezdi kendi rahatsız olursu şimdi kucagimfan inmiyor. 

Aranızdaki bağın zedelenmemesi için o istediği sürece senin kucağında durcak mecbur. Böyle zamanlarda siling kurtarıcı oluyor
(932 puan) tarafından
Siling ney canim ben biraz cahilim. Yani uyanikken tutarim ama uyur uyumaz yatagina geceleri hic yanima almayim degilmi hep uyuyunca birakayim yada emzirip orda uyumasini saglayim yazidign gibi eger kucakci olursa inan mafolurum
(1,660 puan) tarafından
Aynen uyurken uyku halindeyken sürekli beşiğinde yatır canım.   Gündüzleri de koltukta vs yatmaya alistirma hep beşiğinde uyusun en güvenli ve konforlu o çünkü
Sling googla yaz canım esnek kumaş iş yaparken bebeği kebeine bagliyosun  .  Ayrıntılı videolar falan var
(932 puan) tarafından
Tmm cok saol kuzum bakicam simdi hemen
0 oy
(14,656 puan) tarafından
Canım ben seni beşik almayacaksin sanmıştım ki aldın aldığına göre kendi yatağında sen yat o da beşikte yatsın tabiki zor olacak ama biraz sabret geçecek ilk zamanlar sürekli uyuyor zaten banyo kapısı açık girersin beşiği de banyoya doğru çekersin şimdi bile ben mama sandalyesine koyuyorum öyle banyoya girerim. Besigine alışması daha iyi 
(932 puan) tarafından
Yani askim uyanikken kucagimda olsa ama yatarken uyurken yani hic yanima almayim demi alisirsa hic tek yatmaz die korkuom naparim ozaman. Annem almis suprz yapmis ufak besik ama buyuk deil 6 7 ay kadar yatcak olsun alissin ona istiyorum
(14,656 puan) tarafından
Tabi kız 6 7 ay diyon çok uzun bı sure sonra zaten Allah nasip ederse esin çıkar oda yaparsınız
(932 puan) tarafından
Ins cikar da warya sorcam ona bu gunlerin hesabini war ya tek tek :)
0 oy
tarafından
Cnm ben iki ay boyunca yatağımda yanımda yatırdım 15 gündür onu yatağına aldım hiç bir değişiklik olmadı gece bir defa uyanır emziririm geri yatağına koyarım 
(932 puan) tarafından
Hadi ya masallah aglamiyormu cnm uyuyormu yataginda
tarafından
Yok cnm ağlamıyor emzirdikten sonra onu yatağına koyuyorum uyuyor hiç beni rahatsız etmez teyzesi kurban olurum daha minnak 2 buçuk aylik
(932 puan) tarafından
Masallah subanallah kuzuma ins bnm bebekte seninki gibi olur ya saglikla buyusunler ins kuzularim
tarafından
Inşallah cnm rabbim seni de tek avazda kurtarsın sağlıkla gelsin inşallah
(932 puan) tarafından
Ins cnm saglikla gelsin butun ewlatlariniz saglikla buyusun ins
0 oy
(12,523 puan) tarafından
Bana çok saçma geliyor ya. Ben almıcam da kim alacak kucağına bebeği. Alabildiğin kadar al valla en çok sana ihtiyacı var çünkü. 
(932 puan) tarafından
Birde hic bensiz durmazsa kiz ozaman napicam inan ki kuzenimin bebegi hic anasini birakmiodu kiz aksam kahwalti yaptigini biliom bnmkide oyle olursa. Uyanikken kucakta olsun hep olsun da yatarken yanima alsam alisir die korkuom nasil olcak bilemedm dedigin givi duygusal bagda cok onmliymis
(12,523 puan) tarafından
Yatarken yanına alma canım beşiğindr yatmaya alışsın o konu ayrı. Ben iki kızımı da hiç yanımda yatırmadım aynı odadaydık ama beşiğinde uyuttum hep. Ben yemek yerken felan pusete koyuyodum çok işimi görüyordu
0 oy
(5,270 puan) tarafından
Yaa ten temasi cok onemli dinlemeyin siz onlari hem bebeginizin kokunuza ihtiyaci var kendini oyle guvende hissediyo, dusunuzuda aksam alirsiniz :) uyuyunca yerine koyarsiniz zamanla aliscaktir ama ilk 2 ay falan uyku duzeni beklemeyin bi de kundan yapmanizi tavsiye ederim 
(932 puan) tarafından
Sicak ya pismezmi cnm izmir yaniyor ya. Ne giydrcem inan onu bile bilmiyorum ki. Yani agladiginda illaki alirim kucagima uyurken yaninda yatarsa alisir diyorlar uyuyunca birakirim oyle alismaz sanirim simdiden heycan basti :)
(5,270 puan) tarafından
Ayy bende Izmirdeyim canim yaniyoruz valla, ciplak bi sekilde bebiste ciplak olcak sekilde kucaginiza alin ten temasi yapin tabi surekli olmazda,muslin tulum jakarli cit citli badilerden  giydirin muslin ortuyle kundan yapin yine digerlerine gore daha iyidir:) allah yardimciniz olsun bu sicaklarda
(932 puan) tarafından
Amin  cnm cok amin muslin 2 tane aldim ins ytr ya
0 oy
(2,793 puan) tarafından
Beşiğini yanina koy beşiğinde yatsın sürekli emzir koy beşiğine yanına yatmasın uyku hali yarı ölüm hali ne olur ne olmaz tehlikeli koluna alışması da ilerde 5 yaşına da gelse yanında yatmak ister yatağına yatmaya alıştır
(932 puan) tarafından
Uykum asiri derin zaten gecelri oyle yapicam allahim koruusn ruhum duymaz :(
(2,793 puan) tarafından
Gece de gündüz de sürekli beşiğinde yatır canım alışsın
0 oy
(3,528 puan) tarafından
Yenidoğan bebişin anneyle teması çok önemli canım çünkü tek bildiği şey senin kalp sesin senin kokunla rahatlıcak sen ne kadar emzirip beşiğine koyayım desen de zaten o sürekli emmek isticek seni hissetmek için, o yüzden akışına bırak bebişin nasıl isterse öyle ☺️

Ama ben kendimden korktuğum için yanımda yatırmadım dönerim çarparım filan diye gündüz yapışık ikiz gibiydik geceleri de karnını doyurup, uyur yerine koyardım ☺️
(932 puan) tarafından
Uykum da cok agir askim allab korusun gece yanimda yatar meme cocugu tikar en korktugum sey sanirm dediginiz gibi yapicam emzik kac aylikta baslio siz kullandinizmi acaba
0 oy
tarafından
Bebegim 4 aylik benim de 5 dk tut dusa gireyim diyecek kimsem yok esim haric yani isten gelince biraz ilgileniyo o sekilde islerimi yapiyorum onun haricinde gece gunduz birlikte yatiyoruz bana cok alisti besigine koydugum zaman agliyo ama bu durumdan hic rahatsiz degilim yanindan 2 dk ayrilsam aglamaya basliyo anne oldugumu iliklerime kadar hissettiriyo bence cok guzel bi duygu yani 
(932 puan) tarafından
Iste ozamanda herseye yetemezsem diye korkuyorum cnm ewde baska ufak cocuklarda olcak ilgi bkliyen ymk as bkliyen esimde yok hani dedm ya o az bksin isimi gucumu yapayim. Ama artik yapcak bsey yok icim zaten el wermezki ins sakin bi bebek olur ya
tarafından
Insallah canim benimki kolikti hep kucagimda sakinlestirdim oyle de alisti simdi hep istiyo
0 oy
(289 puan) tarafından
Canım ben aynı yatakta yatma hep korktum baby nest aldim onunla  kendi yatağıma koydum ya da beşiğine o şekilde koydum 

Hem kendi konforun hem bebeğin konforu için ayrı olmasını tercih ediyorum 

Bi de teksin uyku ahir başar bi anda allah korusun canin 
(932 puan) tarafından
Ufak bi besik aldik cnm yanima onu koycam ins icinde uyur
0 oy
(1,466 puan) tarafından
O bebeğin sana , kokuna , dokunmana ihtiyacı var sen onun annesisin sana alismazsa kime alışır ? Onu senin sevginden kokundan koynundan mahrum etme bence.  Sağlıkla gelsin inşallah. Uyudukca yaparsın işlerini .
(932 puan) tarafından
Cok haksilisinz  bi an oyle anlattilarki uykuyu bile sensiz uyumaz falan die korktum acikcasi
(1,466 puan) tarafından
Şimdi uyumucak belki ama ilerde sen istesende senle uyumaz büyücek artık çünkü bu günlerin tadını çıkarmak lazım.
0 oy
(2,932 puan) tarafından
Kuzum sezeryan mı olucaksın ? Ben hep emzirip beşiğine koydum şuanda hep orda yatıyor 
(932 puan) tarafından
Sezaryan olcam cnm ins saglikla dogsn sag salim ewe gelelimde besik aldik ufak bitane icinde yatmayi sewer sezaryan olcak o korkumda war ins hmn iglesirim
0 oy
(6 puan) tarafından
canım ilk aylar bebeklerin alışma diye bir şeyi yok anne kokusu onlar için ihtiyaç ben oğlumu 2 aydır yanimdan ayirmiyorum şu dünyada tanıdığı tek kişi sensin ve sana ihtiyacı var bunları bil sonra ister yaninda yatır ister baska yerde ama kesinlikle onu.gorunce 1 dakika olsun yanindan ayırmak istemeyeceksin annem.bakiyor.bazi günler öbür odaya uyumaya gidiyorum uyuyamiyorum öyle.soyliym sana
(932 puan) tarafından
Kiyamam ya saglikla buyut askim beebgini. Ya uyurken bile sensiz uyumaz kalktigin gibi aglar bakamazsin cok zor olur dediler biraz treddut ettim acikcasi
(6 puan) tarafından
yok canım benim baska odadada olsan o seni arayacak zaten zaten kolik bir bebek olmazsa uyur 24 saat ayakta duracak degil ya sagsalim kucagina al inşallah bebeğini sonra zaten hayatın ona göre sekillenecek :)
0 oy
(50,844 puan) tarafından
bizim ilk bir ay gaz sorunumuz yoktu ilk 15 gun hep uyudu zorla uyandirip emzirdim. ikinci 15 gun uc saatte bir kendisi kalkiyodu emziriyodum yatiriyodum alnini ellerini severken uyuyodu. hep oyle olacak sanmistim ☺️ sonra gaz basladi sabahlar.olmasin derken hep kucaktaydi
(932 puan) tarafından
Zor oluyor deilmi bnm oglum okadar akilliydiki maslalah kuzuma ne hamile oldumu bildim ne dogum agrisi bildim nede bi bebek aglamazmi aglasin bildim cok uysal we akkilliydi tek sorun kucak kucagimdan indi gibi katilarak agliyordu ama ozaman bakanim wardi simdi yok bakalim bu oglan nasil olucak
(50,844 puan) tarafından
Allah hayirlisiyla kucağına almayi nasip etsin canim. benim kizimin uyku problemi vsr uykusundan cok cektim deliksiz uyumaz gunduz artik uymuyo uyudugunda illa yaninda olcam gozunu aralayop bakiyodu.yoksam kalkiyodu. reflusu var midesi rahatsiz ediyodu çok şükür bayagi düzeldi
(932 puan) tarafından
Oh iyi bari sukur kuzum ya wallhi cok zor ins sezaryan flan hmn iglesirim de bebegime rahat rahat bakabilriim ya
(50,844 puan) tarafından
insallah canim hayirlisiyla al kucagina abide yardim eder sana☺️❤️
(932 puan) tarafından
Onlar omrumu yemesinde yardimlari suracikta dursun :D saol kuzum tsk ederm
0 oy
(11,507 puan) tarafından
Yatagın alma Allah korusun bogarsın. Besigi yatagın yaklastır. Gündüzde onun sana ihtiyacı var tutavildigin kadar kucagında tut
(932 puan) tarafından
Gunduzde sorun yokta cnm ins gunduz alismazda gece besiginde uyur
0 oy
(1,043 puan) tarafından

Öyle diyenleri boşver sen bebek doğduğunda en çok ihtiyaç duyduğu kişi sensin senin kokun kendini güvende hissetmek için. 

Yalnızca geceleri alma yanina uyurken Allah korusun üzerine gelebilirsin çocuğun veya senin yorganin yüzünü kapatıp boğabilir 
(932 puan) tarafından
Iste en korkutugum sey cnm uykumda asiri agir cnku ya gundz alisirda gece bnmle yatmak isterse diye korkuyorum
(1,043 puan) tarafından
Beşiğinde yatırmak en iyisi uyanık olduğu zamanlar güzelce sev op uyuyunca yatır beşiğine. Hem sen rahat uyursun diken üstünde olmazsın hem de bebek rahat olur
0 oy
tarafından
Bebeğin alışması değil de uyurken Allah korusun ezersin kendini koruyamaz ondan dolayı beşikte yatır
(932 puan) tarafından
Alistirmaya caliscam umarim besigine alisir cnku uykum cok agir
tarafından
Ben 9 aylık olana kadar hiç yanımda yatırmadım canım o zaman bile korka korka
(932 puan) tarafından
Ben duymam gibime gelio aglasa esim olsa uykusu cok hafifte bnm cok agir rabbim yardimci olur ins
tarafından
Yok kuzum  anne olunca her şey değişiyo inan ki yanımda top atsalar uyanmazdım ben önceden alarm vs hiç duymadan uyurdum bebek doğdu ıh dese ayağa fırlamaya başladım
(932 puan) tarafından
Ins bnmde oyle olur cnm ya saglikla buyusun bebeklerimiz
0 oy
(9,625 puan) tarafından
Oglum dogdu tam 1 sene yatakta koyun koyuna uyuduk şuan 14 aylik 3 aydır besiginde yatıyo o söyleyenler saçma sapan konuşmuş..bizimki ben dahil herkese kollarını uzatıp gider annrmlere bıraksam onlarda da saatlerce durur hatta eşim ameliyat oldu 2 gece orda kaldı ve o zaman 11 aylikti mecbur bırakmıştım ve hiçte huysuz olmamış..tabiki ayrı yatmaya alışması bakımından yatağına yatsa iyi olur ama sana alışır rahat bırakmaz kısmına takılma sen 
(932 puan) tarafından
Hadi ya sizin bebegn masallahi warmis ins bnm kide sizinki gibi olur

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 90 göst.
0 oy
10 cevap 416 göst.
28 Ocak 2021 Aile kategorisinde Meraklı annecik (261 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 186 göst.
13 Ocak 2022 Diğer kategorisinde 1701 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy