0 oy
893 göst.
Aile kategorisinde (388 puan) tarafından
Kizlar eşimin aylığı 3000tl geliyor günlük alıyor 155tl alıyor 5 bin TL pandemiden dolayı herkese çıkan 5 bin TL kredi borcu ayretten eşimin çektiği 2 tane kredi toplam oda 5 bin TL 900tl telefon taksidi arkadaşına da 3 bin TL borcu var kendi faturasi her ay 90tl su dolgaz elektirik var bebeğin bezi ve ıslak mendili günden güne büyüdüğü için her ayda bir takım elbise alıyoruz mecbur evin alisverisini bile yapmıyorum inaninki kahvaltı bırakıyorum çoğunlukla boğazdan kisiyorum hep ama eşim hep diyor borçlar bitmiyor böyle söyle benim moralimi bozuyor kira 700tl ne yapicam hiç bilmiyorum az önce dedimki bak günlük 150tl aliyosun 50tl harçlık yap 100tl getir bana ver 8 günde bir tane çeyrek altın yaparım 5 altı tane çeyrek altın yaptık mı topluca borçları veririz en azından çoğu gider azı kalır çalışamıyorum da bebeğim var kimsemde yok baksın ama cebindeki parayi bile söylemez bana ama hep kızıyor borcum var borcum var kira yaklasoyor bilmem ne bilmem ne sonra üzülüp ağlıyorum sters yapıyorum sonra diyor tamam sen dert etme halledicem moralime s*ıçıyor sonra tamam diyor napicam hiç bilmiyorum gerekirse oğluma kıyafette almam evin alisverisini de yapmam büyük bir tüp al onu doldur dedim en azından 1 2 ayimiza gider dolgazda odemeyiz dedim tamam dedi akıl verin ya

7 Cevaplar

+2 oy
(3,550 puan) tarafından
Benim eşimde esnaf günlük 500 kazandığı da oluyor 100de 200 de. Ama yetmiyor ki. Hayatın ne kadar pahalı oldugunun farkında değilmisin. İnan günlük sadece gıdaya veriyorum. Düşün. İki meyve ekmek Di pişinti idi de erken 100 lira bitiyor. Benim evde kira dükkan da kira. Çift fatura hepsi. Yetmeyince yetmiyor. Tek kişinin maaşı ile. Bu devirde gecşnmek imkansız ama kendimi üzdükçe de bişi değişmiyor. Üstelik ne kadar kafaya takarsam o kadar rabbim imtihanı çetinleştiriyor. Çünkü biliyoruz ki Allah kimseyi aç bırakmaz. Benim birde 3. Yolda ama çalışıyordum ara verdim. Bi 9 aylık falan olsun yine vercem kreşe yine girecem işe. İki kız var kocaman oldular. Eksikleri bitmiuor. İmtihanın en kolayı geçim derdi. Bunu unutma. Hep dua ederim ki Allah bizi yuvamla eşimle çocuklarımla imtihan etmesin. Şükürler olsun hepimiz sağlıklıyız. Basımızı sokacak 3vimiz ve yiyecek ekmeğimiz var. Borç yiğidin kamçısıdır demişler. Bu devirde çalmadan hak yemeden zengin olmak imkansız ki 3 günlük dünya için de kendimi parçalamaya değmez İnan. Her şerde bir hayır vardır bunu unutma. Kafana da takma. Her darlığın bir bollugu vardır. Sana şunu da söyleyim. 2 bucuk yıl birlikte oturduk kendi evimize ayrılırken de kaynanam eşimin parasını aldı maaşını. Eve hiç gıdasız girdik. Kira esya borcu faturalar. Birde iskanı yoktu bınanın iki katı fatura gelirdi. Bebeğim bir gece maması kaldı da sabaha kadar şekerli su yaptım sabah ezanı bebek aglıyor ben agladım dedim rabbim rızkını vermeyecektin de neden verdin bu bebeği. İnan karsı komsumun bu olayı duyması imkansızdı ve bilmiyordu da. Sabah saat 7 bucuk gibi kapımı çalmış bir actım gözlerim kan canagı baktım elinde 900 gr aptamil. Bebeği benden 3 ay önce dopurmustı ona gaz için almış kızı içmeyince bana verdi. Dedim seni bana Allah gönderdi.. Çok yokluk cektim birde büyük kızım vardı o ara. Evde bir kuru ekmeğe muhtac oldugum zamanları bilirim. Sorsan eşimj de anası babası var hemde aynı mahallede benimde. O yüzden her haline şükret. İsyan etme. Uzun oldu ama kusura bakma
(388 puan) tarafından
Yaa kurban olurum Allah razı olsun senden ağlayarak okudum yemin ederim moral oldun bana şuan o kadar ağladım ki yorumuna hele birde bebeğine şekerli su vermen beni bitirdi
(3,550 puan) tarafından
Ah kuzum neler cektim bir bilsen İnan kolay değil ama işte nice insanlar var ki evim param pulun olmasında sağlığım olsun diyen. Büyük kızm baya küçük doğdugu da iki bucuk yasındaydı. Evde yiyecek bişi yok kuru ekmek yok. En son kaynanamı aradım ne pişirdin diye. Halimi anlatmadım hiç bugüne kadar da onlar da sormadılar ama sırf büyük kız aç diye yemeğe gittim arsız gibi de yiyemedim ben bopazıma düğümlendi... Allah kendinden baskasına muhtac etmesin. Şimdi iyiyiz şükür Rabbime. Kimseye de anlatmadım hiç bugüne kadar. Üzüldüm ağladım kahrettim şimdi saçlarım ak dişlerim döküldü hep. Bakıyorum da kendime etmişim diyorum. İstersen kendini duvarlara vur herşey nasipte oldugu kadar. Üzülme sende elbet Allah verecek o boşluğu. Herşey hakkımızda hayrlısı olsun.
tarafından
Yaa okurken bende cocukken yasadiklarim geldi aklima 3 kardesiz babam calisir maasida iyiydi ama kumar oynamaktan eve bakmaz annem otelde temizlik yapardi ben o zaman okula gitmezdim her sabahin köründe annemle ise giderdik otel koselerinde cok uyudum ben her sabah ac kalkar iki lokma varsa yerdik yoksa abilerim okula gider parasiz bizde annemle otele evde elektrik su kesilirdi annem bizi otelde yikardi o otel sahipleronden Allah bin kere razi olsun saglarmi bilmiyorum ama bize cok destek oldular milletin elinde meyve sebze gorunce aglardik her gun kahvaltida ya annem yag kizartir koyardi önümüze yada biz ac kalırdık annem sonunda dayanamadi babami tersketti bosandilar simdi biz büyüdük abilerim iyi yerlere geldiler bende bebegimle ayriliyorum annemin evindeyim simdi ise ekmek buluyoruz ya cok şükür Rabbim her derde derman verir bunu sakin unutma
(388 puan) tarafından
Hayat çok zor kizalr ama Rabbim sevdiği kullarini sınar ki sevdiği kullari ona dua etsin diye annem hep öyle der
-Reklam-
+1 oy
(289 puan) tarafından

Yazın doğalgaz parası büyük tüpe göre daha ucuza geliyor söyleyim.

Eşinin hesabı yok emin ol. Sana para falan vermez kocan çünkü onun yapamadığını sen başarırsın kesin ve net bunu biliyor. Senin iraden ve istikrarın sayesinde eşinin başı göğe erer lakin o başın önce çalışması gerek.

Birde eşin ajitasyon yapıyor gibi. Yani her şeyi halleden mükemmel koca gibi davranıyor.

Önce seni bunalıma sokuyor sonra bunalımdan çıkarıyor ve bundan keyif alıyor emin ol:)

(388 puan) tarafından
Evet yaaa ilk önce güzelce strese sokup aglatiyor sonra tamam aşkım üzülme ben halledicem Allah büyüktür diyor
(1,110 puan) tarafından
Sinir olurum o tip erkeklere :(
(289 puan) tarafından
Seni rahatlatacak birşey yazayım.
Emin ol kocan senin kadar borçlarına kafayı takmıyor. Ve o borçlar sebebiyle başınıza iş gelmez kocan buna müsaade etmez çünkü.
Biraz mübalağa ediyor sadece. Sen alışverişini yap boğazınızdan kısmayın kocan halletsin para işlerini, senin görevin çocukların ve evin maliye işleri senin kadınlık ve annelik görevin değil.
Keyfine bak üzülme ağlama bir daha ♥️
(388 puan) tarafından
Yaaa sağol bitanem iyiki varsınız
0 oy
(932 puan) tarafından
O tutamiyorsa sen alicaksin tutucaksin cnm bnm esimde birikim yapamaz elinde para tutamaz aldigi gibi ona harclik werir alirim elinden kalanini para ewde kadinda durur wrkekte degil erkek calisir getrirr kadinda yettirir idare eder bizde bu sekil yani yeri. Yetmesi lazim sen alsan yetitrirsin altin yapmana aylik gerek yok bnce bozarken 3 5 dusebilioyr yatirim deil sonucta her ay bozcan altina gerek yok bizim ew kirasi 2000 bin tek bnm tel faturam 300 esimin 200 aidat 400 den assa gelmez asla elektriik su haric sird ewin kuru gideri 4000 tl aylik ymk icmek ust bast haric simdi birde bebek gelicek ins. Nap ne et sen biriktir ewi sen cek cewir o zaman yeter kuzum artmasada cok borc klmaz 
(932 puan) tarafından
Werme iste cnm aylik aliyorsa aylik topla diyelim gnluk mu alio hergun sikismaktan sa deki 1 ay kimseye harca  borca para yok de 1 ay topla git herseyi kapat sonra duzene girer zaten bikere bni dinle de bide bnm dedim givi yapalim de zaten ustesinden gelirsen hosuna gider hep sana werir sonra
(388 puan) tarafından
Aynen kuzum dediğini dün yaptım dedim ki bu sefer benim dusuncemle hareket edelim dedim
(932 puan) tarafından
Esin ne dedi cnm inanki hep sıkıscagınıza 1 ay kimseye ama birsey wermeyin bir ay sen tut parayi sonra toplu ode herseyi 1 aydan kimse kapiya gelmez borc icin esin ewse kahwalti yapsin gitsin bi disarda oglen yicek aksam zaten ewde yicek bir pakette sigara iciosa onun parasini koy cebine kalanini al gunluk ins toparlar duzelirsiniz rabbim darda olan herkeze yardim etsin ins hyrli guzel kapilar acsin cumlemize icinde bizede (amin)
(388 puan) tarafından
Amiiin kuzum yok ikimizde sigara icmiyoruz 5 ay önce bıraktık çok şükür öyle yapicam bu ay deneme yapicam eğer güzel giderse artık hep parayı kendi elimin altına alicam eşime söyledim oda onay verdi
(932 puan) tarafından
Iyi bari sewindim kuzum allah yardimciniz olsun ins
0 oy
(1,876 puan) tarafından
Büyük tüp çok pahalı 80_100 lira arası  doğalgaz aylık 15 -20 lira gelir o mantıklı gelmedi bana gerçekten borç bitmiyor ya Alla yardımcınız olsun keşke sendr çalışabilsen bende biraz destek için pazartesi başlayacağım bıktım borçtan 
(388 puan) tarafından
İşte oğluma bakan biri olsaydı vallahi çalışırdım çünkü ben hep çalışan bir bayandim kendi parama bakardım eşimin eline asla bakmazdim ama hamile kaldim sonra doğum yaptım kimsem de yok burda bakicak o kadar moralim bozuk ki
tarafından
Nasil ya bana dogalgaz 50 gelmis elektrik su bilmiyorum kayinvalidemler ödüyor ama hayat çok pahalı 2 kişi çalışıyoruz bizde bile borç var kusura bakma adam napsin nasil açılmasın
0 oy
tarafından
Ilk evlendigimizde esimde 3 e yakin alirdi kiraydu evimiz dogalgaz vs o zaman cocuk yokru ama hayat sartlari zoe yani ben almistim ele birikim yaptim takilarimi harcamadim her ay kenara para attim maas karti bendeydi kiyafet almadim bogaz zaten 2 kisi az yiyoduk market pazar desen az aliyoduk kuafor masrafim yoktu borc yoktu belki ama imkanlar kisitliydi ve biz o birikimlerle kredi ile ev aldik sonra 2 krediye oduyoduk gene bogaz vs cocuk oldu ve ben genede o kadar seye ragmen tutumluydum peki sonuç noldu ben yaranamadim elin karilari yarandi ah kuzum ah hayat sartlari cok zor ama ne yap et esinin maasini elinden al yoisa daha cok borc yapar ben sana diyim hic değilse sen tutarsin
(1,110 puan) tarafından
Genelde öyle oluyor zaten ilk eş tutuyor zorluk Çekiyor 2 . Gelen  yemeye geliyor çevremde bir sürü örneği var ne yazikki Allah kimsenin yanına koymaz haksızlığı
tarafından
Yaa ben her gun sacimi süpürge ediyim onun icin zorluk cekiyim o oro.spulara gitsin pislikler
0 oy
(1,110 puan) tarafından
Kız yaz günü doğalgaz doğru düzgün gelmiyor hergun duş almama rağmen ocakta yemek pişmesine rağmen 35 TL gelmiş bizim fatura boş ver tüp doldurma eşin ilk önce  niye 50 TL yi harçlık yapacak topluca getirip sana versin parasını zaten iş yerind eyemegi çay molası herşeyi vardır harçlık filan yapmasın kendine toplu maaş alsa daha iyi olurdu her gün 150 150 para kayıp oluyor  arada  
(388 puan) tarafından
Aynen öyle kuzum dolgaz 50tl geliyor kuzum kışın 500 400 geliyor ama kocam onu bile çok goruyor
0 oy
tarafından

Benim eşim aylık 7 bin lira aliyor yinede yetmiyo cnm hayat çok pahalı olmuş:angel: 

500 TL benim faturam (telefon aldım) 

50 TL eşimin faturası 

200 TL benim pandemi kredi taksidi 

200 TL eşimin pandemi kredi taksidi 

1100 TL kira 

120 elektirik 

70 TL su 

50 TL doğalgaz 

1.500 TL mutfak masrafı 

120 TL internet faturası 

200 TL bez ıslak mendil parası degişiyo ama hadi geçin de birikim yap sürekli kredi kartina borç yapıyoruz. Biraz gezmek mümkün değil para gider korkusu var. Eeee oğlum 3 aylık daha toplasan 7 tane kıyafeti var yıka kurula giydir hesabı yapıyorum. Hayat o kadar pahalı ki maaş kartı ve kredi kartı bende olduğu için eşime birşey diyemiyorum çünkü hesap benim elimde gelende giden de belli:ermm: eşimin canı sağolsun bizim için çalışıyo cabaliyo Rabbim ayagina taş degdirmesin inş<3

(388 puan) tarafından
Amin kuzum evet gerçekten erkeklerin işi de çok zor dusunsene çalışıyor çalışıyor ama hep oraya buraya gidiyor ama bir evde borç olmasını o evde tembellik olur derler sabrediyorum sadece
tarafından
Evet cnm ☺️

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 399 göst.
28 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 854 göst.
12 Haziran 2022 Aile kategorisinde Ela94 (1,005 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 325 göst.
28 Şubat 2022 Aile kategorisinde Deniz000000 (51 puan) tarafından soruldu