0 oy
394 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (3,100 puan) tarafından
Banada fikir olsun yanlış yapiyormuyum diye soruyorum hanımlar.. Birde kahvaltıda içecek olarak ne veriyorsunuz? Ben süt vereyim diyorum sütü içmiyor sade meyve suyu vereyim diyorum meyve suyunu görünce onu iccem diye tutturuyo aç karna onu içmek istiyo çay hiç vermiyorum. 22 aylık bu arada.

16 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Gnüne göre değişiyo dün hiçbişey yemedi çikolata kutusu önünde gitti geldi onu kaşıkladı bugn de sabah kalktığında bir br. Çorba içti bir anı bir anını tutmuyo çok yemek seçen bir kızım var ben de karışmıyorum nasl isterse öyle belli bir saatimiz yok zaten zorladam da asla yemez
tarafından
Benmki mercimek ağzına bile sürmüyo valla babası kılıklı :D
(3,100 puan) tarafından
Seviyor mercimek çorbasını çorbalardan yana sıkıntım yokta ah bide yemek yese
tarafından
Zamanla yicekler inşallah napalım :)
(3,100 puan) tarafından
İnşallah ya en büyük temennim o
tarafından
Yorgurli çorbalar seviyorsa çok fazla seçenek var :)) havucu kavur üzerine semizotu bu doğra onun üzerine az bulgur. Biraz pişir yorgurli terbiyeli çorba yap. Ya da erişteli yeşil mercimekli. Ya da buğdaylı nohutlu. Böyle böyle turetebilirsin
-Reklam-
0 oy
(13,282 puan) tarafından
İçecek içmiyor kışın ıhlamur severdi yazın suya döndü. 3 ana 2 ara tüketiyor kahvaltı yaptı şimdi uyur uyanır ya meyveli yoğurt yaparım ya da ona uygun şekersiz bir tatlı sonra 2 saat sonra öğlen için yemek yer mesela bugün yogurt çorbası var. Sonra uyur uyanır muz karpuz ne isterse işte ondan yer. Sonra akşam 19 gibi akşam yemeği yer dün pilav köfte yogurt yedi bugün kabak yemeği ve makarna yapıcam kıymalı. Gece de emer. Yoğurt ya da muhallebi ye ceviz badem katarım
(3,100 puan) tarafından
Ben 2 öğünü anca yedirebiliyorum valla yemiyor gün boyunca onun stresini yasiyorum
(13,282 puan) tarafından
Her bebek farklı canım benim kız da yer ama fındık kadar mesela
0 oy
tarafından
23 aylık kızım..ben öyle öğün işi yapmıyorum sütten keseli 3 ay oldu..sabah 8 gibi kalkar eşimle kahvaltı yapar yumurta zeytin reçel ekmek yer..içecek süt içer su içer..büyük kızım uyanınca da birşeyler yer öpleden sonra uyuturum uyanınca mama diye ağlar çorba yoğurt veririm akşam da bizimle yer tencere yemeği pilav nohut falan yiyor makarna yer slatada da mor lahanayı yer
(3,100 puan) tarafından
Benim kızda çorbacı bide makarnacı makarnayi çok seviyor ama yemek türü oldumu kaçıyor bazen yememek için
tarafından
Alışır zamanla cnm..benimki yumurta yemezdi hiç babasıyla aynı saatte kalkıyor beraber yiyerek alıştı..meyve de kiraz çilek karpuz yer..iştahlı benimki maşallah
(3,100 puan) tarafından
Maşallah canım her daim böyle olsun ♥️
0 oy
(45,036 puan) tarafından
3 öğün yiyor aralarda meyve ve süt iciyo  
(3,100 puan) tarafından
Benim kız bitek portakal mandalina seviyor meyvelerden onlarda şimdi yok digerlerinin yüzüne bakmiyo bide limon meyve denilirse geçen sofradan almış diğer odaya bı gittim kabuğuna kadar yemiş:D
0 oy
tarafından
Ben i konuda rahatım oğlum çay içer süt içer önüne ne gelirse ama kız öyle değil bide kiskanclikta var bebeği kiskaniyo sabh kahvaltı yapmazsa öğlen yer bi kaç sonra yine  yer günde 3  4kez yer kız oglan 5 6kez yer 
(3,100 puan) tarafından
Benim karnımdaki doğunca kızım kiskancakmi bakalım o yönden çok korkuyorum 2 öğünü anca yedirebiliyorum bende
tarafından
Kiskaniyo maalesef oğlan bi kackez evden kaçtı benim kiskancliktan
0 oy
(1,012 puan) tarafından
Benim kızım 16 aylık emziriyorum sabah kalkınca sonra kahvaltı pek sevmez ama ara sıra biraz yiyor yemezse pirinç unu irmik yulaf ya da cici bebe ile bı şeyler yapıyorum onu yiyor sonra biraz oynar kuru üzüm kuru kayısı ceviz ya da meyve yer sonra emziriirm uyur kalkınca çorba icer genelde yoğurt yer bide ya da sulu yemek varsa onu yer kraker falan veririm akşama da protein ağırlıklı beslemeye çalışıyorum tavuk  et ya da bakliyat yapıyorum onu yiyor yatarken de yok tutacak mama yapıyorum emziriyorum yatıyoruz sonra 
(1,012 puan) tarafından
İçecekleri ara öğün olarak veriyorum genelde yaptığım hoşaf suyunu falan içiyor arada ayran içiyor çay da çok nadir icirdigim oluyor öyle yani
0 oy
(60 puan) tarafından
8 yaşındaki oğlum günde 3 öğün yiyiyor sabah kahvaltısında 1 gün çikolatalı süt bir gün meyve suyu içiyor 2.5 aylık oğlumda her istediğinde emiyor:) 
(3,100 puan) tarafından
Benim kızda içse keşke süt hazır çikolatalı sütü içiyor ama evde kendim yaptığımda içmez
(60 puan) tarafından
Canım içmiyorsa evdekini hazır çikolatalı sütü ver çünkü bazı çocukları zorladıkça dahada iştahları azalıyor
(3,100 puan) tarafından
İcmeyince veya yemeyince zorlamiyorum işte ama ne bileyim evde kendi yaptığımdan içse ne guzel olur
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Kuzum benimki 4 4 yaşını bitirdi ve 1 yaşından itibaren günde 3 öğün kahvaltıda içecek olarak bazen süt bazen çay veriyorum, çocuklar çabuk aciktigi için ara öğün veriyorum borek olabilir meyve olabilir veya 1 kase yoğurt veriyorum 
0 oy
(3,551 puan) tarafından
17 aylik üç ana öğün yiyor. Sabah kahvaltısını güzel yapar genelde ıhlamur yada meyve suyu içer benimki de süt içmiyor. Öğlen çorbasını ya da sebzesini yer. Akşamda bizimle yemek yer. Günde iki kere meyve veriyorum öglen ve akşam. Onun dışında gün  içinde atıştırır bazen çubuk kraker kuru yemiş falan. Yemek seçmiyor çok fazla 
0 oy
(12,521 puan) tarafından
Sabah öğle aksam ikisine de

Sabahları genelde meyve suyu iciyolar
0 oy
(7,278 puan) tarafından

Şimdiki bebeler kafaları huyları bi milyon :D Çayla bisküvi yer sabah. Arada sütlü bisküvi içer, öğlen yemez beyfendi uyumaya geçer aç acına.. 

0 oy
(1,120 puan) tarafından
Neden çocuklar böyle anlamadım benimki 16 aylık zaten seçici yemeyince daha çok sinirleniyorum emiyo sabahtan beri yumurta yaptım yemedi yulaf bal ceviz verdim hayırr ee yavrum ne yicen sen yaa 3 azı dişi çıkarıyor ama önceside iştahsız 
0 oy
(134,165 puan) tarafından
bu saat oldu bi lok.a yemedi
0 oy
(3,728 puan) tarafından
22 aylık kızım 3 ana öğün yiyor aralarda meyve yer günde 3 kerede anne sütü alıyor
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Oğlum 13 aylik sabah kahvalti yapar. Guzel kahvalti yaparsa oglene dogru meyveli yoğurt veririm uyuturum. Guzel yemezse muhallebi yedirip uyutuyorum. Uyaninca corbasini icer ekmek dograrim. Arada salatalik havuc meyve falan yer. Sonra aksam yemegi yer. Biz cay icerken o da cekirdek yer. Sonra mama icer yatar. Kahvaltida icicek olarak havuc suyu veya karpuz suyu gibi seyler icer.onun disinda tum gun su icer

İlgili sorular

410,136 soru

12,332,091 cevap

39,255 kullanıcı

Kategoriler

...