0 oy
270 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4,757 puan) tarafından
6 gündür kızımı açtım hiç bağlamıyorm tuvalet eğitimi veriyorum ama ilk günler gibi hevesli değil bazen zor götürüyorum bazen yapıyor bazen yapmıyor kendini ıslatıyor çok dikkat ediyorum oyalıyorum yapsın diye ama günde bir iki kere ıslatıyor kendini yapıyor sonra söylüyor bide herşeyi vermeme rağmen kabız gibi eskisi gibi kakasını yapmıyor bu çocuk ne zaman alışır söyler kendi gider benim de sabrım kalmadı Siz neler yaptınız bu arada kızım 2 yaşında yani artık konuştukları anlaşılıyor kendini ifade edebiliyor ama söylemiyor 

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ben büyük kızıma lazımlık ve alıştırma külodu almıştım..2.5 yaşındaydı.lazımlığı gerekirse salonda çizgi film izlerken kullanırdım yeter ki anlayıp yapsın 10 dkda bir sorardım çiş var diye..bazen de ben uygulama olarak gösterirdim ay çişim geldi diye lazımlığa oturur gibi..1 hafta sürdü..alıştırma külodu da dışarda çok işime yaradı yıkanabilir odlduğu için uzun süre kullandım sonra normal klozete alışınca onu da çıkardım küloda geçtik 
(4,757 puan) tarafından
Kuzu bende de lazımlık var külot almadım ama bende aynısını yapıyorum ama çocuk gittikçe kendini ıslatıyor
tarafından
Bir de alıştırma küloduyla dene en azından alyı ıslanmaz küloda yapar yıkanıyor zaten kabasını temizledikten sonra tek onları at yıkanır
(4,757 puan) tarafından
Haklısın canım da onu da bez sanar alışma diyorlar
-Reklam-
0 oy
tarafından
Zamanla aliscai sen sabret tam anlamıyla alışması en az iki ay
(4,757 puan) tarafından
Anladım canım 2 3 aya ancak tam alışırlar kendileri giderler öyleyse
(12,275 puan) tarafından
Anladım csbim ben yanlış okudum ☺️
tarafından
Aynen kuzu biraz ugras verici ama değiyor:)
(4,757 puan) tarafından
Bence çocukta en zor dönem bu
tarafından
Evet canım
0 oy
(7,483 puan) tarafından
Canım sabret hic bağlama. Bizde ilk zamanlar altina 6-7kere yapıyordu. Senink8 yine arada diyormuş. Alisir. Benim kiz 13.gunde söylemeye başladı. Normalde günlük kaka yapardı ama bezi biraktigimizdan beri 2 güne bir yapıyor. Çişini hep söylüyor ama kakasini genelde söylemiyor bide ona alışırsa tamamdir.
(4,757 puan) tarafından
İnşallah alışırlar canım ya zor oluyor insanın da sabrı kalmıyor artık
0 oy
(3,702 puan) tarafından
Kız çocuklarına özel stickerler alsana her yapsında ver yapmak için heveslensin yaptıktan sonra klozete atsın sifona bassin varsa tabi yoksa wc ye kendi döksün temizlesin senin ki geldiğinde ona haber ver benim çişim geldi hadi götür beni diye sonra işte beraber girin yapın bak korkmadım hadi beni alkışla de lazimligin altına en sevdiği ama küçük bir oyuncak koy o görmeden sonra eğer yaparsan yada söylersen  cici den oyuncak çıkacak de işi bitince göster sonra o yapmadan önce en sevdiği bebeğini yaptırıp sonra onu yaptirin
(4,757 puan) tarafından
Vala canım video izletiyom herşey de yapıyorum sırf yapsın diye lazımlığı TV karşısına getiririm bazen her defasında güzel konuşur alkışlarım ödüllendirirm ama dediğim gibi kaçırıyor canım
(3,702 puan) tarafından
Öyle öyle alışır
(4,757 puan) tarafından
İnşallah canım al dediğin şey nedir kuzum anlamdım da
(3,702 puan) tarafından
Yapistirmalar var ya gülen yüzler araba balık falan oluyor hani ilk okulda çocuk ödev yapınca  duvarda adının yanına Bi gülen yüz yapıştırlardi inş anlatabilmisimdir :)))
(4,757 puan) tarafından
Anladım kuzum teşekkür ederim hahaha
0 oy
tarafından
Bende 3 defa denedim ikisinde sevmedi söylemedi hazir olmadığını anladim son 2 denemem pes peşe geldi arada 1 hafta oymamadi. Karar verdim çıkardım ilkini parkelere yaptı çişinden korktu aaa bak annecim parkelerimiz kirlendi ayaklarin heo çiş oldu dedime olumlu davrandim korkmadı  evey annecim her yer kirlendi dedi üzüldü.  Lazimligi tv nin karşısına koydum bir gittim ki pijamasini cikarmis lazimliga oturmus çişini yapmış . Kah lazimliga kah koltuğa haliya yapa yapa 5 gunde alıştı. Zor bir süreç temizlik bakimindan. Bizde buyik tuvalette sıkıntı çekiyoruz dunden beri korkuyor yapmaya kabus gibi geliyor ona aglaya aglaya korkuyorum diyo  sarılıyorum konuşuyorum egitici cizgi filmler izletiyorum ama olmuyor 2 gun yapmadı dun gece aglaya aglaya yaptı her yer battı korkup kalktığı için. nefesi tıkandı kustu . Zaman her her seyin ilacı diye bekliyorum.  Bkabizliktan degil korkularindan yapmıyorlar buyuk tuvaleti. 
(4,757 puan) tarafından
Rabbim yardımcımız olsun bu tuvalet süreci ne kadar zor böyle ya
0 oy
(12,275 puan) tarafından
Kakasını yapmaz canım tutmayı öğrendi çünkü 

Arada fire vermesi çok normal 

Hevesli olsaydı işin daha kolay olurdu biz öğrendi k çok şükür canım ama iki gün önce söylemedi mesela arada olacak oyor sorun yapma devam et canım
(4,757 puan) tarafından
Devam ederim canım pes etmem de bazen çok kaçırıyor sinir oluyorum kendimi zor tutuyorum ona bağırma ak için siz kaç gün içinde alıştınjz
(12,275 puan) tarafından
Canım benim kız çok hevesliydi
Geçen ayın 9 zunda başladık biz ara ara fire veriyor ama öğrendi sayılır sakin ama.sakin bağırma canım
Baza dönersin
Göz teması kur önüne eğil ve konuş biz anlaştık ama bana söylemelisin diye konus
(4,757 puan) tarafından
Öyle yapayım kuzum teşekkür ederim bebeğim
0 oy
(2,772 puan) tarafından
1. 5 ay olmak üzere. Halen bizimde tam oturmadı. Ben götürmesem kaçırıyor altına. Büyük tuvaletinde sıkıntı var lazımlığa yapmıyor maalesef. Bende 8 aylık hamileyim inşallah kardeşi doğana kadar alışır
(4,757 puan) tarafından
İnşallah canım ya çok zor bir süreç
0 oy
(3,996 puan) tarafından
Ben klozet aparati almıştım , büyük tuvaletini hiç klozete yapmamıştı . Lazimlik aldım . 2 3 gündür büyük tuvaletini lazimliga yapıyor.  Ayağı havada kalınca klozette rahat edemedi sanırım . Lazimlik ya ıkınma hareketini yapabildiği için daha rahat hissetti sanırım kendini
(4,757 puan) tarafından
Bende lazımlık aldım arada yapıyor ama çok değil eskisi gibi hergün yapmıyor canım seninki kaçıncı gün söylüyor mu artık canım
(3,996 puan) tarafından
Ne zaman sorsam yok diyor çiş, ben hareketlerinden anlıyorum ama tuvaleti olduğunu böyle kıvranıyor gibi . Tuvalete götürünce yapıyor.  Ama gelip bana demiyor
(4,757 puan) tarafından
Hepsi öyle kuzum

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 312 göst.
0 oy
4 cevap 161 göst.
0 oy
5 cevap 291 göst.
0 oy
5 cevap 178 göst.

408,590 soru