0 oy
618 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Gunaydin hanımlar bu yilda kurban bayrami geliyor şükür sağ olan görüyor kurbanlik aldinizmi aldıysanız etin bir bölümünü nerelre veriyorsunuz nasıl değerlendiriyorsunuz derisini nereye bagisliyorsunuz biz camiye veriyoruz deriyi her yil 10 ksiye ihtiyaç sahibine ayırıyoruz geri kalanı tanidk akrabalara dagitiyoruz geri kalanla misafir ağırlıyoruz bize kalanı buzluğa koyuyorum 

Amaç sohbet muhammet kizlar

22 Cevaplar

0 oy
(45,036 puan) tarafından
Kesmiyorumlz ama kayinbabam kurbanci adakci bı tane koyun ölesine her yıl veriyo
tarafından
Canlı veriyo anladim ben ondan sordum
(45,036 puan) tarafından
Biz karismiyoz, kasaplar var orda kesip parçalayıp öle veriyolar
tarafından
Bizmde öyle biz kestirip kndimz dagitiyorz
(262 puan) tarafından
Normal canlı olarak verse sizde kurban sevabına girmiş olursunuz neden illa oyle veriyor ki
(45,036 puan) tarafından
Ugrasamayiz biliyo orda herşey hazır kasaplar felan direk kestirip veriyo
-Reklam-
0 oy
(134,165 puan) tarafından
daha almadim eskisehire gidince alcaz
tarafından
Anladim canım peki nasil napiyorsunz kesildikten snra derisini etini felan
(134,165 puan) tarafından
adaklarimi dagitcaz kurbanida annenr birakcaz
tarafından
Anladim cnm
0 oy
tarafından
Maalesef ki bu sene hiç durumumuz yok kaynanam gil keser de bize vermez ama
tarafından
Doğru yapmışsın
tarafından
Başka çare yok zaten
tarafından
❤❤❤❤sevdim seni.kiz
tarafından
Yaa teşekkür ederim
(3,457 puan) tarafından
Ah Büşra keşke senin gibi eltim olsa
0 oy
tarafından
Samsun'dan aldık veklaet veriyoruz babama canım kendimiz gidemiyoruz bayramlarda eşim çalışıyor diye deriyi camiye veriyorlar diğer dağıtma işini de babam ihtiyaç sahiplerine veriyor daha iyi bildiği için buraya getirince de kesmeyen komsularima veriyorum bende 
tarafından
Ay çok iyi simdiden allh kabul etsin
tarafından
Cümlemizin inşallah canim
0 oy
tarafından
Bizim çevremizde çok fazla ihtiyacı olan yok ama olanlarada dağıtılacak kısmı fazla fazla dağıtıyoruz bir kısmıyla misafir agirlaniyor bir kismida bize kalıyor deriyide bir derneğe bağışlıyoruz
tarafından
Bizmde cevremzde çok ihtiyac sahbi yok biz haber gonderiyorz tanidiklara ihtiyaç sahbi olan varmı bulun diye
0 oy
(285 puan) tarafından
Bizde  aldık 4 kişi kayinbabam kardeşi biz birisi daha var ama kurban yerinde kalıyor mandirada onlar veriyor deriyi biz vermiyoruz yani 4 parçaya boluyolar bahçeli evimiz var oraya getiriyorlar orda yapıyoruz pay işini ise malesef yapamıyoruz çünkü neden komşum bile kesmedigi halde kendini düşürmemek için kesiyoruz diyor kime sorsak kesmede bile kesiyoruz diyolar kendileri bilir ben vermek istiyorum ama vercek kimse yok çevremde tanıdık falan Allah biliyor 
tarafından
Ihtiyac sahbine vermedikten snra ne anlmi varki kurbanın kesilmesnin
(285 puan) tarafından
Anlamı yok demek doğru değil bence Allah rızası için kesiyoruz sonuçta ama verecek kimse bulamıyorum ne yapabilirim burda kimse kesmiyorum bile demiyolar benim suçum ne yani iki kişiye veriyorum başka veremiyorum yurt falan burda nerede bı bilgim yok ama az bisyde verilmeye utanır insan toplu vermek lazım nasıl yapabiliriz bilmiyorum ailecek konusmadan
tarafından
Bulundgun sehirde kizilay vardir orayda bağış yapabilirsin netten bulup tlfn numarasını
(285 puan) tarafından
Oda olabilir tabiki
tarafından
Çünkü çok kişi öyle yapiyor
0 oy
tarafından
7kişi aldık haftaya cumartesi günü eşimin memleketine gidicez. Derisini ne yapıyolar bilmiyorum. Herkes evine kendisine alıyor ama ben bırazını dagıtmıştım eve gelince bu senede aynı
tarafından
Allh kabul etsin
tarafından
Amin. Hepimizinkini inşallah
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Geçen sene kuzu kesmiştik bu yıl eşim danaya girdi baklm nasıl olacak bilmiyorum 
tarafından
Ortak olunca guzel oluyor
(4,098 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum canm bu sne yaşayıp görcez baklm Allh kayınvaldeme zeval vermesin çnkü herşyle o ilgileniyor :) Bn bebekten bişey yapamıyorum bide aslında ete dokunamıyorum ya :)
tarafından
Hmmm o kötü bizde aldgmz yerde kestiriyorz ben kime verilcek ayarliyorum benmde 3 tne var çocuk gecen sene hamile halimle bagirsak temzledim
(4,098 puan) tarafından
Geçn sene bnde hamileyim ayıp olmasın dye kestklerni kepçeyle poştlre koyup dondurcya atmıştım :)
tarafından
Allh seni yaa haha kepçeyle güzel fikir
0 oy
tarafından
En uygun olanı odur zaten canım Allah kabul etsin .biz 2 senedir kestirip kapıya getirtiyoduk bi organşzesyon şirketine tertemiz getiriyolardı bu sene kapıya getirmiyolarmış biz de bi tanıdıkla hisseye girdik aynı tarif ettiğin gibi ben de 3 e bölüyorum yağını kemiğini ayıklayıp sırf et olarak bir kısmını komşulara veriyorum 7 pay olarak bir kısmını misafir akraba için kalanı da bize ayırıyorum kemiklerini kaynatıyorum buzluğa  atıyorum paylara kemik yağ koymuyorum ben yapan kişi güzelce doğrar nasl isterse pişirir tadına vararak yesin isterim . 
tarafından
Aynen öyle asıl olan bu once ihtiyaç sahbleri snra tanıdık konu komşu sonra biz ne kalirsa payımıza ister 100gr et kalsın yerini bulsunda gerisi boş
tarafından
Evet canım aynen öyle fifti fifti  100 kilo da çıksa et 10 kilo da çıksa aynı sistem yapılır Allahım hakkıyla yerine getirmek nasip etsin . Bi ibadet yapıyosak da bunu dillendirip ben olsam hepsini dağıtırım veya kesemeyenlerin yanında buladar verdim işte doldurdum dolabımı vs. Konuşmak doğru değil bize öyle böbürlenmek yakışmaz nasip kısmet meselesi bu kiminin imkanı yok nasibi var kesiyo kiminin de imkanı var ama nasip olmayınca kesemiyo herşeyin hayırlısı . Rabbimin bize verdiği nimeti paylaşmazsak onu da alır elimizden paylaşma şuurunu kabileyetini nasip etsin :))
tarafından
Âmin canim bnim bide dolabı doldurucaksan kurban kestm demicek zevki keyfi icn kesmiş gbi oluyor
0 oy
(9,238 puan) tarafından
Daha alamadık ama baktık çok uçmuş fiyatlar Allah herkese yardım etsin
tarafından
Âmin canım evt fiytlar uçuk
0 oy
(2,858 puan) tarafından
Hersene kayinvalidem ile ortak keseriz yarısi onların yarışı bizim olid bolca dağıtırım çünkü yarım büyükbaş çok fazla yapıyor zaten çevrem hep kesimci olduğu için et bolca jelir o yüzden çoğunu dagitiriz 
tarafından
Azda olsa dağıtılması gerek biz koç kesiyoruz dışarı 20 kisiye verdim 10.ksi ihtiyaç sahbi 10 dan fazla akraba tandik bide ustne 5 aile ağırladım bide dolabima bize kaldı bol bol etinden yağından koydum bir koçtan cikan et bu yâni
0 oy
(239 puan) tarafından
Biz aldik canim dana aldik 6 kisi kesiyoruz esim burda kescek eti kus basilik kozlemelik kemikli et hepsini tek tek ayiriyoruz fakire fukaraya dagitiyoruz kalanini buzluga koyuyoz bende kendi adime kaynim var denizlide onlara para gonderdik onlar orda ben vekalet vercem kescekler onlarda fakire dagitcak kaynim gilinde fazla durumu yok kalanini onlar nasip lencek
tarafından
Allh kabul etsin
(239 puan) tarafından
Hepimizinkini
0 oy
(6,333 puan) tarafından
Aldik canim bizim orda deriyi her kurban toplamaya geliyorlar onlara weriyoruz cevrede kesmeyen yok ama iste kapiya gelenler oluyor koyde kurban zamani onlara weriyoruz
tarafından
Allh kabul etsin rabbim herkese nasip etsin kurban kesip paylaşmayı
(6,333 puan) tarafından
Aminnn canim.benim cumlemizinkini
0 oy
(282 puan) tarafından
Biz eşimin amcagille paya girdik büyük bir bölümünü dağıtıyoruz iki kişiyiz zaten yiyeceğimiz kadar ayırıyoruz geçen senede amcagille gitmiştik paya
tarafından
Allh kabul etsin canim önemli olan sevap işlemek zaten
(282 puan) tarafından
Amin aynen öyle canım
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Geçen sene kimseye vermedim kimseyi tanımıyordum virüsten dolayı herkez herkezden kaçıyordu burda bu sene köye gidecem orda kesmeyen kişilere dagitcam nasip olurss 
tarafından
Anladım canim
0 oy
(1,491 puan) tarafından
Kayınpeder kurbanlık koyun bakıyor bizim bu yıl satamıyoruz amjamadgm anlamadım gitti millet kurban mı kesmiyor ki
tarafından
Burda satislar var herkes aliyor gordgum kadarıyla peder ****** pazarina gidip satmıyormu senin
0 oy
tarafından
biz ekiple birlikte 7 kişiyiz bu sene kesiyoruz etleri 8 e bölüp o 1 payı kesmeyenlere veriyoruz ayriyeten yine etimizden de verdiğimiz oluyor kesmeyen birine
tarafından
Nasıl anlamadim
tarafından
7 kişi etleri 8 e bölüp 1 payını kesmeyenlere veriyoruz
tarafından
Hmmmmm
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Aldık kzum, birazını dağıtıyoruz bir kısmını kendimize alıyoruz ve birazını da o gün misafirlere pisiriyoruz❤️
tarafından
Allh kabul etsin bebegim
(2,256 puan) tarafından
Amin kzuu cümlemizin inşallah ❤️
0 oy
(2,128 puan) tarafından
Biz aldık canım ortaklı 6 kisiyiz deriyi genelde kesilen yere veriyolar bende 10 parca felan dagitiryorum sonra dudukludede baya hasliyorum misafire ama bu sene yapamicam yakında dogum olcak çünkü o sekilde canım Allah herkesinkini kabul etsin
tarafından
Âmin canim kim dogum ediyo hayrlisyla insallh
(2,128 puan) tarafından
Ben canim bugun yarın dogumum olur o yüzden kurbanda kimseyi ağırlayamam zaten virusde var onun yerine dağıtacam bol bol
tarafından
Ayyy cok guzel hadi guzel güzel gelsin bebis smdiden analı babalı büyüsün
(2,128 puan) tarafından
Saol kuzu darısı tüm isteyenlerin olsun insallah
tarafından
Aynen bende geçen sene ekimde erkn dogum ettm 3cuyu sezeryanla
0 oy
tarafından
Biz daha yeni evi ayırdık veremiycez de belki kayın babam keser ama bize verirmi orası muamma 
tarafından
Verir canım niye vermesin hayrli olsun evin ağız tadiyla otur canim kira olsun kendi evin olsun bas basa kalınınca insan raht ediyor
tarafından
Aynen öyle kiradayiz ama iyi böyle kayinbabam cekilecek insan değil Rabbım evimde oturmayı da nasip etsin şimdilik kira
tarafından
Bizde kiradayız canım olsun allh bizede birgun nasip eder
tarafından
Eder inşallah canım ❣️
tarafından
❤❤❤❤❤❤

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 274 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde Halideeslem (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 438 göst.