+1 oy
235 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (30 puan) tarafından
Kızlar Biraz önce eltimle ilgili bir soru yazdım Allah razı olsun sizden bana cevap verdiniz çok mutlu oldum kızlar ben gurbete gelin geldim şöyle Türkiyede ailem ama 10 saat uzaktalar nerden içimi döksem bilemedim ama kendimi çok yalnız hissediyorum ben fazla arkadaşım yok konuştuğum hanımlar var ama küçük bir yerde yaşadığımdan ne dersem büyüyüp kulağıma geldiğinden ve çok meraklı insanların arasına düştüğümden içime kapandım. Büyük şehirden geldim eşimle evlendiğime pişman değilim ama ailesi ile sorunlar 5 yıldır bitmek bilmedi  bir süre çalıştım evlendikten sonra çocuk olunca çıktım 2 yaşında kızım şimdi sınava hazırlanıyorum. Bu süre zarfında bir arkadaş vasıtası ile dini sohbetlere katıldım Rabbim namazı ve tesettürü nasip etti bana. Eşimin ailesi alevi olduğu için çok karşılar buna aslında annesi karşı değil babası eşime çok sert çıkmış yani annen gibi duruyor yanında gibi şeyler söylemiş insan ister istemez üzülüyor birde kızım beni izlerken namaz hareketleri yapıyor onlara gittiğimizde de yaptı kızıda kendine benzetti ona kızıyorum demiş bunlar hep sınav biliyorum ama ben çok duygusal biriyim hep ağlıyorum eltimde kapandın ne oldu cennete mi gidiceksin fln dedi işte bunlardan sonra samimi olmak istemediğimi söyledim onada yazmıyor çok şükür ki birde anneme içimi döksem olmuyor anlatamıyorum çünkü sen sevdin evlendin der birde durduk yere onuda günaha sokmak istemiyorum gıybet eder oda onlara hakaret eder laf taşımak istemiyorum kimseyi üzmeyeyim derken üzülen ben oluyorum hep uzun oldu hakkınızı helal edin paylaşmak biraz da olsa nefes almak istedim. Eşime üzülüyorum en son beni dışlıyor lar onunda benden taraf olup ailesini dışlamasını istemiyorum kimsenin benim yüzümden arasıda bozulsun istemiyorum eşimi de çok seviyorum duanıza ihtiyacım var babasının dediklerini eşim söylemedi bana annesinden duydum Rabbim tüm evlenen kızları hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kiz sen ne guzel yureklisin bacim masallah ya sen sabret gerisini Allaha birak o kayinbaban eltin belasinida siktiret bosver
(30 puan) tarafından
Öyle paylaşmak istedim uzakta olmak birde yalnızlık çok zor yani herkesle herşeyi paylaşamıyorum içimi döksem daha sonra dediklerim farklı şekilde kulağıma geliyor buda çok kötü bir durum. Birde ben açıkkenki resimlerim var onları silmelerini istedim silmiyorda bunada çok üzülüyorum dua edin benim için geleceğim geçmişimden daha hayırlı olsun
tarafından
İnsallah bu sabrinin hayirli sonucunu alirsin canim benim ❤️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım eşin çocuk değil bu kadar hassas düşünme hasta olursun o ailesi olmadan yaşayabilir artık onlarla çok samimi olmak zorunda değil ama seninle mutlu olmak zorunda eşinle konuş ikinizin mutlulugu için senin koydugun mesafede kalsın ailesine karşı 
(30 puan) tarafından
Çocuk değil ama oda benim gibi çok duygusal biri babası evimize gelmedi yani 3 4 kere anca gelmiş acil bir durumda hemen gitmiştir bende ona saygısızlık yapmadım hep güleryüzlü oldum kızım 2 yaşında bu ara kimi görse korktun mu diyor oraya gittiğimde de dedi oda çocuğu bana dolduruyor korkuyor benden demiş Allah biliyor gerçekleri öyle bir şey yapmadım duyunca da ben üzülüyorum neden böyle oluyor diye onlara çok gitmediğimden oluyor ama tüm bunlara rağmen bende gitmek istemiyorum zorda kalmadıkça eşim hiç gitmeyelim diyor ama onada içim el vermiyor anne babanın uzakta olması nasıl bir duygu olduğunu ben biliyorum oda yakınındayken ayrılsın istemiyorum işte bensiz git diyorum bazen tek uğruyor bundan sonra çoğunlukla öyle yaparım sanırım
tarafından
Aynen öyle yapabilirsiniz o üç kere gidiyorsa ikisinde tek gitsin birinde sen de git mesela ama üzme kendini bunun için elbette kabullenirler zamanla
(30 puan) tarafından
İnşallah 5 yıl oldu evleneli fazla bir değişim yok hayırlısı olsun bakalım
0 oy
(3,861 puan) tarafından
Amin Rabbim kalplerine yumuşaklık versin inşallah Allah kabul eylesin namazlarını huşu içinde kılmayı nasip eylesin Allah yuvana hzur daim eylesin kimseye üzülme Allah var gam yok ne güzel Rabbim katına kabul ediyo bol dua et banada et lütfen namaza basliyayim 
(30 puan) tarafından
Allah razı olsun güzel dualarınız için  Ederim tabi etmez miyim inşallah bir an önce başlarsınız ben eskiden yani o günleri hatırlamak istemiyorum namaz olmadan hayatım çok boşmuş diyorum bu huzurun tarifi yok zaten bunun için yalnız kalmam gerekmiş diyorum bende nacizane stavsiyem çevre çok önemli bu konuda güzel sohbetlere online katılma şansıda buldum pandemi de. Suffa meclisi var belki duymuşsunuzdur Muhammed Emin Yıldırım hoca YouTube da çok güzel sohbetleri var onun hocası olduğu bayanlara özel sohbetler oluyor bayan hoca anlatıyor bende onları dinledikten sonra nasip oldu herşey. Dualarımda olucaksınız ömür o kadar kısa ki bu kısa zamanı inşallah secdelerle doldurursunuz. Hani başlamayı düşündüğünüzde şunu düşünün. Siz belki çok meşgul birisiniz hani vaktiniz yoktur , ve çok uzun boylusunuz diyelimki, Allah nasıl hoşnut olur bir düşünün yani kimsenin karşısında eğilip bükülmeyen  yerden bir şey düşse eğilip almayan kulum Benim için buraya geldi benim için vakit ayırdı meleklerde şahit her işini bıraktı bana geldi diye böyle düşünün inşallah güzel haberinizi alırım. Allah'ın bizim kıldığımız namaza ihtiyacı yok tabiki biz ne yaparsak kendimize ama böyle düşünüp bize sayısız nimet veren Rabbimizi hoşnut ettiğimizi düşünmek varya çok güzel bir duygu tatmanız dileğiyle
(3,861 puan) tarafından
Kıldım biliyorum çok güzel bı duygu  Allahim neden kabul etmeyi şuan bilmiyorum biraz rahatlikmi  alikoyu anlamadım inşallah bı gün nasip olacak bende sohbetle başlamışdim dini hikaylerle başlamışdim  İnşallah baslarim
0 oy
(106 puan) tarafından
Benden gurbetteyim can öyle iyi anlıyorum ki seni Allah'a havale edeceksin böylelerini Allah sorsun sen güzel yüreğinden ödün verme Rabbim seni de yuvani da korusun 
(30 puan) tarafından
Amin inşallah sizinde ne sıkıntınız varsa Rabbim ferahlık versin ailenizde huzur mutluluk nasip etsin evinizi yuvanızı her türlü sıkıntıdan beladan korusun inşallah bende hep böyle dua ediyorum kalbim değişmesin insanları üzen zarar veren ben olmayayım diye Konuşamamak kimseye anlatamamakta en zoru birde biz ailece çok sarılan insanlarız anneme bayan kuzenlerimle 2 dakikada bir hep sarılır ağlarız dertleşiriz fln burası çok soğuk kimse bayramda bile sarılmıyor bazen diyorum nasıl dayanıyorlar sarılmadan yani bende kızıma sarılıyorum hep iyiki kızım var yoksa zamanda geçmezdi burda  ilk evlendiğimde annemleri özleyip ağlardım kimse beni teselli etmezdi eşimden başka insan bir bayana sarılmak ister ya yok kimse yoktu halası sırtımı tıpışladı buda geçer dedi bana zaten 5 yılda bende bu konuda eskisi gibi değilim artık ailemlede fazla sarılamıyorum donuklaştım biraz hep öyle gördüğüm için
(106 puan) tarafından
Aileden uzakta olmak çok zor. Bende ilk kez ayrıldım. Ve dediğin gibi komşum mesela yok gelen giden eşimin ablası vs haricinde yok. Bı değişik yüz arıyor insan sürekli evin icinde oğlumla beraber gün geçiriyoruz dört duvar içinde birilerine derdini anlatmak çok zor. Hangi şehirde yaşıyosjn Canim
(30 puan) tarafından
Aslında komşu var burda işe girdiğim için tanıdıkta var ama konuşulmuyor ki anlatamıyorsun sıkıntını çünkü ilerde geri dönüyor konuştukların ya eksik ya fazla Tekirdağdayım
(106 puan) tarafından
Doğru herkese güven olmuyor maalesef gönül isterdi ki kendi memleketimizde kalalım :)
0 oy
tarafından
Bu kadar ince düşünürsen sonun benim gibi olur ve yine olan sana olur bana olduğu gibi
(30 puan) tarafından
Düşünmemek nasıl olurdu acaba yani merak ediyorum ben yapamıyorum çünkü hep neden neden neden diye düşünüyorum kendi kendime üzülüyorum hep bunu nasıl aşarım acaba
0 oy
(1,371 puan) tarafından
Canim kapanmasan bile o guzel yureğini allah biliyor  sabret 
(30 puan) tarafından
İnşallah güzeldir yüreğim sizlerden dua istiyorum gelecek ömrüm geçmiş ömrümden hayırlı olsun birde yeri geldiğinde haklı olduğumda Allah için susmayı bilmek istiyorum
(1,371 puan) tarafından
Allah guzel yureğine gore versin insallah

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 628 göst.
10 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Zelihaanne (1,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,072 göst.

409,510 soru

12,308,843 cevap

38,641 kullanıcı

Kategoriler

...