Normaldr bizde bebeğin anne yanı beşiğini kız annesi alır ama kayınbabam gönüllü olarak bebek arabası puset ve anne yanı beşiğini alıyor (eltime aldı bizede alacak) benim annemde oda takımı alırken 1000 lira vercek beşik almadığı için. Sizin ailede nasıl bu durumlar ?
Bnm bı aılem olmadıgı ıcın bebegımın her ıhtıyacını kndım alıorum :-)
Bizde o alir bu alir diye adetler yok. Ama eltim biz alalm besigi hediye olarak dedi. O yzden besik kızımın amcasindan hediye. :)
Bizde böyle bir şey yok canım valla bebeğin annesi babası alır içinden gelirse alırlar oda genelde ilk torun falan olması lazım ondada biz ilk olmayacağımiz için kendimiz alacaz :)
Bizde oyle bisey yok anne alır kaynana kayınbaba alır diye herkes icinden geldigi gibi almak isterse alır. Kayınbabam beşigini alcak kaynanam hediye alcak kolyedir altındır annemde 1000 lira verdi ne istiyosanız alın para lazımsa parayi harcayın dedi dogum yapinca hediyesini pohcasinida getirirler. Yapmasalarda bisey diyemem cunku mecbur degil kimse ama sagolsunlar yapiyolar cok hevesliler :)
Annem besik yaptırıyor 600 TL ye canim kayorganini yastığını örgü felan hep yaptı battaniyelerini felan hep aldı ince kalın kaynanam gil bişey yapmadi altın takcaklar biz alcaz puseti felan
Bizim ailede herseyi esim ve ben alıyoruz kimsede hadi bende sunu alirim demedi
Bizim kayinbabam alirim diyo eltimin besigini almis bizede alacak
Bizde kim ne isterse onu alır ama kayınbabamla kaynanam 2 zıbın takımı haricinde hiçbir şey almadılar. Kızımın beşiğiyle arabasını biz aldık giyecek şeyleri de annem aldı sağolsun.
Helal olsun walla benm kayinpederim tarafi bi cöp bile almadi. Sadece gormegine yarim altin bide bi takim elbise :/
Kayınpederim kaynanm bir poset getrse sukur edecem valllh şimdiden asla birsey bekleme diyo annm besik alacak.ama suan elleri cok.dar nasil.alacaklar bilmyrm bnde dogumada 25 gun var rabbim.insallh bi kapi acar
Valla biz esimle kendimiz aldik bebegimizin esyalarini emziginden tut kuvetine kadar babam araba alicakti biz aldik simdi babam diyo dogdun kunye yaptircam die canim babam ya
Bizde kızın annesi biraz elbise beşik alır. Bide takı takar .. ben kaynanam tarafına aşırı sınır oldum çünkü bi cop bile almadilar . Bende paramı topladım bi ton elbise aldım iki ablam var onların bebekleri olunca hediyelik elbiseler ve battaniyeler vardı etiketli hiç kullanılmamış sağ olsun bana verdiler ablam annem teyzelerim hepsi patik yelek ceket ordu ablam battaniye ordu annem yatak yaptı . Ablam sallamalı tahta beşik annemler sepet beşik aldı . Resmen 4 yaşına kadar yavrumun a dan z ye elbisesi var .annemler çeyrek takti Kendi aldıkları mi dahil hepsini annemlere göturdum doğuma ya kin hepsini eşimle alıp eve getirdik odaya serdim kaynanam kaldır dedikce inadına kaldırmadım çatlasınlar ... onlar ne yaptı sadece iki tane kaynım iki çeyrek takti .. çeyizi görenlerin ağzı açık kaldı...
Bana göre kimse almak zorunda değil herkes icinden geleni gücünün yettigini yapsin.ama kaynanam çıkıp beşiği kizin annesi alir deyince zitlandim ne kadar ayip. Aliyosan al almiyosan sanane biz aliriz yani. Ne kadar seviyesizlik. Kimseden bi beklentim yok. Kendi annem gitmis 1.500 tl lik ivir zivir alisveris yapmış herseyini almış kaynanam bos bos oturuyo bide konusuyo kizin annesi alir diye. Cok sinir bozucu.
Ilk bebegimde annem hem cocuk odasi dizdi hemde 1200 liralik kirklik yapti
Bebeğin tüm kıyafetlerini annem aldı eşimin ailesinin alacağı yoktu beşiği puset falan onlara aldiridm. Bnce böyle şeylerin kimin durumu varsa o almali
Valla bizdede oyle birsey yok kimin durumu varsa ve ya almak isterse alir benim ablam kiyafetlerini besigini aldi kuzenlerim arkadaslarim bezini islak mendilini isme ozel hastane cikisini aldi cocukluk arkadasim bebek arabasi aldi kaynanamlar fln hic bisey alamadi ztn zor gecinen insanlar kimseden bi beklenti icinde olmadim herkes kendi yagiyla kavrulan maddi durumu belli olan insanlar alandan allah razi olsun almayaninda cani saolsun anasi babasi olarak biz alsak yeter kimseye gonul koymam bu konuda
Ben giysilerini dolabini anne yani besigi falan kendm aldm ilk giyceklerini falan kayinoeder yapar ama benimki cocugm ölebilir falan diye bisi almadi aklma geldikce bogasm geliyo annemle babam aldi buyuk cocuk odasna koycam besigiyle bebek arabasni
Canım niye annen 1000 tl veriyor vermesin. Dedesi gönüllü olarak alıyorsa alsin bizde de beşiği vs. Anne taraf-ı alacak diye birşey yok. Biz annemle bi alışverişe gittik saolasin bebeğimin giyecek kıyafetlerini beşik kenarları battaniye falan aldı oda toplam 750 tl tuttu. Senin annede para yerine kıyafet alsin. Durumuda yoksa vermesin yani böyle saçmalık olmaz
Biz herseyi kendimz yaptik ailelerden bisey yok
1,486,437 soru
24,301,193 cevap
344,059 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın