0 oy
405 göst.
Diğer kategorisinde (508 puan) tarafından
Memuriyet geregi ailelerden uzagiz esimin annesi rahatsizdi ilacla biraz iyilesiyordu yaralari kendine dikkat etmesi lazim yormamasi lazim ama o kac tane bahce ekti kizinin evine gitti ekmek yapti sicaga gelmemesi lazim hastaliginin ekmek yaptiklari oda sicakti o da koridorda yapayim sana uzatirim sicaga gelemem dedi goruncemde anne orasi batar gel burada yap dedi yani annesinin hastaliginin sicaga gelmedigini bile bile simdi hastaligi artmis biz bayramda gidecegiz cuma gunu gorev yerine donecegiz annesi diyorki eşime pazartesi beni hastaneye goturmeye geleceksin eşimde cuma gunu gitmem lazim bidaha nasil geleyim 2 gun sonra o kadar yolu dedi emrivaki yapiyor kadin... esim dediki anne kendini yorma o kadar bahce ektin bide evi tadilata verdin senin hastaligin buna gelmez diyor o da gelmezsiniz yardima dedi esimde nasil gelelim gorev var dedi o da eşini gondersene dedi sinirli sinirli eşimde telefonu kapattiktan sonra 3 senedir evliyiz herkes gidiyor kayinvalidesinin evine sen benle gidiyon benle dönüyon ben sana lafimi dinletemiyorum dedi  ya anlamadigim bahce ektin anlarim kac tane bahcen var hayvanlarin var bide ev tadilatta hepsini ust uste niye getiriyorsun be kadin benim gidesim yok ama eşimde yarin git yardim et diyor siz hic tek basiniza kalmaya yada temizlige gittiniz mi ne yapardiniz bu durumda

24 Cevaplar

0 oy
(1,585 puan) tarafından
İster hasta olsun ister olmasın gidiyoruz eltimle birlikte yapıyoruz 
(508 puan) tarafından
Biz uzagiz ama birbirimize evine gittigimde zaten yapuyorum temizligini köy hayatindan anlamam bile ama oraya gittigimde köy kizi gibi birseyler yapmaya calisiyorum yinede yaranamiyorum
-Reklam-
0 oy
(2,272 puan) tarafından
Gitmedim gitmem de. Görümcem yatacak diye kılımı kıpırdatmam 
(508 puan) tarafından
Gorumcem 7 aylik hamile onu bahane ederler hamile olmasada yapar ama ben ve eltim gelince kenara cekilir
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Canım eşinle 3 yıldır gidip geliyormuşsun Bi düzeniniz var hiç bozma Bi kadın tutun temizlesin evini parasını da verin hatta kadını tembihleyin kaynana İn istediği gibi yapsın temizliği farkı neyse ödeyin 
(508 puan) tarafından
Eşim anlamazki arkadaslarimin eşi gidiyor sen gitmiyorsun aileme nasil davranirsan benimlede senin aramizdaki ilgi o kadar olur diyor bende inatciyim o adim atmazsa brnde atmiyorum
(4,697 puan) tarafından
Çocukla nasıl yapayım benim gücüm bu eve zor yetiyor ben sensiz bir yerde kalmam de arkadaşlarının karısı gidiyor diye sende gitmek zorunda değilsin tatlı dille anlat kışkırtma
0 oy
(1,691 puan) tarafından
canim hastaymis emrivaki yapmasi tabiki hos degil ama hasta olursa yaparim tabi 
(508 puan) tarafından
Hasta ama kizinin dusunmedigi kadini ben mi dusunecegim hic bir zorunluluklari yok dunya kadar bahce ekmeye birkac tane bahceleri var bide evin 2 odasini tadilat yaptiriyorlar durduk yere dertleri neydi
0 oy
(4,092 puan) tarafından
Gitmedim hasta olur kalkamaz yaşlı olur gider yaparim anneler laf söz dinlemez hep böyle rahatsız da olsalar iş yapma peşinde olurlar kızı da varmış madem o da gelsin sende git beraber yapın
(508 puan) tarafından
Kizi hamile hamile olmasada yapmaz ben varken yer icer oturur ben yokken yapar ama ben varken bi iğne kaldirmaz yerden
0 oy
(1,120 puan) tarafından
Kayınvalidem yapacak durumda yapmıyorum ama senin durumunda olsam gitmem kızı çok annesini düşünüyorsa yapsın valla ekmek yaptırmayı biliyo baksana
0 oy
tarafından

Ben gitmem emrivaki den hiç hoşlanmam içimden gelse zaten giderdim birilerinin söylemsiyle gidesim varsada gitmem yani 

Ayrıca kendi hastalığını düşünüp dikkat etmiyorsa ben ne yapabilirim çok mı önemli bahçe ekmek filan 
Eşinde o kadar çok düşünüyor madem çağırsın annesi bir günlüğüne yardımcı her yeri temizletsin eşinde versin parayı
(508 puan) tarafından
Dinlemiyor ya valla birkac tane bahceleri var bide hayvanlari var belki inanmayacaksin ama gittigimde dogru duzgun oturdugumu hatirlamam bile bir defasinda gunluk merdiven supurtmustu bana hergun supurdum ya temiz olan yeri
tarafından
Gitme o zaman canım eşinede kadın tutun de bir kere öyle gidersen hep beklerler
0 oy
tarafından

Kısacası. Eşin dolduruşa gelmiş.   

Benim kaynanada yaptı onu Büşra gelsin yardım etsin dedi.   Ama ben gitmedim gidemem.  Kimsenin pisliğini temizleyemem.  
(508 puan) tarafından
Eşime zaten aile de akan sular durur cokta saf biri zaten bunu kullaniyorlar neymis esim cuma gunu gorev yerine donecek pazartesi gunu o kadar yol cekip onu hastaneye goturecek kadina bak ya
0 oy
tarafından
En son gittim ağzımın payını aldım bidaha da gitmedim oğluma hamileyken 9.ayda camları sildirdi diğer gelini gelince beni kovdu temizlik bitti işi bitti o günden beri de gitmedim sadece bana yaptırıyordu ve hamileydim insan derki düşük yapar fln ona rağmen temizle evimi derdi vicdansız 
(508 puan) tarafından
Ben hamileykende yapardim kizi geldigi zaman onun 2 yasinda kizi vardi o cocuga bakacak derdi halbuki cocuga bakmazdi ya örgü orerdi ya telefona bakardi bana yaptirirdi
tarafından
Valla ben yemin ettim canım asla gitmem artık yani kendi evimi zor temizliyorum çocuğum durmaz fln kendime gücüm yetiyor anca
0 oy
(1,144 puan) tarafından
Kızı yapsın ekmek yaptırırken iyiydi
(508 puan) tarafından
Kizi hamile hamile olmasada evlendigimden beri ben varken bi iģne kaldirmaz yerden yer icer oturur ne bulasik ne yemek hicbirseye elini surmez
(1,144 puan) tarafından
Sende sürme kız o zaman hiç zorunda değilsin milletin pisliğini temizlemeye
0 oy
tarafından
Seni almayıp hizmetçi alsalardi o zaman kendi kızlarına yapsa kaynanalari kıyamet kopar
0 oy
tarafından
Canım aklın varsa eşini dinleme. Biraz darilir önü sonu barisirsiniz. Benim eşim 1 kere gönderdi beni 3 ay gelip alamadı işinden dolayı. Birbirimize hiç soylemedigimiz ağır sözler söyledik. Bir daha asla seni yalnız göndermem beraber gidip beraber donucez snein ailen söz konusu olsa bile dedi. Öyle bi ders çıkardık yani çok çok zor. Şuan seni kısa sürecekse bilemem eşin hemen gelecekse arkandan değmez bozusmaya. Kaynanana da bravo gerçekten kızı için hastalığını körüklesin gelinine gelince bağırıp çağırıp temizliğe gelsin desin. Azıcık insaf ya. 
(508 puan) tarafından
Ben otobusle gidip otobusle gelecegim esim diyorki yarin git sali gunu ben gelecegim cumada zaten gorev yerine donecegiz ama ben mecbur muyum ya gitmeye bide eşini gonder lafini duyunca iyice delirdim zaten
tarafından
Evet bence hiç alistirmayin 3 senedir böyle gelmiş bırak böyle gitsin.
0 oy
(595 puan) tarafından
Bahçeye ekmek yapmaya gelince iyi temizliğe gelince mi hasta oldu bide üstüne emrivaki yapıp seni çağırması ne alaka ya ben olsam gitmem tabi senin kararın ama. Bende eltimde normalde de gitmiyoruz öyle temizlige felan zaten herkesin evi yurdu ayrı ha yardım ister insanca o ayrı konu ama onun dışında yok canım 
(508 puan) tarafından
Diyorki siz geldiginizde size katiyorum kisliginizi falan yapiyorsunuz Ya eşim diyorki hepimizin durumu iyi siz kendinize gore ekin biz zaten aliriz kendinizi yormayin diyor heralde onu birsey saniyorlar birkac tane bahceleri var bide hayvanlari simdide 2 oda tadilatta durduk yere kendinilerine iş cikariyorlar sıkışıncada eee gelin gelsin oldu
0 oy
(2,523 puan) tarafından
Geçen bayram mutfak dolaplarını sildim bu bayram bişey yapmam görümcem benim kadar yapı versin
0 oy
tarafından
Kadın yollama durumun varsa kadın gönder temizlesin evini 
0 oy
(9,625 puan) tarafından
Eger öyle bi rahatsızlığı varsa ondan ziyade Allah rızası için tabiki gidip yapardım ama durumu iyise bide kızı bile böyle düsünmüyoken elimi bi çöpe sürmezdim..galiba görümcen hamileymis bende 33 haftalik hamileyim ama 3 gündür evde temizlik yapıyorum ve 14 aykik bi oglum var cam kapı bencede mutfak dolaplarini sildim daha birsürü isim var yavaş yavaş yapıyorum yani hamileliğini bahane etmesin benim gibi olupta kimseye minnet etmeden kendi işini kendi gören birsuru kadın var burda..ben kendimi çok yormamak için 1 haftaya yaydim hergun bi oda yapıyorum oda istese annesinin evini bu şekilde yavaş yavaş yapabilir 
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Canm hastaysa yapılır tabiki elimize yapışmaz diye düşünüyorum ben ama emrivaki yapılmasını hiç sevmem sonuçta gelin olarak mecbur değilim ama Allah rızası için gider yaparım ki çok yaptım da vaktinde ama şuan gitmiyorm çünkü değerim bilinmedi bende kendi anneme giderim yaparım kaynanamada kızları var gidip yapsınlar artık 
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Gitmem kendi evime yardımcı alıyorum gerekirse onun evine de alırım yapamam valla kbakmasin yoramam kendimi.
0 oy
(972 puan) tarafından
Hiç isimde yok hanfendiye temizlik yapayim nankörlük yapana kılımı kıpırdatmam kıymet bilmiyor ne kadar iyi olsan kötülük goruyorsun kendisi daha 40 yaşında yapsin kizi götünü kaldirip bi bardak su almiyor gelin gitsin yapsin hoş valla benimde küçük çocuğum var bi gün demedi kizim yardima ihtiyacin varmı Allahim affetsin ama düşseler bi tekme de ben vururum o kadar ki bezdirmişler
0 oy
(14,309 puan) tarafından
Benin kayinvalidem çağırsa ben giderim çünkü hakkediyor kadın :)

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 214 göst.
13 Temmuz 2021 Aile kategorisinde Seldaekinci (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 284 göst.
7 Mayıs 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 429 göst.
27 Mart 2021 Aile kategorisinde Hicrannn (1,185 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 540 göst.