0 oy
155 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Kızlar ya yeşil fasulyeyi ne kadar yaparsam yapayım annemin yemeği kadar lezzetli olmuyor siz nasıl yapıyorsunuz ?

Ben tencerede yaparken çok kavurmuyorum acaba o yüzdenmi tadında çiğlik var ?

Şimdi düdüklüde denedim ama yine olmadı :(

13 Cevaplar

0 oy
(3,457 puan) tarafından
Ben eti kavuyrm biraz soğanı soldurrm salçasını sürerim sonra fasulye atarım karistirim en üste doğranmış domatesi yayarik biraz öyle solmasını beklerm sonra onuda karıştırrm suyunu koyar olmasını beklerm güzelde oluyor yani
-Reklam-
0 oy
(980 puan) tarafından
Önce soğanla sarımsağı biraz kavurup sonrasında fasulyeyi ekleyip iyice kavuruyorum. Sonra domatesini ekleyip karıştırmadan biraz bırakıyorum domates iyice sulandıktan sonra bi iki kere karıştırıp göz kararı biraz su ekkeyip kısık ateşte pişiriyorum. Süper oluyor. Püf noktası fasulyenin iyice kavrulması
(169 puan) tarafından
Bu tarife ben bir kesme kadar şeker de atıyorum. Zeytinyağlılara atılır ama ayçiçek de kullansam atarım. Domatesin asitini bastırıyor
(980 puan) tarafından
Tatlımsı olduğu için ben atmıyorum fakat atılır evet
0 oy
(44,603 puan) tarafından
Düdüklüde hiç yapmam tencerede yaparım ben fasulyeyi ayiklayik doğruyorum yıkayıp direk tencereye alıyorum altını yakıyorum üzerine bol domates biber soğan dogreyip kapya biberde çok yakisiyo koyup iyce yarım saat kavuruyorum biraz yağ gezdiriyoruz üstüne suyunu koymadan salçasını koyuyorum karabiber tuz iki çay kaşığı kadar toz şeker koyup bı tür karıştır kaynamış su ilave et orta ateşte pisir bak nasıl güzel.oluyo lokum gibi önemli olan suyu koymadan çok iyi kavurmak
(22,070 puan) tarafından
Laa sekerdemi atiyonnn
(44,603 puan) tarafından
Eveeet bı denede gör lezzetini cikariyo dahada:)
0 oy
(866 puan) tarafından
Bol domatesli olması salça ayarı ve suyunun ayarı bence püf noktası

Ben fasulyenin üzerini azcik geçecek kadar sulu yapıyorum 
0 oy
(144 puan) tarafından
Ben bütün malzemelerimi çiğden koyuyorum az su ilave ediyorum en son ocağa alıyorum. Çokta lezzetli oluyo 
0 oy
(1,690 puan) tarafından
Ben hiç kavurmam.. Hatta soğanı tencereye doğrarım, yağını eklerim, üstüne fasülyeyi doğrarım, üstüne domates doğrarım.. Domatesin üzerine tuzunu koyarım, 2 tane de küp şeker eklerim.. Kendi kendine pişer.. Doğanı bile kavurmuyorum yani.. Çok da lezzetli olur.. Çiğ kalmasının sebebi fasülyenin cinsinden de kaynaklı olabilir.. 
0 oy
(10,230 puan) tarafından
Ben kavurmam ayşe kadını kırarım bi kat fasulye bi kat domates soğan karışımı şeklinde dizerim üste en son yarım yemek kaşığı salça tuz ve 1 küp şeker atarım zeytinyağı gezdiririm kapağını kapatır kısık ateşte pişiririm
0 oy
tarafından
Soğan sarımsak kıymalı yapacaksan kıymayı falan iyice kavururum sonra fasulye şeri eklerim ve iyice sararana kadar kısık ateşte kavururum arada çok az su damlatırım dini tutmasın diye iyice sararınca suyunu veririm yavaş yavaş 
0 oy
(748 puan) tarafından
Canım ben normal yemek yapar gibi yag ile sogani salcayi kavurup icine yikanmis dogranmis fasulyeleri koyuyorum. Sonra 1 kilo yapiyorsam icine 3 tane buyuk domates dograyip tuzunu ekleyip cay bardaginin yarisi kadar su ekliyorum ve agzini tam kapatip pismeye birakiyorum. Zeytin yagli yemeklere asla suyu fazla eklemeyin domatesin suyuyla pissin bak nasilbu lezzetli olucak biraz dinlendikten sonra.
0 oy
(4,698 puan) tarafından
Canım kavurma çok önemli birde paket yağ ve ya tereyağı ile yaparsan çok lezzetli olur ben hep öyle yaparım

2 baş soğan

2 diş sarımsak 

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı Pulbiber

2 havuç 

1 kilo taze fasulye 

 Soğanı kavurduktan sonra salçayı kavur biberini at sonrasında havuç ve fasulyeyi ekle kıs altını iyice kavur çok az su koy fasulye su çekmez 
0 oy
(3,101 puan) tarafından
Ben tava gibi bastirim bazen oylede guzl olur 

En alta cig et biraz yag ve salca eelimle iyice minciklarim.snra uste fasulye en uste domates n ustede sarimsak.soyle bir tuz serperim azcikta karabiber.n kucukte en kisikta pisirrim.miss
(3,101 puan) tarafından
Zeytinyagliysa bi küp seker de atablrsin
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Kıymalı yada etli yaparsam kavururum kısık ateşte yarım saat kadar. Zeytinyağlı yaparsam kavurmam, fasulyeyi koyarım üstüne bol soğan domates ve bi parça salça koyarım tuzunu zeytinyağını koyarım hiç karıştırmadan öylece kısık ateşte sararana kadar fasulye pişer sonra biraz kaynar su koyarım kıvamına göre. Yemek pişene kadar karıştırmam hiç.. 
0 oy
(5,721 puan) tarafından
Fasulyelerin kenarlarını ayikliyorum diklemesine de keserim ortadan yıkarım tencereey koyarım soğanları dograrim minicik Çiğden.koyarim domates salça koyup az su ile zeytinyağ koyarım kavururum baya sonra sıcak su tuz koyarım pişiririm iki kesme.seker de atarm mis

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 151 göst.
17 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
55 cevap 2,585 göst.
15 Ekim 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Elisa bebek (935 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 106 göst.
19 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Sustumm.. (455 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 145 göst.
18 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Pasakizz (805 puan) tarafından soruldu

378,350 soru

11,324,653 cevap

34,776 kullanıcı

...