0 oy
971 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (871 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Merhaba arkadaşlar. Annemlerle konuştum bugün. Annemin bir arkadaşı var, bir kaç gün önce torunu doğmuş. Nasıl doğru olacak bilmiyorum googleden tercüme ettim. Çarpık bacak yada eğri bacak diyor google. Gelininin ilk bebeği. Doktorlar demiş anne karnındayken annesi hep bir tarafta yatmış ondan öyle olmuş. Tedavisi var mı var ama çok zor demiş doktor. Annemin arkadaşı da gelinini hep üstüne gidiyormuş niye öyle yattin diye. Çok üzüldüm. Gerçekten çok mu zor düzeltmek? Bugün hiç aklımdan çıkmadı bu konu. Doktorlar hiç mi görmediler, nasıl oluyor bu iş,  şimdi kim suçlu, sadece o kız mi, yada gözden kaçıran doktorları mi. Onlar yurt dışında. Ben burda hamile oldum, her gittiğimde ultrason çekti doktorum, herşeyi kontrol etti, Allah razi olsun. Of gerçekten çok üzüldüm.

24 Cevaplar

+1 oy
(1,500 puan) tarafından
Akraba evliliği mi 
(871 puan) tarafından
Hayir, onlar akraba değil
(1,603 puan) tarafından
Akraba evliligiyle ne alakası var ne geliyorsa Allah'tan geliyor öyle düşün benimde akraba evliliği iki çocuğum var çok şükür ki ikiside sağlıklı
(562 puan) tarafından
Cok dogru biseymis gibi yazmissin sevmek etmek ayri ama akraba evlilklernde genelde sorunlu oluyor cocuklar
(1,500 puan) tarafından
Akraba evlilikleri buna meyilli ben demiyorum bunu tıp diyor aç oku. Bana zaten çok itici geliyor kardeşle evlenmek gibi. Dua et olmamış sakat doğan dolu
-Reklam-
+1 oy
(937 puan) tarafından
Yatma şekliyle bacak eğri olmaz bebek sonuçta su icinde 
(871 puan) tarafından
Ben de öyle düşündüm. Hem de genetik değilse düzelir diye düşünüyorum. Bebeklerin kafası da değişik çıkıyor sonradan düzeliyor ya
(13,312 puan) tarafından
Aynı fikirdeyim kaynanası da ayrı mal gece gece sinirimi zıplattı
(6,679 puan) tarafından
Kizlar bende kizima hamileyken hep saga yatdim kizimin başinin sağ tarafi batikti doktor hamilelikte korkmuşsun bebek saga toplanmiş o yuzden boyle olmuş dedi..bebek saga toplandiği icinde ben hep sag tarafa yatiyormuşum cok sukur simdi duzeldi
(13,312 puan) tarafından
E ben iki tarafa da yattım oval doğdu Kerem de sonra toplandı kimse öyle birşey demedi
0 oy
tarafından
Geçmiş olsun 

Benimde arkadaşımin kızının bir kulağı yamuuk değişik yani allahim göstermesin bebek hep o kulağının üstüne yattığı için oldu dedi doktorlar
tarafından
Anne karnında yatmış hep bir tarafına bebek şuan 5 yaşında falan hala aynı bir kulağı yamuuk ya eğri yani değişik bişey
(1,107 puan) tarafından
Allah Allah suyun içinde ama bebek uf tedirgin oldum şimdi kulaklık vermemiş mi doktor kulak aparatı gibi bişey
tarafından
Suyun içinde ama kaç doktora götürdüler hepsi de aynısını dedi kuzum kulaklıkla düzelecek bişey değil ya kulak yapısı değişik kıkırdak kısmı varta üste doğru giden o kısım içine göçük sekilde
(1,107 puan) tarafından
Hayırlısı ya Allah başka dert vermesin ne diyelim :(
tarafından
Öyle canım Allahım korusun
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Nasıl yatmış kadın da öyle olmuş hangi şekil yatmış yanı 

Yurt disindaysa her ay ultrasona kuymuyor doktorlar en fazla 3 kez ve birçok kadın evde doğum yapıyor yurt dışında 
0 oy
(864 puan) tarafından
Canım  o hastalıktan benim oğlumda da var içe dönük ayaklar anne karnında  fark eti doktor alakası yok ni tarafa  yatmakla şu an 14 aylık  tedavisi var ama uzun süreli  çok şükür  iyi şu an ama zor günler  atlattık
(871 puan) tarafından
Gecmis olsun canım. Tedavisi varsa sevindim. Allahım şifalar versin.
0 oy
tarafından
Hiçte öyle birşey yok ben hep sağ tarafıma yatardım çok şükür saglıklı bir oğlum var Allah tan geldiğine inanmak nekadar zor  gelir bu insanlara  alçıya alırlar düzelir onun canın su gibi şimdi 
(871 puan) tarafından
Ben de son haftalar hep sol tarafında yatmak zorunda kaldım, sağ bobregimde genişleme vardı. Çok şükür bir problem olmadi. Ne bileyim öyle demişler.
0 oy
(672 puan) tarafından
Onu diyen doktor dalga geçmiş olmalı. Anne tek tarafa yatti diye olur mu. 5 yıldır ortopedide çalışıyorum tedavisi basit ama uzun sürüyor. Doğar doğmaz bebeğin ayaklarını alçıya alacaklar uzunca bir süre öyle kalacak. Tabi aynı hastalıktan bahsediyorsak
(672 puan) tarafından
Aynen canım pes eqinovarus diyolar doktorlar. Alcidan sonrada bazılarına özel ayakkabı takıyorlar. Muhtemelen buda öyle ama baya korkutmuslar aileyi
(871 puan) tarafından
Bilmiyorum canım. Annem de görmedi bebeği,  simdi biliyorsunuz korona falan filan gidilmiyor. Ama Inşallah siz dediginiz hastalıktır ve duzeltirler.
0 oy
(2,246 puan) tarafından
Yaa çok üzüldüm inşallah düzelir bizim annemlerin köyünden de bir gelinin 3. Bebeğinin doğumda el bileğini kırmışlardı doğum yaptırırken hastaneye sürekli gitti 2 yaşına kadar anca düzeldi fizyoterapi bile gösterdiler o geldi aklıma 
(871 puan) tarafından
Ay bebeğin mi bileğini kırmışlar. Offff. Kotu oldum. Hiç bir bebek hasta olmasın canı acımasın
(2,246 puan) tarafından
Amin canım biz bi yerimiz ağrıdığında söylüyoruz onların dili de yok
0 oy
tarafından
Hep aynı tarafa yatmakla bebeğin ayağı nasıl çarpık olabilir, bunu gerçekten doktor mu söylemiş. Su dolu kesenin içinde bebek. Kayinvalidede hiç mi vicdan yok ya, ne demek gelinin uzerine gidiyormuş  sanki annesinden daha çok üzülecek.kadin bilse dokuz ay bırak aynı tarafa yatmayı gözünü kirpmazdi. Ona da ayrıca sinir oldum . Allah şifa versin inşallah bebeğe de 
(871 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. Yaaaa deme. Ben de sınır oldum annemin arkadaşına. Allah korumuş beni gelin edecekti. Anneme söyledim şöyle arkadaşına gelinini daha çok üzmesin sütü kesilecek dedim.
tarafından
Yazık ya üzüldüm kadına gerçekten. Evladına mi uzulsun, bunun için suçlandığına mi bilemedim.
0 oy
tarafından
Benim bebeğim de de var çarpık bacak ama ondan sanmıyorum ama düzeliyor ayakkabıyla yada ayağına herhangi bir demir takılıpta tedavisi var yani boşuna üzmüşler kızı 
(871 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım. Inşallah tedavi ederler.
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Bizim de bı tanıdığımızın oğlunun serçe parmağı düz değildi onun da gebelikte yatış pozisyonundan kaynaklı olduğunu duymuştum
(871 puan) tarafından
Ayyy. Minikler ya. Üzülüyorum. Şimdi nasıl? Düzeldi mi?
(13,675 puan) tarafından
Yok düzelmedi canım ameliyat demişlerdi ama maddiyattan dolayı olamadı
0 oy
tarafından
Benim bacaklar da öyle ben de ters doğmuşum normal doğumla doğmuşum alakası var mı bilmiyorum. Yani içe basık yürüdüğüm söyleniyor ama çok farkedilmiyor dikkatli bakanlar farkediyor. 
0 oy
tarafından
Alakası yok suyun içinde olduğu için dıştan etkilenmez. Benim ilk bebeğim 24 haftalık doğmuştu bı ayağı öyleydi. Olabilir yani. Bilmiyorum tedavi süreci nasil
0 oy
(1,303 puan) tarafından
Yahu ne alakası var? Doktor saçmalamış. Bende kızıma hamileyken hep sol tarafıma yattım sürekli olarak ama Bi sorun yaşamadım. Doktor ulturasonda nasıl görememiş? Benim doktor tırnaklarına kadar görüyor.

Çocuk sağlıklı olunca Allah'tan, hasta olursa anneden bilinir zaten. Anneyi bu şekilde üzmenin vicdanını sızlatmanın ne anlamı var? Rabbim şifa versin inşallah. 
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Annenin yatmasi ile ilgili degildr bence. Cocuk kendi nasil istiyosa oyle yatıyor. Benm kuzenim hamileyken bebeği cok hareketsixdi karnında. Cok sakinmiş. Sürekli bebek bi tarafina yatmis. Kafasi o tarafa yamuktu. Yani anne yattigi icin dgl bebek kendi oyle yattigi için yamuktu. Sonra dogunca digrr tarafa yatirinca düzeldi 
0 oy
tarafından
Kız çocuk topaç gibi bi kıçını dönüyor yatma şeklinden değildir herhalde ama hani bebeklerin kemikleri bi korse gibi bişey belde olan eğilme bacakta da olmaz mı düzelmez mi 
0 oy
(601 puan) tarafından
Ah benim komsumunda öyle oldu bı genetik denmiş ama ailede hiç öyle bişey yokmuş bide Akdeniz anemisi sen denmiş ama kesin bilgi vermiyorlar kızı şimdi 3 yaşında ve geçenlerde parkda gördüm  7 haftadır iki bacağında komple alçıda tedavi amaçlı daha 7 hafta daha da kalacakmış alcilari çok üzüldüm çocuğu öyle görünce ayakları ters dönünce müdahale etmişler  
0 oy
(154 puan) tarafından
Eşimin arkadaşının bebeğinde de benzer bi sıkıntı oldu ama yatmayla alakalı değil doktor folik asit kullanmadığı için demiş ne kadar doğru bilemem ama her doktor ayrı bişey diyo eskiden folik asit mi vardı insan duyunca da inanası gelmiyo Allah yardımcıları olsun 
0 oy
tarafından
Ne alaka zaten kordın dolanmasın diye sol tarafa yatın demiyo doktorlar ayruca ben kadın doğum hemşiresiyim bende hamilelere öyle diyorum kordın dolanması engelleniyor sol tarafa yatarak
0 oy
tarafından

Yatmayla alakası yok.   Kızımda hep soluma yattım öyle bir şey olmadı.  Ve doktorlar bile bunu öneriyor.   

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 143 göst.
0 oy
27 cevap 802 göst.
29 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Zeliha2020 (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 448 göst.
10 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sesra.alan (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,974 göst.
24 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Herzamanhaklibiri (2,983 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,158 soru

24,397,111 cevap

349,811 kullanıcı

...