Kızlar biz tayin olduk ve eşim 10 gün önce başka bir şehirde işe başladı. Bizi götürmedi şimdilik düzen bozulmasın diye. Çünkü orda misafirhane de kalıyor. 1 ay sonra inşallah hep beraber gidicez. Neyse annemle abim geldi yalnız kalmayım diye. Şimdi tabi eşim dolabı doldurarak gitti. Dolaptakiler tükendi. Bende bittikçe kahvaltılkk ve sebze meyveyi hep netten sipariş vererek aldım. Abim arada bende bişeyler alayım burda yiyip içiyoruz diyordu.ama ben alıyorum sıkıntı yok diyordum. Açıkçası abimde ısrar etmiyordu. Tamam diyordu. Ben ısrarda beklemiyordum zaten sonuçta evimdeler ve evimde kim olursa olsun tabi ki yiyip içecek. Kalksın bişey alsın diye beklentim yoktu yani.
Eşim geldi dün şimdi onun ailesinin yanıma gideceğiz yarın. Sonra eşim bizi tekrar bırakıp göreve gidecek bayram sonrası. Bende bugün dedim ki dolapta kıyma kalmadı gitmeden alır mısın dedim. Eti hep yıllardır aynı kasaptan aldığımız için güvenilir bir kasapta olduğu için gitmeden almasını istedim. Eşimde dedi ki abin neden almıyor. Burda yiyip içiyorlar insan dolabı doldurur. Eti alamadı mı gidip. Bende işte dedim o kasabın eti güzel diye söyledim sana dedim. Ok dedim abim alsın dedim.
Kızlar ne bilim ya eşim yalnız kalmamı tercih eder evde. Anlamadım ailem gelince bi değişiyor eşim. Şimdi ne deyim abime git et mi al deyim. Yani abim bile olsa benim evimde misafir onlar. Zaten gidicem bu şehirden. Artık yılda 1 kere anca görürüm ailemi.
Sizce eşimin yaptığı doğru bir davranış mı?