0 oy
265 göst.
Diğer kategorisinde (285 puan) tarafından
Kızlar iskembeyi hiç bir zaman atmam bayılırım çorbasına falan kimse almıyor benden başka yap ye diyolar ama bu sene hamileyim 32 haftalık olduk ayakta çok duramam oturunca da belim ağrıyor en kolay temizleme yöntemini söyler misiniz bana ben sıcak suda haşlayıp yapıyorum ama bazen çok zor oluyor siz nasıl yapiyosunuz

17 Cevaplar

+1 oy
tarafından
İlki beni kurban yerine sormuyorlar ne varsa atardım kafa işkembe:)
-Reklam-
0 oy
(374 puan) tarafından
Bizmde ayni vala zor bu senelik alma ya da biri yardim etsun zor olur belin agirir
0 oy
tarafından
Biz de sıcak suda haşlayıp öyle yapıyoruz en temizi o oluyor inan ki zor oluyor ama güzel oluyor
0 oy
(3,458 puan) tarafından

• :DBilmiyorm ama canım çekti
(285 puan) tarafından
Ay canım  hakkını helal et canın çekmesini istemezdim :()
(3,458 puan) tarafından
Helal olsun cnm
0 oy
tarafından
Bildim kadariyla bir gun içindeki yesil seyle bekletiyolar daha kolay oluyomuş
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Bende sicak suda 1 dk kadar bekletim siyiriyorum o kabugunu sonra sirke falan tertemizzzz :)
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Şöyle iyice Bi yıka içini dışını.. Ondan sonra bir tencerede suyu kaynat.. Batır batır çıkar bıçakla tırtıklw. Çok bekletir sen pişer ondan soyulmqz. Batırıp çekecen hemen.. Eve getirince de leğene suyu koy sirke koy biraz suyla karışık. Bir süre beklet. Sonra iyice yıka yine. Paketlere koy at buzluga. 10 dk da yaparım. Ben.. 
tarafından
sıralamasını bıdaha yazar mısın rıca etsem bende ılk defa yapıcam da
(3,550 puan) tarafından
Canım içinin pisliğini hortumla iyice Bi yıka... Sonra parcalara böl işkembe yi. Bi tencerede suyu kaynat. Eğer köyde isen ocak bası varsa daha iyi olur. Evde yapacaksan varsa küçk tiple balkonda yap. Tencerede su kaynasın. Bir yer sofra tahtası oluyor ya yada mutgaktaysan tezgah üstü tahtası.. Kaynayan suyun içine bu böldüğün parcaları sok sok çıkar. Tek tek yaptıkca ama.. İçinde fazla bekletme pişerse çıkması zor olur. Bandır cek yap kaynar suya. Bazı kesimleri zaten hemen çıkar bazı kesimleri bıcakla tırtıkla. Arkasındaki fazla yag tabakalarını da tırtıkla. Sonra sirkeli su yap büyükçe bir leğene. Göz kararı olsun sirke mikrobunu kıracak kadar. İçine koy beklesin şöyle bir saat falan. Sonra tekrar çıkarıp iyice yıka. Pişirecegin kadar paketlere koy at buzluga. Sıcakta fazla bekletme ama dışarda kokar hemen... Kurban kesilir kesilmez orasını da temizle kaldır.
(3,550 puan) tarafından
Bu arada koyun keçi keseceklere söylüm. Bu mevsimde koyun bası kurtlu olur. Kelle paça yapacak olan varsa kelleyi atsın direk.. Allah tarafından yaz mevsiminse koyunların bası canlı iken kurt dolar. Kışın yok olurlar. Yenmez yqni
tarafından
Allah razı olsun canım cok sagol valla işkembe severım de kelle paça benlık degıl zaten ılk defa duydum kurt olayını da ılgıncmıs :)
0 oy
(11,033 puan) tarafından
Canım haşlama, haşlayınca bütünleşiyor daha zor oluyor. Kaynar suya batır 3 dk çıkar öyle temizle. Youtubeda aspirinle falan temizleyenler var ama hiç gerek yok öyle. 
0 oy
(4,750 puan) tarafından
Sadece kabasini aldırıp içine toz kirec atıyorum poşete koyup ağzını sıkıca bağlıyorum 2 3 saat bekletiyorum poşetten çıkarınca bıçakla siyirinca  hic birşey kalmıyor tertemiz oluyor 
0 oy
(5,368 puan) tarafından
Ben hiç yapmadım ama yengeçler kirece mi ne yatiriyirlar coo kolay oluyormus 
0 oy
(1,552 puan) tarafından
O işlerle hep annem ilgilenir, nasıl yapıyor bilmiyorum ama  bildiğimiz aspirini suya atıp, işkembeyi onun içinde beklettiklerini duymuştum.. Araştırıp mantıklı gelirse deneyebilirsiniz
0 oy
(44,928 puan) tarafından
Off kokusuna bile tahammülüm yok ama eşim ailesi çok sever çokta yaparlar 
0 oy
tarafından
Sen yorulma kuzum bana yolla :)) bayiliyorum ya
0 oy
(1,456 puan) tarafından
Ben hiç sevmem hiç de yapmam ama sanırım kireçle temizliyorlar
0 oy
tarafından
Ay nefret ederim hatta kaynanam yapar yardım et diyor yaklaşmıyorum 
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Hiç bir bilgim yok  sakatat  yemem  canım kolay gelsin sana 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 90 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Yaprak.k (13,387 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 161 göst.
13 Ağustos 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Aysekubramutlu (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 109 göst.
15 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Sevda01 (1,064 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 157 göst.
20 Eylül 2021 Aile kategorisinde EsleminAnnesi (3,100 puan) tarafından soruldu

405,808 soru

12,161,297 cevap

36,606 kullanıcı

...