0 oy
231 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7,481 puan) tarafından

Iyi aksamlar hanımlar. Şimdiden arefemiz ve bayramimiz mübarek  olsun.

Ben 4 ay once düşük yaptim kisa bir süre sonra tekrar hamilelik dusunuyorum.  Cevremde gördüğüm düşük yapanlar kan civitici kullanıyor. Acaba düşük yapan herkese mi veriyorlar.  Pihtilasma sorunu olmadanda kan civitici veriyorlar mi. Düşükten sonra gebe kalıp kullanmayan var mı. Bunu cok merak ediyorum. Deneyimli annelerden beni aydınlatmasını rica ediyorum:) şimdiden cvplar icin tesekkr ederim :angel:

8 Cevaplar

0 oy
(670 puan) tarafından

En İyi Cevap
Kan sulandırıcı o canım. 

Sulama dediği şey aslında sulama.degil.  

Kaç milimlik şey 6,7 litre kanda sulama yapmaz. 

Sadece pıhtılaşma oluşumunu engelliyor. 
(7,481 puan) tarafından
Anladım canim bizim burda doktorlar bile kan cıvıtıcı diyor :D bende ondan oyle yazdim.  Verirse kullanıcaz mecbur artik
(670 puan) tarafından
Hakkında hayırlısı olsun allah isteyen herkese evlat nasip etsin olanı da korusun inşallah
-Reklam-
0 oy
tarafından

Kız civitici lafına çok güldüm :D 

İçerde pıhtı kalmasın diye herkese veriyorlar genelde.
(7,481 puan) tarafından
Klavyem nasil yazarsa yazıyorum valla hahahah:D komik olmus cidden:D
(7,481 puan) tarafından
Ben dogum dan sonra demek istemedim canim tekrar hamile kalınca  9 ay kullandı arkadaşım. Oyuzden sordum acaba herkese mi veriyorlar artik diye merak ettim
0 oy
(2,206 puan) tarafından
Bende iki kere düşük yaptım ama bana vermediler.
(7,481 puan) tarafından
Geçmiş olsun  canim.  Ben tekrar hamile kalınca veriyor lar mi diye sormak istedim. Sorum biraz eksik oldu canim
(2,206 puan) tarafından
Bana vermediler. Ben 1 yıl ara verdim 2019 da anne oldum. Hic birsey kullanmadım yani.
0 oy
(1,150 puan) tarafından
Ben hiç ilaç almadm. Düşün yani herkes antibiyotik alman lazm dedi ama doktor vermemşti. Ben de kullanmadm. Şimdi hamileyim 7 aylık 
(7,481 puan) tarafından
Hamileyken vermedi doktor demi canim. Benim sormak istediğim oydu biraz eksik sordum aslında. Arkadaşım düşük yaptı ilk bebeğini ikinciye 9 ay iğne vuruldu tedbir amaclı demis doktorda. Bende herkes mi artik oyle diye merak ettim
(1,150 puan) tarafından
Yoo ben mesela aralıkta düşük yaptm. İlaç falan hiç içmedm içeride bişey kalmamştı dedi. Ocakta da hamile oldm normal yani bişey yok. Sadece vitamin ilaçları normal gebelikte kullanılması gereken. Ama düşük için hiç bir ilaç iğne falan olmadm
0 oy
tarafından
Memleket neresi :) bende evlenip geldim burda duydum cıvıltıcıyı:) 
(7,481 puan) tarafından
KAYSERİ canim:)) hep cıvıtıcı derler burda:D
0 oy
(689 puan) tarafından
 Birkaç kez düşük olanlara belki kan pıhtılaşması vardır diye tedbir amaçlı kan CIVIKLAŞTIRICI veriliyor. Trambofili tahlili yapılırsa sonucunda pıhtılaşma yoksa verilmeye gerek görülmez.
(7,481 puan) tarafından
Bizim burda herkes cıvıtıcı diyor canim ondan oyle yazdim. Arkadaşım bir defa düşük yaptı pıhtılaşma yoktu ama vermis doktor. Ne olur ne olmaz diye. Yani bana oyl3 dedi. Bende merak ettim acaba artik her düşükten sonra mi  veriyorlar diye.
(689 puan) tarafından
Anladım. Artık doktor ne verirse onu yicez:)
0 oy
(25 puan) tarafından
Kan sulandırıcıyi 2 düşük varsa, özellikle anne karnında kalbi durduysa, tahlil yapilmasa da önlem amaclı veriyorlar,  bir zararı yok.
(7,481 puan) tarafından
Anladım canim tesekkr ederim doktor verirse mecbur kullanacaz napalim:)
0 oy
(1,106 puan) tarafından
Kız cıvıtıcı ne yaaaaa.... Vallaha benim kan pıhtılaşman vardı 9 ay kullandım, doğumdan sonra 1 hafta daha kullandım
(7,481 puan) tarafından
Hahahah herkes ona takılmış ya burda hep öyle derler bacim:D boyle şaşıracaginizi bilsem sulandırıcı yazardım;D

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 123 göst.
18 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sultaney (166 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 149 göst.
+1 oy
6 cevap 352 göst.

Kategoriler

1,447,493 soru

23,777,210 cevap

316,214 kullanıcı