0 oy
512 göst.
Diğer kategorisinde (334 puan) tarafından
Kızlar öncelikle şunu belirteyim benim kayinvalidemle bir sıkıntım yok, ama davranışları çok tuhaf bana göre. Eşimden ve sizden başka kimseyede anlatamam bunları. Şöyle anlatayım ben komik birşey anlatırken kayınvalidem kaşlarını catip beni dinliyor, biz heppimiz gülerken o halen yüzüme bakıyor. Bunu geçtim başka örnek vereyim, WhatsApptan ses kaydı atıyor. Diyorum ki anne sen böyle dedin Kuran'ın üzerine yemin ediyor diyor ki ben öyle söylememişim çok üstüne gidincede ben yalanciyim deyip küsüyor. Bir örnek daha vereyim. Yemek yiyecektik benim küçük kızın var bırakmaz yerde yemek yiyelim ama kayınvalidem sofrayı yere kurdu dediki kayinpederin demiş yerde yiyelim. Biz sofrayı kurduğumuz anda kayinpederim geldi dediki niye masada yemiyoruz, kayınvalidem dediki gelinin demiş yerde yiyelim ne gerek var masada yemeye. Bizim kurmadigimiz cümleleri kuruyor ve yemin ediyor birde doğru olduğuna. Ben kayınvalidemi psikolog için nasıl ikna edebilirim?

14 Cevaplar

+1 oy
(3,458 puan) tarafından

Kayinvalideleri biz gelinler hicbiseye ikna edemeyiz:sideways:

(334 puan) tarafından
Hiç kızı yok kendisi de evin tek kıziymis. Yıllarca içine ata ata bu hale gelmiş bana göre çünkü geçmişi unutmuyor ama bu yaşadığı zamanda kafası çok karışık
-Reklam-
0 oy
(51,006 puan) tarafından
düzelmez o oyle gider
(334 puan) tarafından
Ay nolur gitmesin cidden Allah kimseyi aklından etmesin
0 oy
tarafından
Abartma ya kadin napsin.iste oyle söyledi diye üstüne atıyor :) piskolakluk değil siz bence çok takmayın He deyin gecin
(334 puan) tarafından
Kız daha anlatmadığım bir sürü olay var. 2 yıldır evliyim hep böyle garip hareketleri, hatta bi ara kendi kendisine gülüp konuşuyormuş
tarafından
Belkide ayzaymir başlangıcı olabilir ama bence piskolokluk degil
(334 puan) tarafından
canım tam 5 tane psikologla görüştüm durumunun ciddi olabileceğini bir an önce tedaviye başlanması gerektiğini söylediler. Ayrıca annesinin akıl hastalığı var
tarafından
Him o zaman farklı ikna nasil edersin bilmem zor is
(334 puan) tarafından
Ya açık bir şekilde söyleyip kötü gelin olacam ya da hiçbir şey yapmadan izliyecem
0 oy
(11,033 puan) tarafından
Edemezsin. Sen değil eşin uğraşsın illa gitmesi gerektiğini düşünüyorsanız bence 
(334 puan) tarafından
Esimede anlattım o da farkında çünkü bir tek bana değil evin tüm halkına tuhaf davranıyor. Ama dediğin gibi ikna yolu yok
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Ayy valla benim kayınvalide de gitmesi lazım herkese söylüyorum bu kadının destek alması lazım dıe oda aynı benim demediğim lafi yok sen dedin die beni millete düşman ediyor 
(334 puan) tarafından
İlerlerse çok kötü olabiliyor malesef
(3,419 puan) tarafından
Valla teyzem olur kendısu kendi kendine konuşur ben onunla tek kalaman bile korkarım öldürür beni dıe deli cezads almaz
(334 puan) tarafından
Evin kendi halkı pek farketmez hareketlerini ama dışarıdan aileye gelen insan hemen anlıyor. Evin halkı zaten huyu bu deyip geçiyor sonra tam bir akıl hastası olunca iş işten geçmiş oluyor maalesef
(3,419 puan) tarafından
Aynen canm
0 oy
tarafından
Ay şizofren gibi mi acaba
(334 puan) tarafından
bilmiyorum ki canım tam 5 tane psikologla görüştüm durumunun ciddi olabileceğini bir an önce tedaviye başlanması gerektiğini söylediler. Ayrıca annesinin akıl hastalığı var
tarafından
Böyle hastalık genetik de olabilir anneside sonradan olmuş
(334 puan) tarafından
Evet annesinin hiçbir rahatsızlığı yok sadece aklı gelip gidiyor
0 oy
(1,737 puan) tarafından
Demans baslangici olabilir mi alzaymir yani .... 
(334 puan) tarafından
O kadarını bilmiyorum canım tam 5 tane psikologla görüştüm durumunun ciddi olabileceğini bir an önce tedaviye başlanması gerektiğini söylediler. Ayrıca annesinin akıl hastalığı var
(1,737 puan) tarafından
Benim kaynanamda alzaymirda dediginiz gbi konular karisiyor ondada daha once dedigi seyi delimisin ben oyle sey demem diyor bence bir norolojige goturun  zaman karmasasi var. Ve dip not; alzaymir gecmisi degil simdiyi unutur ve karistirir. Benim kaynanam gelin geldigi zamannki tencerelerin yerini bile hatrlar ama simdisi karisik
(334 puan) tarafından
Bu geçmişi unutmuyor ama şimdiki zaman çok karışık
0 oy
(7,793 puan) tarafından
Sen onunlayken ses kayıt al her inkarında dinlet snra ztn kimse ona inanmaz sorunda kalmaz
(334 puan) tarafından
Canım sorun beni yalancı çıkarmasi değil ki, akıl hastası olmasından korkuyorum. O yüzden psikoloğa götürmek istiyorum. Annesinin de akıl hastalığı var.
(7,793 puan) tarafından
O zaman eşin ve kayınpederin devreye girmeli snra sen kötü olursun
(334 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
tarafından
Allah korusun alzaymir gibi bişey olabilir mi ya, bence önce nörolojiye götürün.
(1,737 puan) tarafından
Ayni benim kaynanam oda hayatta gitmez hastaneye igne yaptirmadi ilk ignede agladi sövdü. Siz benim dedigim gibi nöroloji bolumune goturun alzaymir olabilir kaynanan. Akil hastalogi degil bu anlattiklariniz alzaymira benziyor ben kaynanam gemc yasinda oldu alzaymir uzuntuden
(334 puan) tarafından
Buda çok üzülüyor çok kafaya takıyor, sürekli düşünüyor.dedigin gibi olabilir
tarafından
Benim de babanem alzaymirdi, söylediği seyleri hatırlamazdi. Olmayan şeyleri söylerdi. Yani inşallah değildir, inşallah basit bı unutkanlıktir. Geri dönüşü olmuyor maalesef bu hastalığın:(
(1,737 puan) tarafından
Aynen oyle geri dönüşü yok sadece duzgun ilac kullanimiyla yavaslayabilir
(334 puan) tarafından
Zaten en büyük hastalık üzüntü ve sürekli düşünmek. Aynen öyle geri dönüşü yok
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Kiz aynilarini bizimkide yapiyor ama ben psikologa falan git demem sinra beni deli gösterecekler millete diye kendine bi zarar vermesinden korkarim kendi kendine konusur  cumleyi tekrar tekrar soyler bende alzeimer dan supheleniyorum anneside oyle cunki esime soylesem hemen annem deli mi der kondurmaz ama bariz belli yani cocuklarimi emanet edemiyorum korkumdan bi yerde unutur yada uyuturda unutup cikar disari diye islerim 10 dan üstundeyse birakmam mesela 
(334 puan) tarafından
Zaten evin kendi halkı pek farketmez hareketlerini ama dışarıdan aileye gelen bir insan hemen anlıyor bir tuhaflık olduğunu. Evin halkı zaten huyu böyle deyip geçiyor ama sonra tam bir akıl hastası olunca iş işten geçmiş oluyor maalesef
(1,667 puan) tarafından
Evet ev halki alismis ama ben ilk evlendigim zamn banada hemen bi tuhaf geldi ama cekindim yuzlerine soylemeye
(334 puan) tarafından
Aynısı bende de oldu ve evin halkı takmıyor. Bende çekindim söyleyemedim sonra yaşadıklarımızı 5 tane psikologla paylaştım. Onlarda bana dedi ki durumun ciddi olabileceğini en erken zamanda tedaviye başlanması gerektiğini söylediler. Bende doktorların mesajlarını eşime gösterdim. O da anladı durumun ciddiyetini
(1,667 puan) tarafından
Valla ben soylesem eaime sen karisma uzatma bu konuyu kapat der annesine toz kondurmaz kadinin kumasi var ve esiyle aralari heo acik cok seylee yasamis elinde olan bisi degilki kumayla ayni yerde yasiyolar bide valla intihar etmedigine sukrediyom ben .Allah sabir versin diyorum ama karismak istemiyorum dogrusu
(334 puan) tarafından
Zaten bu geçmişte cektiklerinden dolayı şimdi bu haldeler
0 oy
(1,272 puan) tarafından
Gerçekten tedavi edilmesi gereken bir durum bence. Çünkü Bi zamanlar bendede oldu söylediğimi hatırlamıyorum, anlatılanı yanlış algılıyordum, daha bir sürü şey. Rüyalarla gerçekleri ayırt edememe yada düşündüklerimi söylediğimi sanıyorum vs. VS.  psikiyatriste gittim ilaç tedavisine başladım. Zamanla daha iyi oldum, 
(334 puan) tarafından
Keşke bir şekilde götürebilsek, sanki böyle iki dünyası var biri kendi kurduğu, biride gerçekte yaşadığı
(1,272 puan) tarafından
Kesinlikle öyle. Çok zor Bi durum Allah yardımcısı olsun.
(334 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Kayınvaliden şizofren adayı haberin olsun 
(334 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum çünkü geçmişte çok çekmiş
(13,316 puan) tarafından
Araştır bak hastalığı şimdilik masum şeyler yapar zaman geçtikçe büyür şiddetlenir. Eşine ne annemi doktora götürelim sağlıklı değil bu durum de
(334 puan) tarafından
İlk gelin geldiğim yıllarda farkettim, belki huyu budur dedim, sonra zaman geçtikçe daha çok bu tür olaylarla karşılaştım bu normal olamaz dedim. Sonra 5 psikoloğa danıştım uzun uzun anlattım, onlarda durumun ciddi olabileceğini en erken zamanda tedaviye başlanması gerektiğini söylediler. Bende doktorlarla olan konuşmamızı eşime gösterdim.  Ve ayrıca evin halkinada aynı şekilde davranıyor fakat kimse umursamıyor normal görüyorlar. Eşime güzelce anlattım imkanı yok gelmez bizimle hastaneye dedi
(13,316 puan) tarafından
Çünkü eşin de kabul etmiş durumu önemsemiyor belli. İnsan ikna etmek için herşeyi yapar Allah korusun daha kötü hastalık olsa yakasına yapışır gider.
(334 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(713 puan) tarafından
Canm alzaimir (doğrusu nasıl yazılır bilmiyorum)  olabilir mi olmayan şeylere inanıp olmuş gibi sanıyor
(334 puan) tarafından
Onu bilmiyorum ama söylenmemiş sözü öyle bir şekilde söylüyor ki gerçekmiş gibi çok değil 5 dk sonra diyorum ki sen böyle söyledin yemin ediyor diyor ki ben öyle söylememişim

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 1,100 göst.
23 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 266 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Esra93 (231 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 468 göst.
26 Aralık 2023 Aile kategorisinde Tekcocuk (1,209 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,029 göst.