+3 oy
822 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (652 puan) tarafından

Kızlar yargılama yapmayan insanlar yorum yapsın lütfen.Zaman zaman insanların evinde sorun oluyor ne yazık ki.Kiminin dolduruşunda ve etkisinde kalarak insanların evlerinde huzuru bozulabiliyor. Benim eşimde son iki haftadır çocuk istediğini dile getiriyor.Bizim zaten iki kızımız var ve en küçüğüm daha emiyor 14 aylık.Bende istemediğimi dile getiriyorum şuan.Ama her gün bu konu üzerinde konuşuyor ve nasıl pes edecek bilmiyorum. Öncesinde iki kızım var çok şükür diyen adam bu ara yok oğlumuz olur belki demeye başladı.Bende sağlık sorunlarım olduğu için ve çocuklarım küçük olduğu için bunu erteleyelim dediğim halde çocuğum olmaz falan diyor ilerleyen zamanda 32 yaşında eşim bu arada .Artık öyle bir boyuta geldiki bugün aradı işte ben senin her istediğini yapıyorum ama sen benimkini yapmıyorsun diyor bende sinirlendim baya anne ve babasının çok etkisinde kalıyor çünkü. Bende baya kızdım sinirlendim bencil sin falan dedim ona.Neyse benim hiç bir şekilde illa bu olsun şu olsun diye derdim yok .Ama olmasada yine bu bitmeyecek biliyorum ve bu durumdan çok sıkıldım ve bu konu hakkında nasıl ikna edebilirim eşimi bu durumu yaşayan illaki vardır 

29 Cevaplar

+3 oy
önce (6,329 puan) tarafından

En İyi Cevap

Elhamdülillah iki kızınız var sırf erkek çocuk için ısrar ediyorsa Allah akıl fikir versin yatsın kalksın Allah'a şükretsin iki kızım var diye 

önce (652 puan) tarafından

Yani dediğin gibi böyle değildi ama ne oldu anlamadım baya birileri dolduruşa getiriyor sanırım...

Evlilik iki kişi arasında olur üçüncü kişileri dahil etmeyin bunu eşinize söyleyin kimsenin hakkı yok sizin hayatınıza karışmaya anne babalar bile karışamaz buna 

Yok diyor ama biliyorum birileri sürekli söylediğini çünkü 2 hafta önceye kadar böyle degildi hatta baya bela okudum onun yüzünden 

Bela okuma kardeşim Allah'a bırak başkalarının hayatınıza karışmasına izin vermeyin 

-Reklam-
+2 oy
önce (1,337 puan) tarafından

erkek olsun diye mi bu ısrar acaba? eğer öyleyse olmama ihtimali de var. bide senin hazır olman çok çok önemli.

ben 3. bebeği istiyordum eşim istemiyordu, eşim baba olarak istemiyor diye o tamam diyene kadar ısrar edemedim. çünkü anne - baba tam kabulle hazır olmadan çocuk sahibi olursa doğan bebeğe yazık olur inancındayım. bence eşin de bunu farketmeli. 

eğer hazır değilsen ya da istemiyorsan bence baskılara boyun eğerek sakın yapma

yerinde olsam net bir sınır çizerdim bu konuda. biraz kırıcı olabilir ya da sert olabilir ama net olmadığın sürece ısrarlara devam eder bence. sınırını çizerken gerekçelerini de açıkla ki muhakkak vardır istememe sebeplerin. 

net bir şekilde istemediğini ve bu konunun tartışmaya kapalı olduğunu belirt bence. 

Canım soyledim senin ailen çocuklarıma bir çöp almış değil gelip sana sürekli çocuk diyorlar dedim.Senin ailen le beni bir tutamazsın yetişme tarzımız farklı onlara hayatı dogurmaktan ibaret sayıyorlar falan dedim sonra he sen onlardan üstünsun falan dedi bende ne alakası var dedim onlarda benim bilmediğim bilir benden onların bilmediğini falan dedim baya sinirlendim hatta senin ailenle konusmaman lazım dedim seni yalnıs yönlendiriyorlar falan dolduruyorlar diye geçen gün eltimle konuşmadan rahatsız olmuştu bende onu dile getirdim işte ne bilim cnm valla kafam çok dolu

bana sorarsan bu konuyu konuşurken aile kelimesini karıştırma. konular yanlış yere gidebilir

Şöyle canım aileyi karıştırmamdaki sebep şu benim hayatıma herkes yorum yapabiliyor ama onlara gelince ben yapmamışım diyor eşim öyleyse bende diyorumki onlarda benim hayatıma yapamaz bu kadar basit oda ben yaptırmam diyor ama yapıyorlar her halükarda ben duyuyorum bunu.

tercih ettiğimiz ailemiz eşimiz ve çocuklarımızdır. biyolojik aileleri bir şekilde bunun dışında tutabilirsek evlilik sağlıklı yürüyebiliyor.  yani ne onlar sana karışmalı ne sen onlara. bunu sağlamak lazım önce. bana  sorarsan önce aileleri dışarda bırakma konusunu halletmeye çalış o çözülünce diğer mesele çok daha kolay hallolacak göreceksin.

+2 oy
önce (8,480 puan) tarafından

Harem kuracaksa bilemem 

Nasıl yani 

önce (321 puan) tarafından
+1

Çocukla haremin ne alakası var 🤔

Bende anlamadım 

önce (8,480 puan) tarafından

Cocuklarla harem kuracaksa bilmm dedşm anlamını bilmiormusunuz haremin onunda kız olma ihtimali varsa kurar yani🤦‍♀️ neden olmasın😅

+2 oy
önce (14,257 puan) tarafından

oturup sana yardımcı değilse isteme hakkı da yok. 

amcam böyle tutturdu oğlan oğlan diye 3 kızdan sonra oldu, ne bakım üstlendi ne maddi olarak üstlendi. yengem de boşadı. 

valla istemiyorsan gizli gizli korun diyeceğim ama bu da adam için haklı boşanma sebebi. 

ama ona güvenip de önlem almadan ilişkiye yanaşma

İste canım bu benim için çözüm değil  ben bunu konuşarak halletmeye çalışıyorum....

önce (14,257 puan) tarafından

önce olan çocuklarınla ilgilen gözüme girersen yaparım de. Sağlık sorunun da varmış madem bunu söyle. ne istiyorsun Allahtan bak ne güzel iki tane çocuğumuz var, Allah sağlık versin huzur versin de

Aynen ama ben baya ailesine çıkıştim biraz ağır konuştum çok zoruma gitti çünkü söylüyorum yardım ediyorum diyor ama malesef hergun saat 9 10 da geliyor akşam 

+2 oy
önce (439 puan) tarafından

Erkek çocuk için her sene doğurman mı gerekiyor ? Güzellikle her seferinde hayır diyeceksin mecburen ya da karşına alıp kesin bir dille istemediğini dile getireceksin ailesi mi bakıyor çocuklara sen mi sırf ailesi istiyor diye kendi hayatını mahvetmeye gerek yok 

Canım hicbirseye yardımcı olanda yok hamileliğimde kendisi hep triplere giriyor sıkıldım gerçekten artık 

önce (439 puan) tarafından

Hiç sağlıklı bir düşünce değil malesef güzellikle ikna edeceksin bütün yükü tek başına alman mümkün değil 

+2 oy
önce (1,777 puan) tarafından

Ya bakıyorum burda yazılanlara cocuk isteyen genelde erkekler oluyor. Bizdede ben istedim eşim gönülsüzdu mesela. Sonra iyi ki oldu dedi o ayrı ama. Erkeklerin istemesi çok ilginç geliyor bana ya. Evde o kadar gürültü patırtı, çocuğun aglmasi, ihtiyaçları falan uykusuzluk yorgunluk bunları erkekler nasıl göze alıp ister anlamıyorum. Eşimin istememe sebebi hep yorgunluğu göze alamamakti.  Adam öğle arasında eve gelip cocuk bakıp beni dinlendiriyor her gün. Mesela Esin çocuklarla ilgili sana yardımcı mi? İki küçük çocuk var. 3. Cocuk da kız olursa bu defa 4. Çocuğu isteyecek. En azından beklemeli. Yasida 32 çok genç 

İşte yardımcı değil olsaydı böyle olmazdı zaten canım tek başımayım her konuda bazen hastane için bile izin alıyor birsuru laf söylüyor ne yazıkki

bizde de durum aynıydı :) eşim istemedi ben istedim. bence sebep eşinin yardım ediyor olması. sorumluluğu o da aldığı için istememiştir. bizde öyleydi :) biliyor çünkü zorluğunu

Yok canım istemiyorum demiyordu nasip diyordu ama bu ara kayınpederimin anlattığı hikâyeleri anlatmaya başladı yok koylerinde bitane adam varmış da iki kızı varmış mali için öldürmüşlerde oğlu olsa öyle olmazmış da saçma sapan düşünceler valla yazın köylüler den tokat yedi kimse birşey yapmadı kaç oğlu vardı yanında sanki 

önce (539 puan) tarafından

Ne kadar saçma bir düşünce oğlu olunca mâl davası olmuyor 

+2 oy
önce (4,609 puan) tarafından

Kimin doldurusuna gelirse gelsin. Benim iki oglum var bana da 3 yap kiz olur diyolar. Esime de diyolar ama ben istemiyorum. Esim istese de(hos istemiyo) doguracak bakacak benim. Onun yapacagi is 5 dk cok afedersin ama senin kendin olabilmen icin cocugun en az 5 yasinda olmasi lazim. Zaten bi bebeginiz var. Ayrica erkek olacagi ne belli. Hos erkek olsa ne oluyo evlat degil mi kizlar. Ay bu cinsiyetci tavirlar beni sinir ediyo. Bosver konussun dursun. Ben istemiyorum de kestirip at. Korunmayi da unutma emri vaki yaparsa yazik olur sana.

Bende sinir oluyorum zaten en çok bundan sebep istemiyroum ailesi cinsiyetçi açık konuşmak gerekirse ....ve çok kavgada ettim ailesiyle bununla alakali

+2 oy
önce (2,002 puan) tarafından

Diğer iki evladında destek oldu mu sana bakımlarında yani bu kadar ısrarcı isteme hakkını nasıl buluyor onun için soruyorum herhangi bir desteği olmadıysa böyle birşey istemeye hakkı yok çocuk büyütmek kolay değil sadece kadına yıkmak da doğru değil ve kesin erkek olacağını ne biliyor böyle düşünüp çocuk yapanların genelde hep kızı oluyor 

+2 oy
önce (70 puan) tarafından

<!--StartFragment-->Bu konu benim için çok hassas çünkü fiziksel ve ruhsal olarak şu an hazır değilim çocuk büyütmek kolay değil ve şimdiki çocuklarımızın da ilgiye ihtiyacı var diyebilirsin canım

+2 oy
önce (1,153 puan) tarafından

İsrdigi şey akşam yemeği değil çocuk farkında mi

+2 oy
önce (16,010 puan) tarafından

Bizde de benzer durumlar. 2 kizim var ve eşim üçüncüyü istiyor. Ben net bir şekilde istemediğmi dile getirdim. Laf arasında söylüyor ama ısrar edemiyor. Doğuran benim, bakan benim ama o keyfini çikariyor. O konuyu açtıkça bende saçma sapan isteklerde bulunuyorum. Şunu al yada şunu yap sonra konuşalım bu konuyu diyorum. Konu öylece kapanıyor. Sanada tavsiye ederim yapamayacağı şeyler talep et sonra bu konuları açalım de. 

+2 oy
önce (990 puan) tarafından

Sende olumsuz taraflarini konuş eşinin ucunede yetecek maddi imkanı varmı bunun ilk okulu var orta okulu üniversitesi var yetişebilecekmi bunlara büyüdükçe ihtiyaçları da çoğalıyor 

+2 oy
önce (388 puan) tarafından

Senin eşin benim eşim olabilir mi bak şimdi oğlum büyüyecek birisi ikinci ne zmn dediğinde ikinci çocuğumuz olsun diyecek ilkte de abisi çocuk yaptı bizimde olsun dedi benim eşimde bazen böyle imalarda bulunulan şeyleri yapalim edelim demeyi sever ama önemli olan senin kararn ne güzel iki evladın var gerçekten cok zor yetebilmek vs bakacak olan sensin 

Ben de onu diyorum onun anladığı farklı birşey sanki çocuktan nefret ediyorum gibi anliyor

+2 oy
önce (501 puan) tarafından

Benim eşimin de ailesi sizinki gibi, iki kızımız var ve eşim ailesinden farklı çok şükür bu konuda. O da bir oğlu olsun istiyordu ama erkek erkeğe maça, vs yerlere gidip vakit geçirmeyi, babasını erken yaşta kaybettiği için baba oğul ilişkisini yaşamak istediği için istiyordu. Şimdilik başka çocuk düşünmüyorum, o da düşünmüyor ama ilerde istersem bunlardan dolayı erkek olsun isterim. Yoksa ailesi gibi ataerkillikten dolayı isteseydi veya ilerde bundan dolayı isterse yapmam, ben onların soyunu devam ettirmek için gelen bir damızlık değilim. 

Aynen bende onu söylüyorum ben başkaları için  sürekli doğurmak zorunda değilim veya erkek olsun diye illa 

+2 oy
önce (33 puan) tarafından

Korun ama korunmadığını söyle süt koruyor falan de oyala gitsin 

Yalan söyleyemem bu konuda ben sevmiyorum yalan konuşmayı.. 

önce (33 puan) tarafından

O zaman birbirinizi yiyip durursunuz 

+2 oy
önce (37 puan) tarafından

Benmde bir kizim var 2.kiza hamileym herkes ister ikisinide tatmak tabiki ama sirf erkek cocugu bulmak icin de olmaz yani 3.de kiz olursa bu kez 4.yu isteyecek 

+2 oy
önce (4,016 puan) tarafından

Zaten seni yargılayacak bir durum yok canım iki evaldın var ne güzel ve biri daha küçük burda eşin haksız üçüncü bebeğin erkek olma olasılığı varmı sanki önemli olan sağlıklı olsun bence sen onu dolduruşa getiren insanlara söyle karışmasınlar ne çok meraklılar burunları milletin yatak odasına sokmaya 

+2 oy
önce (539 puan) tarafından

Erkek olacağının garantisi yok ki ayrıca seni düşünmesi lazım bu çocuğa bakacak olan sensin isteyebilir ama seni de düşünerek bu kadar baskıya ne gerek var peş peşe olunca olan çocuklara oluyor komşumuzun da 4 oğlu vardı adam kız istiyordu kız olana kadar yolu var dedi 5 ci çocuk kız oldu ama çocuklar perişan halde peşpeşe olduğu için kadın ilgilenemiyor birde kaynana var baktığı çocukları da düşünmek lazım hepsine yetebilecek mi maddi olarak onlara iyi bir gelecek sağlayabilecek mi çünkü herşey o kadar pahalı ki alırken insan iki kere düşünüyor bu şekilde ikna edebilirsin belki

+2 oy
önce (239 puan) tarafından

Bi komşumuz vardı 3 tane kızları vardı ve çok riskli hamilelikler geçirdi doktor bir daha çocuk yapmayın iyi olmaz diye uyardı kocasını da görsen sarıklı cübbeli illa erkek çocuk olacak diye kadını zorladı doğumda anne öldü bebek erkek doğdu ama kime ne fayda bunu eşine okut bazı şeylerde ısrar edilmez hayırlısı denir beklenir 

önce (3,636 puan) tarafından

Ne kadar düşüncesiz bir adam :(

İşte bende bunu düşünüyorum ilkinde hiper tansiyon ikincisinde gizli şeker+bikinide varış oldu şişti yürümekte zorlandım doğuma kadar ve kan sulandırıcı kullandım doğuma kadar düşün 

0 oy
önce (19,234 puan) tarafından

Kafayı yemiş olmalı ben senin her istediğini yapıyorum ne ya hatır için yapılacak şey mi bu gerçekten şaka gibi 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 680 göst.
25 Mart 2022 Diğer kategorisinde 38 (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,259 göst.
13 Ekim 2019 Aile & Aşk kategorisinde Hayallerbirolsun (465 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 499 göst.
26 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Tekcocuk (1,207 puan) tarafından soruldu

413,847 soru

12,456,992 cevap

46,520 kullanıcı

Kategoriler

...