0 oy
680 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,666 puan) tarafından
2 yaşına tam 1 ay var. Anneyi biliyor beni görünce benden bı şey istediğinde ağlarken anne diyor. Babayı kendi kendine konuşurken söylüyor dedeyi de aynı şekilde. Ama hayvanların çoğunu taklit ediyor gördüğü hayvanı hemen tanıyıp yapmaya başlıyor. Hapşı diyerek yalandan hapsiriyor, öksürüyor. Oğlum baba de diyorum kafa sallıyor ıı ııı diye söylemek istemiyor. İletişimi falan gayet iyi acaba istemediği için mi söylemiyor bunları? 

12 Cevaplar

0 oy
(810 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Benim oğlum da 2 yaşında aynı bu şekilde suya götürüp susuz getirir o kdr fena ama tam konuşmuyor doktora da görürdum bişey yok konuşur dedi 
(2,666 puan) tarafından
Anladım canım çok teşekkür ederim. Bı de milletin kıyaslama durumu var ya beni deli ediyor hala niye düzgün konuşmuyor bu diyorlar ben de taktım kafayı
(810 puan) tarafından
Boşver banda öyle dediler sustum bir daah dediler güzel paylarini verdim mum oldular evltlarimiz sağlıklı mı saglikli anlıyorlr mi evet er ozmn beklicez bol bol konuşup onları yonlendiricez illaki konusucak korkma ben korktum baskı dan dotkora gittim doktor gayet akıllı ve zeki TV açma konuş dedi her gün parktayiz arkadaşlar oyla oynatiyorum oğlum için tatil ayarladık oray da gidicez daha napalim uzulme ❤️❤️
(2,666 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım aynen yanında çocuk kendi dilinden anlayan olursa daha iyi olur tabiki. Ben de canımı sıkmıyım artık
-Reklam-
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Üstüne gitme inada bindirmesin utanıyor olabilir an konuş onunla bol bol ama illa söyle deme annesi
(2,666 puan) tarafından
Tamam canım öyle yapıyım çok sağol
(7,827 puan) tarafından
Doktora falanda götürmene gerek yok kuzum gör bak sn ona zaman tanıdıkça o konuşacak arabalarını  al sen arabaları konuştur birde bebek oyuncak al erkek diye düşünme bebeğin acıkmış hadi besleyelim de yani arkadaşı gibi hissetsin oğlunun adı ne bilmiyorum kuzum misal ali oyuncak bebeği al eline alii gel beraber oyun oynayalım de bir tanede ele geçirilen kuklalardan al hiç bir sorun yok gör bak sadece utanıyor
(2,666 puan) tarafından
Ayy çok teşekkür ederim canım tavsiyelerin için ev işlerini halledip uyku öncesi hemen yapmaya başlıyorum dediklerini :)
(7,827 puan) tarafından
Gör bak kısa sürede etkisini göreceksn :)
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Doktora gotur canm benimkide 2 yasa 15gun var konusmuyo herseyi normal doktora gturdum bi sorun cikmadi sukur kitap falan aldk disari cikin topluma girin diye soyledi bakalm bekliyorx
(2,666 puan) tarafından
2 yaş asisinda bı hemşireye danışayım canım çok sağol
(2,718 puan) tarafından
Hemsire bilmez cocuk doktruna gotur cocuk gelisimine sevk ediyo bakiyolar
(2,666 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
0 oy
(906 puan) tarafından
Benim oğlumda 14 aylık kelimesi yok gibi,kendi kendine konuşuyor sürekli anlamsız,anneyi zorda kalırsa diyor bir ihtayaci olursa ,babayida sürekli diyor ama anlamsız başka bir kelimesi yok
(2,666 puan) tarafından
O zamanlar bu da öyleydi canım. 1 yaşında gayet güzel diyordu çoğu şeyi anne baba anneanne amca net olmasa da biliyordu bunları sürekli de konuşurum ama istemiyor resmen kafa sallıyor hayır diye parmağını sallıyor. Ben de üstüne gitmeme kararı aldım bakalım
(906 puan) tarafından
Evet canim belki senin israfın görüyordur.Onhnla aktiviteler yap eğlenceli ilgisini çekecek o oarada kelime şöyle oyun kartları kullan ama asla haydi sende söyle deme,çocuk yapamayacağını fark ettiğinde kendine güveni azalıyor,onun bunları söylemeyeceğim bil sürekli kelime kazı konuş şarkı söyle o hafızasına kazir kendini hazır hissettiğinde konuşur
(2,666 puan) tarafından
Tamamdır canım çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Benimkide tam 2 yaşında ama surekli anne demiyor. Baba, geldi, gelmiş, gitti, dede, nene, bitti, yusuf eymen, çikolata gibi kelimeleri soyluyor ama anne demedi bir türlü. 

Anne diyorum oda anne diyor ama cok nadir. Yani surekli demiyor. Kelimeleri az. Üzülüyorum artık. 
(2,666 puan) tarafından
Ben d öyle ya etrafta ki insanlar da laf edince daha da düşünüyorum. Annem sen d geç konuştun diyor belki genetiktir diyorum
tarafından
Gecen gun eltimde kelimeleri az dedi yapmam gerekenleri söyledi aşırı kafama takıldı. Dayanamadım oturdum ağladım. Oda 3 yıl cocuk doktorlugu yaptı baya yardımcı oldu ama insan üzülüyor işte
(2,666 puan) tarafından
Yok öyle de yapma canım canları sağolsun inan bu kadar uzulmemize degmedigini çeneleri açılınca anlayacagiz
tarafından
Insallah. Cok sukur bi hastalık değik zamanla konuşacaklar insallah.
(2,666 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(5,826 puan) tarafından
Eee benimki de aynınay olarak bile :D aynı bunları yapıyor ama herkes normal diyor ben de pek takılmıyorum. Eylülde kreşe gidecek p zan dili açılır diye düşünüyorum.
(2,666 puan) tarafından
İnşallah canım ya bizim etrafta ki herkes çok biliyor ya niye konuşmuyor falan diyerek laf ediyorlar sanki zorla konuşturucam
(5,826 puan) tarafından
Becerebiliyorsan sen konuştur de.
(2,666 puan) tarafından
İşte her şeye dilleri dönüyor
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Bir an okurken ben mi yazdım bunları diye tereddüt ettim :) benim kız da tam olarak böyle. Herkese anne diye sesleniyor bütün hayvanları taklit ediyor ve isteklerini işaretle anlatıyor. Son günlerde dedesine dede diye seslwnmeye başladı ama babaya naxlanıyo gülüp geçiyo :) istediğinde anneanne abi mama diyo ama bence tembellikten konuşmuyor. Ben çok dert etmiyorum zamanı gelince konuşur o zaman da yeter sus deriz :) 
(2,666 puan) tarafından
İçim rahatladı canım çok teşekkür ederim inatlar demek ki bakalım hayırlısı ne zamansa o zaman nasip olur tabi
(1,292 puan) tarafından
Aynen öyle. Ne zaman ki artık kendilerini ifade etmekte yetersiz olduklarını düşünecekler o zaman konuşacaklar. Bunlar inattan haylazlıktan böyle :)
(2,666 puan) tarafından
Aynen ya çok inat omuz silkiyor istemediği bı şeyi yaptırmaya çalışınca kendisi isterse yapıyor
0 oy
(929 puan) tarafından
Benimde aynı canım agustosta 2 yaş bitecek anne dede baba bu tarz şeyler söylüyor 
(2,666 puan) tarafından
Demek ki normal canım sabırla bekleyelim bakalım hayırlısı olsun inşallah
0 oy
(6,532 puan) tarafından
Normal canim panik yapmak icin henuz erken ama yavas yavas baslamasi gerek

Kitap okuyun bol bol, sohbet edin, kalabaliga girsin biraz sosyallessin, haftanin bi kac gunu oyun grubuna goturebilirsiniz
(2,666 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim
0 oy
(7,930 puan) tarafından
Canım benim oğlum da 18 temmuzda 2yaşına bastı.Oda aynı şekilde hay*van sesleri çıkarır işine gelirse anne baba dede, geldi gitti çıktı acıdı der .Bayramda köyde oynarken  kuzenlerine ismiyle seslendiğini gördüm.1ay önce babası işe gitmişti arkasından baybay yaptı kapıyı kapattık anne baba gitti dedi bir anda .İşine gelirse konuşuyor.1yaş büyk kuzeni var onu baz alıyorum seneye bu vakitler net konuşacağını düşünüyorum.Kuzeni net konuşuyor oğlumdan 1yaş büyük .Şunu de bunu de demek yerine yetişkin bir çocuk gibi net konuş  onunla  ilgi duyuyorsa hikaye kitabı oku .Gün içinde iletişim kur ilgilen .Bi köylümüzün 4yaşında  çocuğu hiç konuşmuyormuş , amcamın eşi normal değil doktora götürdünüz mü demiş .Çocuğa tv açıp evde koyup camekana gidiyorlarmış.Doktor kızmız yanında durup sohbet edip ilgilenmezseniz konuşmaz tabi demiş
(2,666 puan) tarafından
Haklısın canım ben de sürekli oturma odasında TV başında kalmayalım diye diğer odalarda yanıma çağırıyorum beraber iş yapıyoruz hep isimleriyle gösteriyorum anlatıyorum bakalım
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Benim oğlum 10 gün sonra iki yaşında olacak 18 aya kadar konuşmadı hiç sonra konuşmaya başladı şimdi konuşuyor her çocuk kendine özeldir yani geç olsun güç olmasin konuşmaması çok normal 
(2,666 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim rahatladım cevaplarinizdan sonra
(1,856 puan) tarafından
Şimdi o seni dinliyor öğreniyor her şeyi beynine yazıyor birden başlayacak konuşmaya
(2,666 puan) tarafından
Aynen canım dinlemesi güzel bakıyor gülümsüyor yaptiklarima söylediklerime

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 565 göst.
4 Şubat 2024 Diğer kategorisinde VB. (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 500 göst.
24 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1prensannesii (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 872 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Cikolata canavari (777 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 279 göst.
27 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Eslem1009 (154 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,501,808 soru

24,521,867 cevap

359,546 kullanıcı

...