0 oy
304 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (393 puan) tarafından
Ebeler de parmak ile olcuyormus kendisi yapabilen var miydi

7 Cevaplar

+1 oy
(3,550 puan) tarafından
Öyle bi şey mümkün değil. Birincisi o karınla elin vajinadan 7-10 cm içeri giremez. Ikincisi ebeler doktorlar yıllarca eğitim alıyorlar bunun için. Mümkün olsa doktor ogretir yollar eve 9 cm olunca gel dogurtuyum der. Ayrıca başka birine yaptırayım desen açılma varsa elinin degecegi yer direk bebeğin kafası. Bunu riske atabilir misin yanlış bi şey yapsa geri dönüşü olmaz 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Vuuuuu hayatta yapamam.

Doğumda her geldiklerinde bakmak için ben öyle kendimi kasıyorum ki kaçıyorum resmen çok kizdilar o yüzden
(3,457 puan) tarafından
Nereye kaçıyon Merve :D kız anası artık seninde kızın var :D
tarafından
Ay evet bnm kızım var :D çok minik hemde :D habire hickiriyo ahahahhaha benim kızım var da :D
(3,457 puan) tarafından
Ahaha kız valla çok tatlısın rabbim bağışlasın hayırlı evlat olur insallah
tarafından
Amin aşkım insalah  hepimizin ki bizlere  hayırlı evlatlar olsunlar ahahha kızım var da bnm sjajaj
0 oy
(10,047 puan) tarafından
Nasıl yapar ki insan o sancıyla kendi ya 
0 oy
(395 puan) tarafından
Ben yaptım ama emin olamam valla pelvik masaj yapıyorum 2 parmak 2 cm diye hesap ettim ama emin değilim kesinlikle ama
(3,550 puan) tarafından
Pelvik masaj vajinaya ve perineye yapılıyor buna perine masajı denir. Bende yaptım son haftalarda doğumum dikişsiz olsun diye ( ki oldu) ama rahim ağzı vajinadan yaklaşık 10 cm içerde olduğu için senin 2 cm dediğin yer rahim değil vajina girişi. Yani mümkün değil.
(395 puan) tarafından
Peki açıklığı parmakla hesap eden doktor neyi hesap etti ?
(3,550 puan) tarafından
Adi üstünde doktor olduğu için bunun pratiğini eğitimi sırasında binlerce kez  yaptığı için parmakla ölçüm yapmayı en iyi şekilde biliyor. Kolay olsaydı herkes evinde bakardı açılmasına son anda gider 10 dk da  doğururdu
(395 puan) tarafından
O halde mümkün değil iddianız boşa çıkmış oluyor mümkünmüş imkansız değil
(3,550 puan) tarafından
Evet yavrum mümkün. Git 6 yıl ebelik oku, karnın da kucccucuk olursa mümkün tabi:))
(3,550 puan) tarafından
Ayrıca tekrar söylüyorum senin masaj yapıp dokunabildigin yer sadece vajina girişin rahim ağzın değil. Galiba hiç doğum yapmadin ya da çatı muayenesine girmedin
(395 puan) tarafından
Çatı muayenesine girdim bugün hatta açılmam varmı diye baktırdım yokmuş parmağıyla baktı bazı insanlar sadece yeteneklidir okumak tabiki önemli ama imkansız diye birşey yok benim babaannem tüm köyü doğurtmuş ve ilkokul bile okumamış bazı şeyler okumakla olmuyor yapan yapıyor hatta bana suan diyor ki gel bakıyım gelişine falan diyor ne garip dimi okuyan ve okumayan insanların aynı kefede olması :D
(3,550 puan) tarafından
Yoo garip değil tabi ki okumadan binlerce çocuk dogurtan köy ebeleri var. Ama sen vajina girişine dokunup 2 cm açılmam var dersen buna da biraz gülerim yani
(395 puan) tarafından
Ebeler vajina girişine dokunmuyor içeriye bakıyor bende içeriye bakıyorum zaten 2 cm ölçtüm ama emin değilim kesinlikle demişim burda senin dediğin imkansız doğa üstü vs anlatmaların bana daha komik geldi bilemedim :)
(3,550 puan) tarafından
Doga ustu falan demedim imkansız dedim çünkü o karınla bence hamile bir ebe (EBE) bile kendi açılmasını ölçemez. Ki ebe olmayan hiç sanmıyorum yani
0 oy
tarafından
Kendi parmagin oraya yetisiyo mu ki ayrica isin uzmani degilsen anlayamazsin
0 oy
(1,301 puan) tarafından
Tehlikeli bişe asla yapamam. 
0 oy
(1,060 puan) tarafından
Onu ölçmek okadar kolay değil canım. Senin anladığın gibi bir delik oluşmuyor orda;)) Anlaması çok zor. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 110 göst.
8 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sever (1,759 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 91 göst.
29 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,762 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 143 göst.

Kategoriler

1,439,634 soru

23,668,108 cevap

309,371 kullanıcı

...