0 oy
84 göst.
Diğer kategorisinde (1,297 puan) tarafından
Yogurt mayalıcam sütü kaynattım sogumaya bıraktım. Yogurdum istedıgım gıbı yogun kıvamlı olmuyor kızlar püf noktası olan varmi 

5 Cevaplar

0 oy
(7,133 puan) tarafından
Bunu bende cok merak ediyorum 
(1,297 puan) tarafından
Ya canım youtobe da falan videolar var bakıyorum aynısını yapıyorum yok olmuyor şaka gıbı
(7,133 puan) tarafından
Tencerenin üsütüne kapak kapatıyor musun
-Reklam-
0 oy
(238 puan) tarafından
Sıcaklığını tam ayarlaman gerek canım bide cam kavanozda yaparsan daha iyi tutar ben yaparken içine 2 tanede küp şeker atıyorum güzel tutuyor 
(1,297 puan) tarafından
Hmm kavanozda hiç denemiştim bi yapım bakalım inşallah bu defa şeytanın  bacağını kırarım
(238 puan) tarafından
İnşallah canım ama gündüzleri hava sıcak olduğu için akşam mayalamaya dikkat et ben hep akşam mayalarim sıcakda cıvık tutar genelde dolaba girince biraz toparlar kendini
0 oy
(5,490 puan) tarafından
45 derecede mayalıyorum ben ve üstüne metal süzgeç koyuyup tel kat sarıyorum, 4-5 saate mayalanıyo 24 saat üstü açık dolapta bekletiyorum, üstüne 3 lat felan havlu kağıt koyup suyunu aldırıyorum gayet kıvamlı oluyo
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Az önce de ben kendi yaptığım yoğurdu yerken Allah'ım bu nasıl bir lezzet diye şükrettim coook güzeldi 

Sütü kaynat parmağını içine soktuğunda yediye kadar say yedi saniye dayaniyorsan tamamdır ısısı kaynar olmayacak soğuk ılık da sıcakla ılık arası bir ısısı olacak malum yaz ayındayız havalar çok sıcak kışın dışarıda 4saat sarıp birakiyorsan yazın daha az sürede mayalanır üç saat sarılı tut sonra üstündeki örtüleri ac biraz da öyle beklet mayalarkeni unuttum mayalarken bir kaseye içinden sütü al doldur ve maya olarak hangi yoğurdu kullanırsan o yoğurdun tadında olur yoğurdun bir yemek kaşığı da iki de üç de kullanabilirsin fark etmez ama benim düşüncem beş litreye en az iki en fazla üç yemek kasigii yoğurt  yoğurdun dışarıda çok uzun süre kalırsa sulanır  o süre çok önemli ve en son mayalama bittiğinde yoğurdu çok sallanmadan dolaba yerleştir en az bir gün bekle sonra boz 
(1,297 puan) tarafından
Tesekkur ederim canım baya detaylı anlatmışsın Allah razı olsun hepsını uygulıcam inşallah
0 oy
tarafından
Yogun kivamli olmasi icin sutu uzun uzun kaynatman gerekiyor boyle kepceyle de arada karistirip yukardan dokup havalandirip. Boylece suyu baya buharlasmis oluyo geriye yogun sut kaldigi icin dogal olarak yogurt da daha kati oluyor. Ama tabi cok kaynatinca vitamini gidiyor diyolar, ben de ne az ne cok kaynatirim hep

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 94 göst.
0 oy
2 cevap 61 göst.
14 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Akss (846 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 205 göst.
18 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zelihaanne (1,571 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 67 göst.
5 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,845 soru

12,163,131 cevap

36,612 kullanıcı

...