0 oy
407 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (518 puan) tarafından

Kizlar oglum 4bucuk aylık ben 5aylikta ufak ufak baslicam ek gidaya siz ilk ne verdiniz yani nasil ilerliyo bu durum günde nekadar vermeliyim emziriyorumda. Tecrübeli anneler lütfen bilgilendirin benide :)

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bende surda bekleyeyim 4 aya girdik beni Dr çağırdı ek gıda hakkında konuşmak için o aylrda ama burda da bakayim 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benim kızda 4 aylık bende şuracıkta beklimmm
0 oy
(325 puan) tarafından
Bende beklemedeyim benim kizimda 4 buçuk aylık 
0 oy
(658 puan) tarafından

• Bizde 4 ayimizi bitirib 5 e keciyoruz insallah banada yer verin bekliyorum :D
0 oy
(834 puan) tarafından
Ilk yogurtla basla canim 3 gun kuralina uy 1 gun bi cay kasigi 2 gun bi tatli kaşığı 3 gün bi yemek kaşığı olacak şekilde sonra patatese geç onuda aynı şekilde 3 gün kuralına var sonra havuca geç sonra kabağa geç hiç birine alerji yoksa kaban havuç patates 3 ünü karıştırıp çorba yap öyle ver azda zeytinyagi koy kabız olmasın. Unutma başta tadımlık ayı doyumluk ayı değil ilk ay verdiğin ek gıda yarim çay bardağını geçmesin sonra sonra çoğalırtirsin miktarını. Basta sebzelerle başla meyveyle başlarsan sebze yemez 
0 oy
(55 puan) tarafından
Ev yapımı yoğurt la başla canım.  Günde şimdilik bi defa yeter o aydaki bebeğe.  Meyve puresi yapıp verebilirsin ama 2 günde bi onu da gaz veya sindirim de sorun olabilir belki.  Arı mama var kaşık mama ondan dene günde bi defa felan.  Yavaş yavaş alistira alistira.  Zamanla da sebze çorbası et suyu felan tabi 6 7 aylık olunca canım.  Daha küçük günde bi belki iki kere yeterli simdilik .
(55 puan) tarafından
Varsa köyde felan tanıdık ulaşıp alabileceğiniz.  Veya yoldan geçen sütçü lerden araştırıp soruştur canım.  Ben sütçü 'den alıyorum.
(518 puan) tarafından
Bizim burayada sütçü geliyor ama keçi sütümü inek sütümü bilmiyorum farkedermi bebeklere. Bide hergün yenimi yapmam lazim yoksa sütün hepsini yapip dolaba koyup günlük vermemi lazım kafamda deli sorular
(55 puan) tarafından
Keçi sutu satanda oluyomu.  Kolu komşu süt alan varsa sor canım devamlı süt alan biri vardır.  3 kilo al misal onu mayala hem sizin için hem minik kuşa.  Hergun yeniden mayalamana gerek yok canım .
(518 puan) tarafından
Valla bilmiyorum ki ne sütü :)) evlenincr hayata sifirdan başladım ben simdi cocugum icin süt mayalicam bazen kendimi kahraman gibi hissediyorum bekarken işim gücüm gezmekti ne yemek ne temizlik o yüzden anlamam pek ama onuda basaricagima inanıyorum  :)))
(55 puan) tarafından
:)))) inek sütü dur canım . Al 1 kilo denemek için sütçü den süt  iyice kaynat mikrobu ölsün serçe parmağını yapmayacak sıcaklığa gelince yani ılık hale . Mayala sar bi güzel.  Geceden mayala sabaha at dolaba bozmadan akşamına hazır canım .. Bende oyleydim evlenince bide çocuk olunca işler değişiyor valla:)
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Ben 2 gündür veriyorum 3 gün kuralına uyarak 1 çay kaşığı bugün 2 çay k. Yoğurt veriyorum 
(518 puan) tarafından
Yani günde toplammi 1 çay kaşığı veriyorsun canim bide nakadarlik bebisin
(3,141 puan) tarafından
Bebeğim 9 gün sonra 6 aylik olacak ilk bi çay kaşığı bugün 2 yarın 3 çay kaşığı yapacağım amaç doyurmak olmadığı için az az tattiriyorum
0 oy
(1,508 puan) tarafından
Ya benim bebegim yogurt veriyorum yemiyo yumurta veriyorum yemiyo hep kafasini ceviriyo bu boylemi gidecek bilemedim 6. Ayin icindeyiz yogurtlu corba yaptim yemedi yemek yememesinden korkuyorum

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 16 göst.
+1 oy
4 cevap 50 göst.
+1 oy
6 cevap 95 göst.
0 oy
2 cevap 45 göst.

412,657 soru

12,423,899 cevap

45,370 kullanıcı