0 oy
138 göst.
Aile kategorisinde (16 puan) tarafından
karakterimi tamamen değiştirmek istiyorum bu zamana kadar işlediğim günahlarımdan arınmak istiyorum nerden nasıl başlamalıyım? Dinimizde nasıl bir karaktere sahip olmalıyız? 

3 Cevaplar

+1 oy
(17 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Hangisinin senin için daha iyi olacağını düşünüyorsan öyle bir karaktere sahip ol. Herkesin düşüncesi farklı olur. İlk olarak bir abdest al Tevbe ederek başla. Namazlarını kıl, her gün bir sayfa da olsa kuran-ı kerim oku. Kalp kırmamaya çalış kalp kırmak Kabe yıkmak gibiymiş. Birde dua ederken içinden geçirir gibi değilde semaya ellerini açarak dua et. Rabbim kabul etmeyeceği duanın ellerini açtırmazmış. Rabbim günahlarını affetsin. Seni ve buradaki herkesi ve tüm sevdiklerini cennetine kabul etsin ve nurunu görenlerden eylesin inşAllah. ♡
(16 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim allah razı olsun sağol kuranı bilmiyorum türkçesini okusam olurmu ?
(17 puan) tarafından
Önemli olan niyetin. Olur niye olmasın. Ama arapçasını öğrenmen de çok güzel olur
(48,695 puan) tarafından
ne guzel yazmissin aminnn
(17 puan) tarafından
♡♡♡♡♡♡♡
-Reklam-
0 oy
(530 puan) tarafından
Umursamaz olacaksin bu dünyada kim senin hakkinda konuşmuş takmiycaksin kimse hakkindada konuşmuycaksin sonra ayak baği olur o konuştuklarin

Herkese guler yuzlu olacaksin ama mesafenide koruyacaksin

Kimse icin kendini uzmuyceksin

Hiç bişeyi kafaya takmiycaksin bişeyi illâki olsun diye diretmeyp zamana yayacaksin olursa olmazsa hayirlisi diyceksin

Ah ah keşke bende bu anlattiklarim gibi olsam
(17 puan) tarafından
Hangimiz öyleyiz ki zaten birini takmasak birini takıyoruz illaki. Kaynanamın dediklerinin çoğunu eşime söylemem misal. Bu saf olduğum için mi? Asla umursamadığım için önemli olan benim kendimi bilmem kim ne derse desin. Gamsız birisiyimdir kafamda fazla dert tutmam üzüldüğüm dakikaları geri alamam sonuçta. Ayrıca çokta neşeli bir insanımdır tatlı dilliyimdir. Bu huyumla bilinirim. Eşimin en sevdiği huyumdur. Hoşuma gitmeyen bir şeyi bile yumuşak tatlı dille söylerim. Kısaca herkes kendine yakışanı yapıyor.

Bende dediklerinizi zor bilirdim niye öyle olamıyorum diye. Sonradan dank etti kafaya niye bu kadar umursayıp can sıkıyorum diye :)))))
0 oy
tarafından
Allah azze ve celle tağutu reddetmeyen, tevhid ehli olmayan birisinin la ilahe illallah muhammedun Resulullah demesini kabul etmeyeceğini söylüyor ayette. O yüzden ilk tağutu araştırmakla başla. 8 ayette geçiyor tağut. Allah azze ve celle buyuruyor: biz her ümmete Allah'a iman edip tağuttan kaçınsinlqr diye peygamber gönderdik. Bu ayet dehşet bir ayet. Evime bile astırdım. Vay be ne kadar çok şey öğrendim diyene kadar araştır. İyi günler canım.
(16 puan) tarafından
Çok  teşekkür ederim allah razı olsun sağol

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 119 göst.
18 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde &Miray& (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 582 göst.
13 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Minigimm34 (219 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 127 göst.
4 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Leyli (223 puan) tarafından soruldu
+1 oy
41 cevap 397 göst.
21 Şubat 2024 Aile kategorisinde bebisbirisi (89 puan) tarafından soruldu

380,249 soru

11,384,415 cevap

34,884 kullanıcı

...