Bir kız bir erkek annesiyim ve gelecekte tekrar bir kız annesi daha olmak istiyorum eşimde bir kız daha istiyor şimdilik değil tabikide. ( sağlıklı ve hayırlısı olsun önemli olanda eli ayağınin düzgün olması) her neyse az önce bir konu açtım eşimle aramda. Hangisine düşkünsün diye sordum kızıma ve oğlum için. Kızıma dedi. Neden dedim çünkü narin oluyorlar dedi. Doğru diyor kız bebekleri ve çocukları çok narin çok şeker oluyorlar. Tabikide oğlumuzuda seviyoruz orası ayrı. İşte soydan konu açıldı soy erkekten mi yürür kızdan mi dedim senin soyadin neydi ne oldu diye sordu. Cidden kızlar soy erkekten mi yürüyor eğer yürümüyor derseniz neden evlenince soyadımiz değişiyor ve direk eşimizin nereliyse oralı olduğumuz yazıyor? Mesela aklımı kurcalayan çok şey var haşa ama bazen düşünüyorum inen bütün peygamberlerler erkek. Ama hz Meryem, isa aleyiselami hiç bir sprem hücresi olmadan dünyaya getirmiş. Neden hz Meryem bir peygamber değil tövbe estağfurullah ama bazen aklımı kurcalayan çok şey oluyor. Bir diğer konu ise mesela bir anne 3 adamla evlenip her birinden farklı çocuk yapınca öz kardeş olmuyorlar. Ama bir adam 3 kadından çocuk yapınca öz kardeş oluyorlar. Şey diye duydum mesela Allah etmesin adamın 3 karısı var ilk karısından doğan bebek ilik kanseri ise diğer anneden doğan çocuklardan ilik alınıyor. Kısacası anne ayrı baba bir olunca oluyor, baba ayrı anne bir olunca olmuyor. Eşime bu durumu sorduğumda örnek olarak tarla dedi. Siz tarlasınız tohum farklılığı var dedi. Ama genel bakıldığı zaman soy erkekten yürüyor gibi sizin bu konu hakkinizdaki görüşünüz nelerdir bu bir tartışma postu değildir günün sorusu posturdur. Görüş ayrılığı olabilir ama düşünce saygisina önem vererek yazarsanız fikrinizi beni çok mutlu edersiniz