+1 oy
170 göst.
Diğer kategorisinde (389 puan) tarafından
Sebzeli kavurma nasıl yapılır anlatrmisnz hiç yapmadm ilk defa yapcm 

2 kişilik 

3 Cevaplar

+2 oy
(2,572 puan) tarafından
Önce varsa kuyruk yağını erit yoksa sıvıyağ olsun eti yüksek ateşte mühürle canım suyunu bırakıp geri çekince altını kismadan soğan biber sarımsak koy birkaç dakika kavur 2 bardak sıcak su tuz domatesini ve salcasini ekle ve altını kıs ben bu şekilde yapiyorum ama soteye giriyor bu tabi
(389 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim
-Reklam-
0 oy
(13,626 puan) tarafından
Sac kavurma mı diyorsun canım
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Etleri kendi yağı ile kavuruyorum önce. Sonra bol soğan doğruyorum soğanlar ölene kadar kavurmaya devam ediyorum hep kısık ateşte ve sık karıştırarak kavuruyorum. 1 kaşık kadar salça koyuyorum ete öylede kavruluyo. Sonra sebzeleri minik ve küp doğuyorum ne istiyosan biber patlıcan patates domates sarımsak bir iki diş vs. Kavrulan ete koyuyorum hiç su koymadan sebzelerle de kavruluyo iyice. Bolca karıştırmak gerekli kavrulurken. 20 dk falan sebzelerle kavrulduktan sonra, 1 su bardağı kadar su koyuyorum göz kararı yapıyorum ben etin üstüne çıkmıcak su. Sonra kapağı kapalı suyu çekene kadar pişiyo. En son tuz ve kekik ekliyorum birazda da öyle kavruluyo kapağı açık şekilde afiyet olsun. 
(389 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 223 göst.
10 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 144 göst.
11 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gizlianne (389 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 284 göst.
5 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 832 göst.
5 Haziran 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

414,267 soru

12,467,278 cevap

46,946 kullanıcı

Kategoriler

...