0 oy
209 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Video izledim ve hiç sağlıklı olmadığı söyleniyor. Yurumeyi değil itelemeyi ogreniyormus. Parmak ucunda yürüme gibi alışkanlıkları yaratiyormus. Dahada saydı da unuttum :D

Zıp zıp alabilirsiniz diyor. Yada kendiniz bebeğinden elinden ,koltuk altından tutup yürütün diyor. Travma sebebi olabiliyormuş yürüteç kazaları.

Aranızda yürüteç kullanmadan bebeğini yürüten oldu mu ? 

Nasıl yapmalıyız ? 

20 Cevaplar

+1 oy
(1,572 puan) tarafından
Ben yurutec kullandim sadece 2 ay. Hediye gelmisti. Suan kizim 1 yseinda ve hala parmak ucuna basiyor. Bu yuzden gec yurucek. Bilseydim kullanmazdim. 
tarafından
Kullanamdanda zor olur yaa düşünüyorum surekli ben elinden tutup yurutemem ki
tarafından
Her çocuğa yarayacak diye birşey yok acaba gerçekten yürüteçten mi oldu bu ?? Araştırma yaptınız mı ? Oğlum 4 aylıkken koydum bn 9 aylıkken yürüdü bnde bunun sayesinde erken yürüdü diyorum
(2,267 puan) tarafından
Yagiz efem    4 aylıkken dengeli bi şekilde duruyor muydu. Kızım 4.5 aylık ama kafasını saga sola çarparmı diyr tereddütteym, ilk kızımda 6 7 aylıkken koymuştum erken doğdugu için yaşında yürümüştü
tarafından
Önüne yastık koyuyordm canım sabit bir şekilde tutardı yastık onu küçük elyaf bir yastık iyi olur
(2,267 puan) tarafından
Bi deneyeyim canım tşk ederim :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Valla hepimiz onlarla büyüdük, bütün gün içinde birakirsan tabikide sıkıntı ama ben günde 1 saatte olsa katıyorum arkamda geziyor çokta rahat şuan 9 aylık ayakta tek başına bile duruyor maşallah, bence yürüteçin de etkisi var bunda
tarafından
Benim eltimin kızı 2 yaşında halen parmak ucuna basarak yürüyor.
tarafından
Benimki düz adım atıyor valla her çocuk farklıdır çok bindirmemek suretiyle alabilirsin bence
tarafından
Tamam canım sağol
0 oy
tarafından
Yürüteç büyük kızım da kullandim. Faydası oldu ayakta durmak istemiyordu. yurutecle ayak durdu. Küçük hanım hiç yürüteç sevmedi aldım ilk gün ki gibi kenarda bekliyor 
tarafından
Başka türlü de zor gibi geliyor kollarım ağrıyor her zaman tutup yurutemem. Zıp zıp nasıl ki acaba ?
tarafından
Zıp zıp arkadaşım da vardı bı yerde olduğu için o da ondan sikayetciydi. Ama zıp zıp ta iyi değil iki yaşa kadar cocuklarin zıplaması sağlıklı değil kaslarından dolayı bı yerde okumuştum. Tam arastirmadim öyle birşey almicam diye istersen bı arastir
tarafından
Bi sorup sorusturayim canım :) etrafımda soracağım kimsede yok internetten bakicam
0 oy
(7,972 puan) tarafından
Zararli oldugunu düşünmuyorum 6 ayliktan beride kullaniyorum
tarafından
Benim kızımda Eylül'ün 2sinde 6 aylık olucak. Şimdiden düşünüyorum nasıl yapsam daha doğru olur diye.
0 oy
(1,292 puan) tarafından
2çocuğumda da kullandım bir zararını görmedim ama, öyle çok çok uzun saatler koymadım. Zıp zıp dediğin hoppala ise onu da, kullandım, kızımda ve o kadar seviyordu ki arada gene koyuyorum zıplıyor. İkisini de kullanabilirsin bence. Ha bu arada bizim hoppala yürüteçi gibi olandan değil tavana asılandandı
tarafından
Eşim asmaz kiraciyiz diye duvara çivi bile caktirmaz.
0 oy
tarafından
Ben kullanmadım oğlumda çokta karşıyım elinden tuttum yürüttüm yürümek istediğinde çok üstüne düşmedim 11.5 aylık yürüdü sürekli tutup yürütsem daha erken yürürdü sanırım ama işten güçten o kadar yapabildim yürüteç iyi bişey değil hiçbi yararı olmayan bişey gerek yok bence canım doğal akışı bozuyo gibi geliyo bna
tarafından
Hiç değilse 1 saat yürütüyor. Ben bi saat tutamam kollarım ağrıyor. Erken yuremesi için iyiminacaba diye düşünüyorum
tarafından
Ben tuttum valla sorun yaşamadım canım evet yorucu ama bidha gelmicek bu zamanlarına yürüteçe koyma yürütebildiğin kadar yürüt sonra bırak yerde emeklesin takılsın tutunup kalkmayı öğrendikten sonra kendi de yürüyor koltuklardan tutunup. Eğilmek istemiyosan yürütürken kollarının altından atkı tülbent gibi bişey geçir öyle tut yürüt hem sna kolaylık olur hemde bebeğin tek yürüyorum diye düşünüp özgüven kazanır
tarafından
Tukbent yada atkı baglarsam koltuk altı acımaz mı kız :) kaç aylıkken başlayım bu yürütme işine canım ?
tarafından
Yok canım çok uzun süre değil birkaç kere yapmıştım ben göğüs kısmını kavrıvo ya geniş tutuyorum acımıyo o zaman :) ama çok yapmadım şimdi yalan yok. Kendi ister zaten yürümek anlarsın canım elinden tutunca adımlamaya başlayınca elinden tutup yürüt sonra dengesini sağlayınca dediğim gibi deneyebilirsin :)
0 oy
(3,527 puan) tarafından
Valla bacım ben kullanıyorum cocugum adım atarken duz atıyor parmak ucuna basmıyor bin sukur 2 aydır yurutec te bi kaza da olmadı doktorumuza danıstım cok fazla binmemesi sartıyla kullanabilirsin dedi gun icinde yurutecte oldugu zaman 2 saati gecmiyor
tarafından
Günde sadece 2 aaat mi kullaniyorsun canım ?
(3,527 puan) tarafından
Evet kuzum ama şöyle mesela sabah 15 dk oglen yarım saat gibi
tarafından
Anladım bi koyup 2 saat bekletmiyorsun 2 saat zaman dilimlerine ayiriyorsun toplam 2 saat. Tamam canım bende öyle yapayım
(3,527 puan) tarafından
Aynen oyle kuzum
0 oy
(15,869 puan) tarafından
Valla canım yurutecle alakası var mı bilmiyorum ama ilk kızım çok bindi ve geç yürüdü ikinci kızımı bindirmedim erkenden ve hiç emeklemeden yürüdü şimdi oğlum 2 aylık bindirmeyi dusunmuyorumm
tarafından
Yürüteç kullanmadan nasil emeklemeden yürüdü ? Ne yaptın da canım ?
(15,869 puan) tarafından
Dönüp oturmaya başlayınca hep bı yerlerden tutup kalkma isteği vardı öyle öyle yürüdü
tarafından
Bende alsam bile yürüteci fazla kullanmayacağım
(15,869 puan) tarafından
Kendi tercihin canim yurutecle alakası varmı bilmiyorum dediğim gibi önceden yürüteç mi varmış sadece hayatımızı kolaylastiriyo azda olsa bebeği oyalamak için iyi oluyo bı yerde
0 oy
tarafından
Evet yurutec zararlı dedıgın zararları var bırde erkek cocuklarında yumurtalıklarına baskı yaptıgı ıcn sorun yasayabılıyolar. Ben kızımı 1 aylıkken suya koymaya basladım havuz aldık kızıma onun cok faydasını gorduk mesela. Suan 8 aylık  5 aylıkken desteksız oturmaya basladı , emeklıyo cok ıyı bı sekılde , koltuk kemarına gelıp ayaga kalkıyo tutunarak yuruyo . Denemelik yürütece koyuyorum durmuyo yurutecte kendı kendıne serbest kalıp yurumek ıstıyo 
tarafından
Nerden aldın canım. Ben bulamadım havuz derin istiyorum. Kollarına balon takıp bende istiyorum o sekilde yüzmesini. Nasıl yapabilirim canım ??
tarafından
https://www.swimava.com.tr/product/detail/swimava-bebek-havuzu

Bunu kullanıyoruz canım bız bundan aldık
tarafından
Daha uygun fiyat yok mu canım onerebilcegin ?
tarafından
Canım bız de bunu ıkıncı el aldık sıfırı bızede cok pahalı geldı malüm ☺ arastırmak lazım vardır mutlaka boyle boyutlarda duzgn bısy
0 oy
(2,183 puan) tarafından
Kizima kullandim zararrini gormedm gunde en fazla iki saate yakin arkamda yurutrcle geziyordu herhangi sorunda olmadi yururken
tarafından
Bende öyle yapayım kafamı karistiriyordu alsam mi ne yapsam diye . 6 ay da baslatsam norml mi ?
(2,183 puan) tarafından
Normal canm  yurutec hakkinda cok sey soyluyorlar ama eskiden internet oncesi herkes bindirdj cocuklarni kullandi sorunda olmadi olsa bizlerde olur diye dusunuyorm
0 oy
(775 puan) tarafından
Ben hiç kullanmadım 2. Çocuğumda almıştım düştü kaldırdım hemen 11 aylık yürüdü şimdi kızım var  ona da hiç kullanmadım 11 buçuk aylık yürüdü çevremde aman yürüteç kullan işini nasıl yapacaktın hem rahat edersin bebek içinde oyalanır dedilerdese aldırmadım 
0 oy
(1,438 puan) tarafından
Vallah bende kullandım.oglum1yasinda çok güzel de yürüdü .çok guzel yürüdü büyük çocuk gibi
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Önermiyorlar :D oğlum 2 ay falan bindi fazla bindirmedim günlük 15 dk falan sonra ben yürüttüm 1 yaşında rahat yürüdü 
0 oy
(4,675 puan) tarafından
Yürüme arkadaşları var onlardan kullanabilirsin. 
tarafından
İlk kullanımda düşüp ağzını burnunu vurur korkusuyla almadım canım ben kendim guvenemedim bebeğim nasıl guvenip kullancak ? Bilemedim.
(4,675 puan) tarafından
Sen bilirsin, çalıştığım kreşlerde çocuklar kullanıyordu çok şükür bir şey olmadı ama endişeni anlıyorum. Yalnız merdivenlerin varsa evinde yürüteç de tehlikeli olabilir Allah korusun.
0 oy
tarafından
Kullandım bişey olmadı 11 aylık yürüdü
tarafından
Ne güzel valla.her bebek bir olmuyor sanırım canım ❤️
tarafından
Bence o yapı ile alakalı :)
0 oy
(8,028 puan) tarafından
Benim annem hiçbir kardeşimde de bende de kullanmamış ve ben de kullanmadım. Kızım şimdi kendi kendi bir yerden tutunup kalkmaya çalışıyor 9 aylık
tarafından
Demekki yürüteç olmayan bebekler 9 ila 11 ay arası yürümeye başlıyor yorumlarda hep dikkat ettim en geç 11bucuk ayliga denk geldim. Kısacası 1 yaşına kadar yürümeye başlamış oluyor ozaman bende kullanmayim. Senin yaptığın birşey varmıydı yurumesi için ? Yoksa kendi halinemi bıraktın ?
(8,028 puan) tarafından
Hiçbir şey yapmadım. Hatta k.validem sürekli oturttuğum için kızıyordu oysa ki bilmiyor ki sürekli yanındayım oyun oynatıyorum. Evler ayrı olduğu için hiçbir şeyden haberi yok
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Aldım kendisi sevmedi kullanmadı 10 buçuk aylıktı yürüdü kuzenim 7/24 koyuyor çocuk hem parmak ucuna basıyor hemde 14 aylık yürümüyor daha
tarafından
Eltimin kızıda oyleydi geç yürüdü. Her görende ayy balerin olacak bu parmak ucunda yürüyor diye marifetmis gibi görüyordu :D
0 oy
(11,303 puan) tarafından
Ben hiç koymadım kızımı. Hiç parmak ucuna basmadı yürürken. Belkide onunla baglantılı degil bilmiyorum. Oglumu da koymam gibi geliyor. Ne bilem kız evde kocaman kazulet gibi ben birazda ondan sevmiyorum
0 oy
(9,625 puan) tarafından
Oglumda kullandım hic parmak ucuna basarak yürümedi 11 aylıkken yürümeye başladı 
0 oy
tarafından
Ben suan kullanıyorum ve yuruyecin boyu en dusuk seviyede yani yururken ayaklari yere tam basıyor ve kendini kaldırarak  yürüyor. Ben is yaparken evim icinde bemim pesimden geliyo. Hatta sikildihi zaman apartman onune garaja indirip orda yürütüyorum. Yurume arkadasim da almayi düşünüyorum. Suan 8 aylık koltuklara tunup dinele biliyor 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 191 göst.
12 Ekim 2024 Aile kategorisinde Tugceee (273 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 87 göst.
12 Eylül 2024 Diğer kategorisinde baltopagiannesi (970 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 51 göst.
30 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Birkucukbebis (142 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 194 göst.